שלום לכולם

m i k a3

New member
שלום לכולם

אני צריכה עזרה בהבנת נושא שטר הבטחון, ו/או הערבות הבנקאית. מה עדיף לי כשוכרת (מבחינה של כמה שיותר בטוח שאני לא אפול בפח של שרלטן) ? מה זה אומר בכלל? באיזה מצב יכול בעל הדירה לפרוע את השטר, או לפנות לבנק, ולקבל את הערבות. איפה מציינים את כל הסעיפים האלו? בחוזה? יש לי עוד המון שאלות לגבי שכירת דירה, אני מעוניינת לשכור דירה בפעם הראשונה, והידע שלי שנושאים האלו די קטן... אז תודה לכל העונים :)

כשוכרת עדיף לך לחתום על שטר בטחון

ולא על ערבות בנקאית, ולו רק בגלל העמלות הגבוהות שהבנק לוקח בשביל להעמיד ערבות שכזאת ועוד כמה חסרונות. שטר בטחון - זה כמו צ'ק שהבנק משלם בתוך 3 ימי עסקים מהרגע שבעל השטר דורש את הכסף. ערבות בנקאית - זה מסמך שהבנק נותן למשכיר, ובו הוא מתחייב לשלם ברגע שתגיע דרישה. איך מוציאים שטר בטחון? הולכים לכל סניף דואר, קונים שטר ב-10 ש"ח, חותמים ומחתימים ערב או שניים לפי דרישת המשכיר. מעבירים את השטר למשכיר. איך מוציאים ערבות? הולכים לבנק, בדר"כ הם דורשים את הסכום של הערבות שיהיה לך מופקד כחשבון חסכון משועבד (שאי אפשר לשבור בלי רשותם), משלמים להם עמלה (אחוז מסויים מסכום הערבות בדר"כ זה יוצא הרבה יותר מ-10 ש"ח), והם נותנים את המסמך הזה שתיתני למשכיר. הערה: ערבות יותר חזקה משטר, כי הבנק הוא צד לערבות ומתחייב לתת את הכסף בלי תנאים. בשטר, הבנק הוא לא צד בעניין, ולכן ישלם את הכסף עפ"י שיקול דעתו ולא אוטומטית. מתי המשכיר יכול לדרוש את השטר או הערבות? אם השוכר הפר את החוזה וגרם בכך נזק כספי למשכיר יש בכך די בשביל לדרוש את הסכום. הדבר הבעייתי ביותר הוא שהמשכיר יקבל את כל הסכום די בקלות, אם ידרוש אותו, ואם זה לא מוצדק לדעת השוכר, הוא יוכל לתבוע אותו בביה"מש ורק ע"י החלטה של שופט, יוכל להחזיר לעצמו את הכסף. מקווה שזה ענה על השאלה שלך.

m i k a3

New member
היי יעל , תודה.

רק עוד דבר אחד שלא ברור לי והוא, האם מציינים בחוזה את קיומו של שטר הבטחון, ואם כן, מפרטים מה הכוונה בהפרת תנאי החוזה וגרימת נזק כספי למשכיר? למי המשכיר צריך להוכיח את העניין כדי לפרוע את שטר הבטחון ? אני מבינה שלגבי ערבות בנקאית המשכיר פשוט יכול לדרוש את הכסף ולקבלו, זה נכון? איך זה יכול להיות ? זה נשמע ממש כמו מלכודת לאדם תמים שמעוניין לשכור דירה. שוב תודה

NightElf

New member
אני אשתדל לענות...

אני לא זוכר את סעיפי החוזה, אבל נראה לי שאכן מציינים בו את שטר הבטחון, והסכום שחותמים עליו. גרימת נזק כספי למשכיר זהו בעצם נזק לדירה שלא היה קיים במעבר הראשוני לדירה. מומלץ בחתימת החוזה לעבור על כל הדירה ולאתר כל מיני מפגעים, סדקים ושאר פורענויות בדירה ולציין אותם בחוזה, ואז בהתאם המשכיר לא יוכל להאשים את השוכר שהוא גרם נזק לדירה אם הדבר רשום בחוזה. בנזק הכוונה לנזק פיזי לדירה, קיר שנשבר, משקוף שהוצא, חלון שהושחת וכדומה... שטר בטחון מאפשר למשכיר לפנות ישירות להוצאה לפועל ולדלג על שלב תביעה. במקרה וחתומים ערבים על שטר הבטחון, אז ניתן לפנות להוצאה לפועל גם כנגדם. לשוכר כדאי ששטר הבטחון יהיו בלתי סחירים ובלתי ניתנים להעברה, וכמובן רצוי להקפיד על כך שהם יוחזרו לידיכם בסוף תקופת השכירות. ערבות בנקאית היא למעשה התחייבות של הבנק לשלם לבעל הדירה כסף לפי דרישתו, בתנאי שתנאים מסויימים שהוסכמו מראש התקיימו (נזק לדירה וכו'), ובמקביל הבנק מחייב את השוכר. במידה והערבות הבנקאית היא אוטונומית - ללא תנאי, אז כדי לממש אותה בעל הדירה לא יהיה חייב להוכיח לבנק שהשוכר הפר את הסכם השכירות. יש לזכור, כי הוצאת ערבות בנקאית כרוכה בתשלומים שונים כגון : עמלה לבנק, ומס בולים, ולפעמים, במיוחד כאשר אין לשוכר שמבקש להוציא את הערבות חשבון מספיק גדול בבנק, הבנק גם ידרוש שהשוכר ייתן לו ערובות שונות. לכן, לפני שמתחייבים להמציא ערבות בנקאית, ממולץ לבדוק אם יש לכם אפשרות לעשות זאת וכמה זה יעלה לכם. בגדול, עדיף להמנע מהתחייבות לערבות בנקאית מכיוון היא ניתנת למימוש מהיר ומיידי ע"י בעל הבית, לעומת שטר חוב שמחייב פניה של בעל הבית להוצאה לפועל, ובירורים שונים (בירוקרטיה) לפני, ואם, שבעל הבית יקבל כסף על סעיף הפרת החוזה (נזק לדירה או אי תשלום בזמן). בקשר ל"מלכודת", זה יחסי. עניין הערבות הוא פורמלי ודווקא מובן בהחלט, בעל הבית משכיר דירה לאדם זר, נכס יקר למישהו שהוא לא מכיר, אז הוא רוצה להיות בטוח שאם אותו אדם זר יגרום לנזק כלשהו לאותו נכס יקר, אז שיהיה לאותו אדם כסף להחזיר על הנזק, או לפחות אנשים שערבים לו והם יוכלו להחזיר את הכסף.

NightElf

New member
בכיף ../images/Emo140.gif

אם יש שאלות נוספות את יודעת לאן לפנות...

למעלה