שלום לכולם!

הלן בום

New member
שלום לכולם!

אני קוראת בפורום הזה כבר כמה חודשים, אך זוהי הפעם הראשונה שהחלטתי לכתוב כאן. אני מתעניינת בטארוט מזה זמן רב, יחסית. כוונתי היא שאין זו החלטה שהחלטתי בין לילה אלא משהו שאני חושבת, קוראת ומתעניינת בו. אני יודעת שכל הפורום הזה הוא מגיל 18 בעיקרו, ולמרות שאני יכולה להבין את הסיבות לזה, אני בהחלט מרגישה שאני יכולה להיות שותפה בתחום למרות שאני בת 17. כל התחום הנ"ל מעניין ומסקרן אותי כבר תקופה ארוכה, אם כי עד כמה עסקתי באופן משמעותי רק בריקי ומדיטציה. כעת אני מרגישה שאני יכולה להמשיך להתפתח בכיוון הזה, ודווקא בכיוון טארוט. הגיע לידי ספר- "יסודות הטארוט" של א.ת.מאן. ניסיתי לקרוא וללמוד מהספר הזה, אך מצאתי אותו כספר שאינו ידידותי לקורא או ללומד המתחיל בכל אופן. אני אודה לכם מאוד אם תמליצו לי על ספרים אחרים שאני יכולה לעיין בהם או ללמוד מהם, או כל מקור אחר. תודה:)

הלן בום

New member
בנוסף, יידעו אותי כי קנייה של קלפי

טארוט באופן עצמאי גורמת למזל רע ולחוסר הצלחה לאחר מכן בפתיחות. האם יש להתייחס לעצה זאת ברצינות או שמא אין כל בעייתיות בקנייה של קלפים?

צ ל י ל 8

New member
היי הלן ../images/Emo140.gif

לגבי המלצות ספרים.. את יכולה לקרוא באתר של אורי רז. יש שם מאמר מקיף על ספרים והמלצות עליהם. לגבי קניית טארוט. אני יכולה לומר לך שאת כל החפיסות שלי קניתי בעצמי.. ועד היום לא היכה בי ברק
. זוהי אמונה רווחת ולא יותר. את יכולה ללכת לחנות מיסטיקה וחופשי לבחור לעצמך את החפיסה שאליה את הכי מתחברת. (מקסימום, את תמיד יכולה לרמוז רמיזות עבות לחבר/ה מה היית רוצה במתנה
) בהצלחה

אני מסכים עם צליל.

כדאי לך להכנס למאמרי הפורום ולקרא על הקלפים. אצל אורי רז תמצאי חומר רב על סוגי קלפים ומשמעותם. כהתחלה אני ממליץ על קלפי ריידר, (אך זו דעתי לא לצעוק עלי) בהצלחה לך מיקי

אין לי מה להוסיף אחרי מה שכתבו

צליל ומיקי. מסכימה איתם לגמריי. לא נותר לי אלא לברך אותך - ברוכה הבאה לפורום :)

הלן בום

New member
תודה רבה לכולם על קבלת הפנים:)

בדיוק היום הציעו להשאיל לי את הספר "קורס טארוט השלם" של גידי גלבוע. אני יודעת שהספר הזה הוא ספר בכלל לא רע ואפשר ללמוד ממנו המון, מה דעתכם עליו כאן בפורום? קלפים אני אקנה של ריידר...אני מאמינה שזה יהיה בסדר בתור התחלה. בסקר שווקים קצר שערכתי מצאתי את הקלפים האלה ב127 שקלים, זה מכיר סביר?

אורי רז

New member
ספר וקלפים

לגבי חבילת הריידר - 127 ש"ח זה מחיר סביר לחבילה. לגבי הספר של גידי גלבוע - הוא נותן מתכון מכני לקריאה בקלפים (תשים את הקלף כאן, תחפש אותו באינדקס של הספר, תדפדף לעמוד המתאים, תקרא את הפסקה הזאת, ותעבור לקלף הבא) שעוזר למתחיל לקרוא תיכף ומיד. מצד אחד הפשטות הזאת נותנת לקורא המתחיל סיפוק מיידי וכניסה מרוככת לתחום. מצד שני הספר לא נותן לקורא שום דבר פרט לסיפוק המיידי והצעד הראשון, לדוגמא - א. הספר "טוחן" את הצלב הקלטי. הפריסה אינה מתאימה לכל שאלה וסיטואציה, וחסר הספר הסיוע לבחור בפריסות אחרות בסיטואציות המתאימות עם דוגמאות לפרשנות. ב. הספר מכוון לפרשנות של הפריסה על בסיס כל קלף בנפרד, כאשר חלק חשוב מהפרשנות הוא לחבר את כל הקלפים יחד לסיפור שלם. ג. הספר מוכר את האשליה שאין צורך בלימוד נוסף - הוא "שלם", 'מתאים לכל חבילה', גם למקצוענים יש מה ללמוד ממנו, וכך הלאה. האשליה הזאת גורמת לקורא, שמסוגל לתת פרשנויות לפריסות על ההתחלה, לחשוב שאחרי הספר הזה אין לו יותר מה ללמוד, כשבפועל מדובר בספר למתחילים שמתאים לחבילת הריידר ודומותיה בלבד, ואין בו כדי לחדש משהו משמעותי למקצוענים. לכן, תתייחסי לספר הזה בתור גלגלי עזר לאופניים - נותן עזרה משמעותית בהתחלה, אבל אחרי חודשים ספורים צריך להשאר על המדף לטובת לימוד ממקורות אחרים (ספרים אחרים, פורומים, קורסים, וכך הלאה).

בונדית

New member
מסכימה בהחלט

מנסיון אישי הספר נותן דחיפה להכנס לעולם הטארוט אבל אחרי זמן מה מרגישים "תקועים". אני התחלתי את ההיכרות עם עולם הטארוט דרך ספרו של גידי גלבוע ולאחר זמן מה הרגשתי שחסר משהו ולכן הלכתי לקורס שלימד אותי המון בעיקר על פריסות והתאמתן לשאלה.

למעלה