שלום לכולם...

שלום לכולם...

אני חדשה פה ופשוט משתגעת. אני בת 30,לומדת לתואר שני בטכניון,לא עובדת. כרגע מתחילה עם כל העניין של תיזה.לכאורה מה רע?אני גם עוד פחות מחודשיים מתחתנת אבל אני מרגישה חרא!!! בגלל מגוון סיבות: ראשית,יש איזה קורס שהוא מעשי שאנחנו עובדים לפעמים בצוותים.בזמנו שיתפתי את הקולגה לצוות על רעיון שהיה לי לתרגיל שאנחנו מגישים לבד,אתמול הייתה לנו הנחייה אישית ולמרבה התדהמה הסתבר לי שהכלבה גנבה לי את הרעיון וגם קיבלה עליו ביקורת טובה.אני להבדיל לא חשבתי ללכת על הרעיון הזה והיה לי רעיון אחר וקיבלתי עליו ביקורות פחות טובות.למה אנשים הם כאלה רעים וחסרי אתיקה בסיסית? ד"א היא נראית בן האדם האחרון שיתנהג כך. שנית,אני לא עובדת מזה מספר חודשים ואני חיה על חשבון הברון(בן הזוג)ורע לי עם זה.לשכת התעסוקה בשל היותי סטודנטית אין על מה לדבר,כל מיני משרות ממש חרטה,משכורות שמציעים בזיוניות ואני רוצה להתרכז בלימודים אחרי הכל. שלישית,בן הזוג שלי שגם כך משכורתו לא הייתה מסכנה קיבל העלאה במשכורת+בונוס-שתבינו זה סכומים שאני יכולה רק לחלום עליהם וגם אחרי שאסיים את התואר השני שאני קורעת את התחת בשבילו בחיים לא אגיע לסכומים כאלו.אני מקנאה בו-הוא יודע.אני אוהבת אותו מאוד אבל חורה לי שאני יותר משכילה ממנו -הוא סיים תואר ראשון ואני בחיים לא אקבל סכומים כאלו.כאילו בשביל מה אני טוחנת כל כך הרבה אם בלאו הכי בסוף אהיה עקרת בית עם 8 ילדים-את זה יכולתי לעשות כבר בגיל עשרים פלוס ולא לבזבז את הביציות היקרות לי.מה יוצא לי מהלימודים הללו?בכלל מהשכלה?תואר ראשון למדתי בתחום שאיננו מניב עבודה נורמלית ועבדתי כמזכירה עם משכורת ותנאים לא רעים אבל ראבק בשביל זה למדנו?איזו מדינה זאת הא? מה עוד? לא יודעת.. קשה לי שתבינו את האבסרוד-אפילו את הרכב שיש לי בן זוגי קנה לי-אם הייתי חיה לבד לא הייתי יכולה להרשות לעצמי לימודים ובטח שלא רכב. הוא גם משלם לי על מנוי זמני בספורטן.הוא ממש נשמה ואני חולה עליו ואני יודעת שהייתי במקומו עושה אותו הדבר אבל אני לא במקומו ורע לי.אתם קולטים??? אני פשוט טפילה זה מה שקורה.אני לא מרגישה נוח עם דברים שאני לא משקיעה עבורם ורע לי.רע לי שגם גונבים ממני רעיונות. זהו שפכתי זאת.

די דנסר

New member
ל- ירגזית

הדבר הבאמת מרגיז הוא האפליה בעבודה בין נשים לגברים. אני מכירה את זה מקרוב, והרבה אין מה לעשות, וזאת עובדה. נשים מצליחות שאני מכירה, בתפקידים בכירים, משתכרות בין 30%-50% פחות מגברים במעמד דומה. עבור כולנו אני מקווה שהדברים ישתנו, אחרת היכן השיוויון? בנוגע לתקופה שאת עוברת, אז הייתי מגדירה אותה כזמנית, שהרי לא לנצח בן זוגך יהיה המפרנס היחיד. תסיימי את לימודייך, תמצאי עבודה שתאהבי ובה תמצאי את כישורייך, תקימו משפחה וגם תגדלו ילדים, אבל עכשיו תהני לך מבן זוג תומך, שלא נטפל לקטנות ובאהבה רבה מקבל אותך. שיהיה לכם במזל טוב. די דנסר

drnaji

New member
יוווו כמה שאני יכול להזדהות איתך../images/Emo70.gif

רק בשבוע שעבר אמרתי לחברה שלי שיש מצב שאני עושה פסיכו עוד פעם כי יש לה 782,קצת יותר ממני.. ואיך היא הגיבה
היא אמרה לי:חכה חכה שאני אקבל שכר יותר גבוהה ממך
אבל,עזבי,אנחנו מדברים עליך. דבר ראשון:כל הכבוד על התואר השני בטכניון,אני למדתי שם שנה וזה הספיק לי. בקשר לגניבת הרעיון שהיה בקורס ההוא: עזבי את זה. זה מבאס,אני יודע,אך אפלו אם תבכי כל החיים שלך זה לא יעזור לך. בעתיד,אל תשתפי אנשים ברעיונות בלמודים..בטכניון יש את אלה שכל מה שחשוב להם זה הציון הסופי ושום דבר אחר לא בחיים. בקשר לחבר שלך: תשמרי עליו טוב טוב
זה שהוא נותן לך רכב,וגם עוזר לך בכל הקשור לכסף,לא אמור לגרום לך להרגיש כ"כ רע. בחורות אחרות היו מתות לקבל גבר כזה. בקשר לעבודה,אני מאמין שאחרי שתסיימי את התואר השני,יחטפו אותך בשוק, שכן בוגר טכניון זה רמה אחת מעל כולם. בקשר לזה שהחבר שלך מקבל יותר שכר,והוא עדיין בתואר ראשון: מה איכפת לך
זה יהיה הכסף שלכם עוד מעט..תהיה שמחה שיש לו עבודה בכלל. והמון המון מזל טוב על החתונה הקרובה.. אל תהרסי את התקופה הטובה במחשבות רעות.... תהני מהרגעים האלו.. המון המון המון

דוקטורי

New member
אפלייה? על מה שנוח לכן

בחסות התקשורת ובחסות אירגוני הנשים הצדקניות אתן מפזרות הצהרות רק על מה שמשרת אתכן. מספיק כבר עם ההשוואה שלא במקומה בנושאי שכר. אין כאן שחור ולבן. מדוע לא מפרסמים שאישה משלמת פחות מס הכנסה מאשר איש? מבחינת נקודות זיכוי? מדוע אין שיוויון בגיל הפנסיה? וכידוע אתן חיות יותר. ישנן ארצות שבהן זה קיים. מדוע כל הפמיניסטיות החסודות לא זועקות שחיילת אחרי שנתיים יכולה להיכנס לקבע עם משכורת ואילו חייל זכר יסתפק במשכורת צבאית עלובה. ובלי תירוצים שיש חיילות ששירותך הוארך. באמת. ויש עוד. לא חסר.

kamosh

New member
שלום גם לך

אז ככה... דבר ראשון אני מבינה אותך שאת מרגישה חרא אבל לא את צריכה לחשוב בצורה הזאת- שאת חייה על חשבון בן זוגך ואם הוא לא היה נמצא לא היית מצליחה להתקיים וכו הכוונה שלי הוא בן זוגך הוא אמור לעזור לך להתבסס ואני בטוחה שאת תורמת לו בעוד מלא דברים אחרים שאולי אין להם ערך כספי, אבל הם תורמים רבות... בקשר לחברה שגנבה לך את הרעיון... אני ממש מבינה אותך- אל תדאגי בקשר אליה כי בסופו של דבר היא הכי מפסידה מזה לסיכום מה שאני אומרת תשמרי על אהבתך לבן זוגך כי חבל לוותר על זה בגלל סיבות כאלה ואל תרגישי חרא כי הכול בסופו של דבר יסתדר על הצד הטוב ביותר.... מזל טוב על החתונה שצפוייה להיות בעוד כחודשיים אני מקווה שיהיה לך רק טוב!!!

גיל494

New member
שלום

לגבי הרעיון שגנבו לך- לא נראה לי שיש משהו שאפשר לעשות עם זה. פשוט לא לסמוך על הבחורה הזאת יותר. לגבי העניין השני שהצגת, אני חושב שאת מסתכלת על זה מכיוון לא נכון. יש כאלה שיש להם את האמצעים והיכולת ללמוד בלי הצורך לעבוד תו"כ. לא צריך להרגיש אשמה בגלל זה. כמו שכתבו מעלי - את בוודאי תורמת דברים רבים אחרים לקשר, אז כל התחשבנות שכזאת היא מיותרת וחסרת טעם. בוודאי שאת יכולה לעבוד תו"כ והלתחיל להתפרנס ולתמוך בעצמך. אבל לאן זה יוביל אותך? האם ההרגשה הטובה עדיפה לעומת הצלחה בתואר ולסיים אותו יותר מהר. לא יודע - תעשי לעצמך את החשבון שלך. מקווה שעזרתי.

asw

New member
אין קשר בין השכלה

לכסף. את תיתקלי בהרבה אנשים שתחשבי שהם פחות מוחכשרים ממך וישיגו דברים שאת רוצה. בנוגע לקנאה... אין לזה פתרון.

The Leprechaun

New member
היי

אני רואה שכולם כבר נתנו עצות... אז יש לי רק כמה שאלות מסקרנות... במה עשית תארים? ובמה היית רוצה לעבוד? ובמה חבר שלך עשה תארים ובמה הוא עובד?? ובכל מקרה שיהיה לך הרבה בהצלחה!!

zeca

New member
לא נורא

עוד אחת "מסכנה" לא עובדת חיה על חשבון הגבר שלה וגם מתלוננת על זה. במקום לבכות על זה שבעלך לעתיד מרוויח הרבה לכי לעבוד. הוא מממן לך לימודים משלם בשבילך שכר דירה וקניות והכל נעשה ב "שיתוף" ו"הדדיות ". את יותר משכילה ממנו השאלה במה התואר שלך. בעלי תואר ראשון בהנדסה מרוויחים יותר מבעלי תואר שלישי בעבודה סוציאלית בלי קשר למינם. עד אישה שתחיה על מזונות מבעלה... "עקרת בית " - אישה שלא עובדת ומבלה בבתי קפה וקניונים.

FreakOfNature

New member
שתוק

אלוהים אמנם ברא לך פה וידיים, אבל הוא כנראה שכח לצרף להם שכל.

nehud

New member
יעוץ פילוסופי הוא הכיוון

לבדוק את הערכים הבסיסיים המנחים אותך בחיים. המשרתים / לא משרתים את המשך ההתפתחות שלך באהבה אהוד

הגעתי מהדף הראשי

אין לי ממש מה להוסיף אני חושבת שאת ריכה להבין שאתם אוטוטו מתחתנים ואז יש שיתוף בהכול הוא נשמע מקסים ותומך תחשבי על כול הדברים ובמשכורת הראשונה שלך תקחי אותו לאיזה מקום רומנטי ותפנקי אותו עד הסוף אתם נשמעים מאוהבים ושהכול הולך לכם בריאים לא חסר כסף ואהבה תהני מזההההההההההה המון המון הצלחה ומי יתן שתזכו לכול האושר הקיים ענבר

דוקטורי

New member
גם יש מורים עם תואר III, ושכרם...

ידוע. אי אפשר בדיוק להשוות. עם כל האי נוחות. גם אם בוחנים לעומק, למי שיש תואר יותר גבוה ממישהו אחר לא בהכרח יותר משכיל ממנו. סה"כ מדובר בעיקר על ידע. חוכמה זה כבר משהו אחר.

coaxcable

New member
בואי ואומור לך מתוקה

קודם קבלי ציון לשבח שמצאת זמן ללמוד לתואר שני, אני גבר, וגם לי עבודה אינה בנמצא. מהשאני יכול לומר לך, תואר שני לא מקנה כלום, כל עוד לא עובדת בתפקיד כלשהו, שדורש תואר שני - לא יהיה לך כלום. דוקא כיום, בעידן צימצומים והכנסת מערכות טכנולוגיות: ממוכנות-ממוחשבות, התארים כולל ראשון ואחרי, שאינם בטכנולוגיה ומדע, ממש לא נדרשים. השוק רווי בהם. אבל זכרי לך, כמו במאטריקס ובסרטי מדע בדיוני, עוד כמה שנים יהא עידן של חזרה לשורשים, אומנם גם אז תהא התעוררות של כמיהה לאנשים שהינם בעלי תארים במדדעי החברה והרוח וכמובן מדעי ההתנהגות. אבל שוב, גם אז, התארים יהיו ראשונים (נשמע כמעין קונספירציה? ממש לא, ראי את הספרות והסרטים מלפני שנים, וראי את המצב כיום..מה שכן מדהים, שישראל לא ממש דוברה או הייתה בתיכנון והינה כתקלה במערכת האוניברסאלית). בכל אופן, המדינה הזאת רוויה בבעלי תארים, תעודות וכדומה. מדינה קטנה - תעודות רבות, צרכים רבים אבל אין תמיכה כלכלית לתחומים רבים. כך שתוכלי להיות גם דוקטורית לספרות או מדעי החברה, הסיכוי שתהא לך עבודה, הוא בינוני. כי גם שם אין קביעות וכדומה. אל לך להעצב ילדה של "30" :), סיימי, ולכי על מינימום אם יש צורך. זה מה שאני עושה בימים אלו, לצערי ורבים מבעלי התעודות האקדמיות. אני כנראה אעשה הסבת תואר למשהו אחר שגם בו אין כסף אסל מקווה שיהא קצת יותר ממה שיש לי כיום : מינימום. רואה, אפילו גברים לא ממש מצליחים. לא כי לא רוצים, כי פשוט אין, ולעיתים המריבה וההתנהגות "הישראלית-המניאקית" של לדרוס אחרים, אינה זורמת בכולם, ואנשים שאינם מבינים שבגלל זה העולם שונא אותנו, הישראלים נובעת, אולי, מהתנהגות זו, ולא מהבנה ורצון ליצור שוק חופשי אבל תומך, שבו לא מועטים עושים כסף מהיר וכדומה אלא עוזרים. אני רואה שב 10 שנים הבאות הכל יהרס, נהא כולנו חלק מכישלון חברתי-כלכלי. תהיינה עליות ומורדות, אבל המצב יחמיר עד כדי כך, שלא רק מריבות על התנתקות או לא, הן הכותרות אלא מאבקים של פועלים כנגד מעסיקים, כמו שצפה מארקס ואחרים. מאבק שיהא קשה ממה שישנו כיום. חבל לראות אותנו העולם, וישראל "החדשה" וכך לקרוא לה צריך, לא "ישראל היהודית (ו)הדמוקרטית", ישראל בה לא הדתות הן המאבק אלא הקיום, הכלכלה, החברה. זאק, המבין אותך, אומנם מן הצד הגברי שבדברים אבל מכיר. (ולידיעה, עבדתי במקומות עם שכר נאה, אבל הרעת תנאים והתנהגות של בוסים שהייתה כה משפילה, גרמה לי לעזוב, אומנם שכר נאה אבל לא בשמיים לא ימנעו ממני לחיות בחופש, לאט ובלא להלחיץ את עצמי. אני מעדיף להנות מהחיים ולא להרוד עצמי למען אף אחד או לא בלחץ נפשי-פיזי-רגשי סוחט) :) מזל טוב, דרך אגב!

למעלה