שלום לכולם

d a f u k

New member
שלום לכולם

במזל טוב קיבלתי רישיון (טסט ראשון) ואני בחיפושים אחרי אופנוע נחמד ובתקווה תוך זמן קצר אהיה בעליו הגאה של דו"ג משלי. ולאחר כל ההקדמה: אני רואה שמלמדים לרכוב "טסטית" וצריך להמשיך להתאמן וללמוד את רזי השליטה באופנוע מה אתם ממליצים לרוכב דנד"ש ללמוד ולשפר? תודה

orenk9

New member
הרוב פה יסכימו איתי ש...

תקנה אופנוע, תרכב עליו בזהירות כשלושה חודשים, ואחרי שתכיר קצת את הכלי, תעשה את קורסים שלב א ואח"כ שלב ב של גידי פרדר. יש האומרים (כמוני) שזה קורס מציל חיים! מצ"ב לינק לפרטים נוספים. בהצלחה.

d a f u k

New member
ראשית

תודה. על הקורס כבר שמעתי דיברתי על המיומנויות הפשוטות יותר כגון "היגוי הפוך" בלימה מהירה וכ"ו

orenk9

New member
אימוני מגרש

יש כינוסים של רוכבים, בד"כ בימי שישי בצהריים, בכל מיני מגרשי חנייה פנויים, ושם מתאמנים ומשפרים את טכניקת הרכיבה שלהם. תגיד איפה אתה גר, ואולי החבר'ה פה יוכלו לומר לך איפה יש אימון מגרש בסביבתך. אני חושב שעדיין יש למשל אימון מגרש בחניון של המכללה למנהל בראשון לציון. לא בטוח, מזמן לא הייתי.

nunimon

New member
בוא נתחיל מזה ש...

אופנוע זה לא אוטו ! אני לא יודע בן כמה אתה ועד כמה "שעות כביש יש לך ", אז הטיפ הראשון ואולי הוא הכי מציל הוא - לפקוח שתי עיניים תמיד. היה דווקא כאן בפורום שרשור מעניין של אחד החברים שתאר שהוא נהג מאוד מנוסה בנהיגה ספורטיבית, אבל לא עלינו , בנהיגה שגרתית ביום יום הוא עף כמה פעמים, אז המלצתי האישית לפני שאתה מתחיל לחפש היגוי הפוך השכבות והשחזות, תבין את המשמעות של לרכב על דו גלגלי בכבישי ארצנו הקטנה והצפופה. סבלנות, מרחק כפול, לנסות תמיד לחשוב מה יקרה אם הרכב הזה יעשה ככה וההוא יעשה ככה, אלו טיפים מצילי חיים . עם כל הכבוד לגידי ויש הרבה כבוד, הוא שלב קצת יותר מתקדם. שלא יהיה לך עודף בטחון על הכביש כי פגשתי כבר אנשים שיצאו מקורסים שלו, והרגישו שהם מינימום ולנטינו רוסי, ומהר מאד פגשו את האספלט. באיזה נפח מנוע עברת את הטסט? ואיזה קטגוריה של אופנוע אתה מתעניין? בכל מקרה, תתחדש, ברוך הבא לעולם הדו"ג, והכי חשוב, שמור על עצמך וסע בזהירות !

זה בדיוק מה שתלמד בשלב א'

של הקורס. אני לא ממליצה לנסות ללמוד את זה מרוכבים אחרים שעשויים להטעות אותך. אחרי הקורס אני התחלתי להתאמן במגרש, כדי לחזור על מה שלמדתי בקורס. אני חושבת שזו הדרך הנכונה.

מתן בר1

New member
לדעתי אל תחכה כשלושה חדשים

אלא תעשה את אופנוען מאומן א כמה שיותר מהר. בשלושה חדשי רכיבה תשריש הרגלים שאחר'כ קשה להפטר מהם.

לי בזמנו דווקא המליצו חברי המרכז

לחכות שלושה חודשים לפני שאני נרשמת לקורס (הייתי מורעלת באות הימים..). בשבילי אז היה מוקדם מדי ולכן עשיתי את הקורס שוב לפני שנה.

orenk9

New member
ועוד המלצה:

לקרוא את הספר של סטפן "בית ספר להישרדות" (אין לי מושג איפה אפשר להשיג אותו. בטח אנשים פה ידעו לעזור לך בזה). ספר מעולה לדעתי. (היה פה לפני שבועיים איזה שרשור עליו). ואחרי חצי שנה של רכיבה, לקרוא אותו שוב.

למעלה