שלום לכולם

S L I P Y

New member
שלום לכולם

אני מתכוון להוציא רישיון עד 500 בקרוב איזה אופנוע כדי לי לקנות ? (15 אש"ח) יש לי 60 ק"מ ביום +- ודו"ש נראה בחירה נחמדה...אבל אני לא סגור... מה דעתכם ? דו"ש או כביש ? ואיזה ? תודה לעוזרים (זה חשוב לי)

xfwind

New member
15K רק אופנוע?

תזכור שצריך עוד כמה K מצלצלין לביטוח, מיגון וטיפולים. דו"ש ב15K זה XT500 או DR350 די ישנים....(בני 11, אם תמצא כאלה במצב תרבותי).

S L I P Y

New member
דו"ש ?

דו"ש ישרוד 60 ק"מ +- ביום ? איך הוא בכבישים ראשיים ? עדיף לי דו"ש או כביש ?

Shredingerscat

New member
לדוש אין שום בעיה עם המרחק הזה

אבל גם לקטנוע אין בעיה. לא אומר לך לקנות קטנוע או דו"ש לפני שקופצים עלי כאן, מצידי תקנה MZ. אבל אני מציע שקודם תסתובב קצת בסוכנויות ותשב קצת על הכלים, עם מנוע עובד עדיף, תקבל קצת תחושה, אחרי שתדע מה מדבר אל הלב שלך תחזור ותשאל אם זה מתאים למשימה, אבל למה שתארתה כל דבר כולל קטנוע 150 וצפונה יתאים.

S L I P Y

New member
נכון אבל

אני לא רוצה קטנוע...כן הוא יעשה את העבודה (לפעמים אולי יותר טוב מדו"ש) אבל אני רוצה גם להנות...לנצל את הנסיעות ולא לבזבז אותן. אני מניח שאני יהיה גם מדו"ש וגם מכביש... אבל מה כדי ? יתרונות\חסרונות ? (גם כספיות)

Shredingerscat

New member
לדו"ש יש יתרונות

בתנוחת רכיבה זקופה שמאפשרת להעביר יותר בקלות להעביק משקל לרגליים, גלגלים גדולים שמקלים בטיפוס מדרכות וצליחת מכשולי מע"צ וכו'. הדושים הספציפיים יהיו ממודלי םחדשים יותר מאופנועי כביש באותו סכום. XT 500 יותר זול מER אוGS מאותו מודל בד"כ אבל בגילאים האלה מצב האופנוע זה מה שקובע, נגיד שהחלטתה XT ומצאתה GS במצב מצויין ומתאים במחיר, לך על זה, במחירים האלה יש הרבה גוטאות שיקרעו לך את הכיס. אם מצאת XT, DR ER או GS במחיר מתאים ובמצב טוב תקנה. זאת דעתי, אם אין לך תקציב אל תתפנק קח את הכי טוב שתמצא מכנית וחיצונית.

C O L T

New member
רוצה עוד 15K ולא צריך להחזיר? קבל!

K K K K K K K K K K K K K K K מקווה שזה ישפר את מצבך

sheepman

New member
אני עושה קצת יותר ק"מ..

ובמיוחד בשביל זה קניתי ER5. סוס עבודה. נקודה. וגם קניתי חדש כדי לא להסתכן בבוקר שחור של: לא מניע, פנצ'ר ושאר תקלות של אופנועים-ישנים-שלא-זזו-הרבה-ופתאום-מתחילים-לקרוע-להם-ת'אגזוז.

royboy1

New member
עדיף לך

לחסוף עוד כמה מרשרשים ואז להשקיע. "מי שקונה בזול משלם ביוקר", מכיר? חבל להתחיל את דרכך ברגל שמאל או לחילופין במוסך פעמיים בשבוע פקל קבוע, כן? בהצלחה!

S L I P Y

New member
לא בטוח

תראה 15 אש"ח יכולים להספיק... אין לי להשיג יותר מזומנים בקרוב (2-3 שנים) והאופנוע יהיה הראשון....אחרי אני יוכל להתקדם שיהיה לי אפשרות. אני יכול להשיג משהו שנת 93-95 שיכול ליהיות במצב טוב. השאלה היא האם כדי דו"ש (אולי הוא יותר גמור גם מהשטח?) או ללכת על כביש ?

ברור שאין.

זה הקאמפשוויל של הסופר של הצ'רג'ר של הפיסטון מעל התלתל
אופנוע חדש, תקנה, תבין

kobaz

New member
אולי דעתי משוחדת מאחר ואני מוכר

אבל לדעתי אם שטח לא נראה לך ואתה רק רואה את זה כתוספת נחמדה הייתי מציע לך ללכת על GS 500. אחל'ה כלי ובמיוחד למתחילים, מלבד העובדה שאתה יכול במחיר כזה למצוא אחד ממש טוב והם אמינים

למעלה