שלום לכולם =)

• פותח הנושא ngtu
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

ngtu

New member
שלום לכולם =)

שלום לכולם =)
סיימתי את השירות הצבאי שלי, ואני מתעניינת בלימודים בתחום האדריכלות ועיצוב הפנים. משיטוט מהיר בכל מיני מוסדות לימוד הבנתי שהדרישה המינימלית היא תיק עבודות ראשוני. אני עסקתי קצת באומנות, יותר בגרפיקה, אבל לא ממש מציירת או רושמת, ואין לי תיק עבודות. בכלל- אין לי ניסיון בעיצוב. יש טעם להציע מועמדות בכלל?

לימודים

שלום לכולם =)
סיימתי את השירות הצבאי שלי, ואני מתעניינת בלימודים בתחום האדריכלות ועיצוב הפנים. משיטוט מהיר בכל מיני מוסדות לימוד הבנתי שהדרישה המינימלית היא תיק עבודות ראשוני. אני עסקתי קצת באומנות, יותר בגרפיקה, אבל לא ממש מציירת או רושמת, ואין לי תיק עבודות. בכלל- אין לי ניסיון בעיצוב. יש טעם להציע מועמדות בכלל?
לימודים
אדריכלות ועיצוב אפשר ללמוד בשלוש צורות עקרוניות שונות. יש בתי ספר פרטיים [מכללות] שיש להם מסלולים שונים .החל מקורסים קצרים יחסית ועד מסלולי לימוד של 4 שנות לימוד. חלקם משלבים תואר אקדמי של האוניברסיטה הפתוחה במדעי הרוח או בחברה. חלק מהם מעניקים תואר אקדמי בעיצוב [B DS] בקבוצה הזאת, קיימים "המכללה" [אסכולה-מימד], המכללה למנהל, המכון הטכנולוגי בחולון, שנקר ועוד. תנאי הקבלה ממש לא גבוהים. הלימודים יחסית יקרים. בתי ספר להנדסאים, מסלול של שנתיים וחצי שמעניקים תואר רישמי של הנדסאי מה שמאפשר בפועל לעסוק במקצוע. יש לא מעט מכללות להנדסאים בכל הארץ. בתי ספר לארכיטקטורה, מסלול של 5 שנות לימוד לתואר אדריכל רשוי [B.ARCH] . יש כיום 5 בתי ספר כאלה, [בצלאל, טכניון, ויצו חיפה, אונ' ת"א ואריאל] לכולם יש תנאי מינימום לקבלה ויחסית הרבה מועמדים. תיק עבודות נדרש להראות זיקה אומנותית יצירתית לא ישירות בעיצוב. יש בשוק לא מעט מכינות שעוזרות להכין תיק עבודות לקראת מבחני מיון. אופציה שממש לא מוכרחים. לכל בתי הספר לסוגיהם יש אתר אינטרנטי שבו הדברים מפורטים יותר. כדאי להתחיל ממדור "לימודים" באתר archijob.co.il כאן אפשר לשאול שאלות ממוקדות. בהצלחה

מצב
הנושא נעול.
למעלה