שלום לכולם

Milk Me

New member
שלום לכולם

אז ככה יש לי כמה שאלות ואשמח אם תעזרו לי בידע שלכם אז ככה לא מזמן קניתי מערכת קולנוע ביתית ויש לי נגן תומך divx הסרטים שאני מנגן במכשיר תומכים בפורמט אודיו ac3 ורציתי לדעת על איזו אופציה אני צריך לשם ברסיבר, יש לי ברסיבר כמה וכמה אופציות של סטריאו סראונד דולבי וכדומה, ואינני יודע במה לבחור. לשאלתי השניה כיצד מחברים s-video יש לי כבל שקיבלתי אם המחשב האם הוא מתאים וכיצד לחבר אותו לטלויזיה תודה בראש!

yaelimr

New member
מערכת קולנוע ביתית

דבר ראשון תתחדש, אתה תהנה ממנה זה בטוח. אז ככה עקרונית האופציה סטראו מתכוונת לפיצול של שני רמקולים (בגדול אתה צריך להגיע שבdsp יהיה all chanels stero הדולבי דיגיטל הכוונה שהסאונד מחולק לכל חמשת הערוצים אך לא כל סרט תומך בזה. לי במערכת יש גם pro logic שהוא מדמה סראונד. תשים סרט ותקשיב שאכן הדיבור מגיע מהסנטר ושאר הקולות מחולקים לך לשאר הרמקולים. ותשאיר את המערכת בצורה זו אלא אם כן יש סרט אחר שזקוק לשינוי הקביעה הזו. לפחות כך אני עושה וגם לי יש מערכת מאוד מסובכת. לגבי הכבל הכבל הזה טוב לתמונה (במקום הrca הצהוב) והוא צריך להיות מחובר לטלוויזיה בכניסה דומה (אני מקווה שיש לך s video גם בטלוויזיה). אני יכולה להגיד לך שאצלי בגלל שזה בs video לא רואים טוב וידאו אבל השאר חבל על הזמן... רצוי לשים גם כבל אופטי טוב בשביל איכות קול טובה. ואם אתה מסתבך אם קנית בחנות בארץ המוכרים בדרך כלל יודעים תנסה להתייעץ איתם טלפונית להביא אותם הביתה זה עולה לא מעט. בהצלחה יעל

Milk Me

New member
טוב אז ככה...

דבר תודה רבה על התגובה המהירה. דבר שני עשיתי כמו שאמרת לי וזה עובד מצויין.. יש לי כבל אופטי בסאונד אבל אין לי בטלויזיה יציאת או כניסת s-video יש לי כבר שמצד אחד הוא s-video עם הפינים הקטנים ומצד שני יש לו כניסה לכבל rca יאנו שכבל rca צהוב נכנס אליו... ניסיתי לחבר את הs-video לדי וי די ואת rca לטלויזיה אבל זה לא עבד לי יש לך אולי איזה רעיון... תודה מראש

yaelimr

New member
כבלים

שוב ידיעותי הם רק כתוצאה מהסתבכות שלי, כך שאני לא ממש מומחית, אבל למדתי הרבה. אם אני מבינה אז השידור של כבל של svideo הוא שונה לגמרי מקומפוזית rca.ולכן צריך לחבר את אותו אות שידור. עכשיו יש איזה שהוא מפצל קטן שממרי מrca לsvideo, כזה שהייתי צריכה לחבר לוידאו (האמת לא כל כך מוצלח, פגע לי באיכות התמונה), אבל יש מפצל של 21 פינים שבו שיש לו כניסה לs video אם לטלוויזיה שלך יש 21 פינים אתה צריך כבל שני צדדים svideo והמפצל. גם זה הולך. אבל אין לי מושג אם זה ישפר את איכות התמונה או לא. מה שברור שכבלים של s video הם יקרים, המפצל פחות. האמת היא שאני מחפשת כבל עם צד אחד בננה של s video וצד אחד בננה rca, ואני לא מוצאת אם ראית כזה אשמח אם תאמר לי (אולי זה בכל זאת יעבוד בוידאו).

Ncoder

New member
Svideo ל-RCA זה לא דבר חדש...

המון משתמשים בזה וזה אמור לעבוד כמו שצריך, מדובר בכבל פשוט של 10-20 שקלים . גם Svideo ל-Svideo עולה 10-20 ש"ח, לרוב אין צורך בכבלים יקרים במקרים אלה. בקשר לכניסת 21 פינים או SCART צריך לוודא שהכניסה שב-TV תומכת דרך הכניסה הזאת גם ב-Svideo ואת זה עושים ע"י קריאת המניואל (אבל בדר"כ היא תומכת). כבל Svideo ל-21 פינים מהניסיון שלי עדיף לרכוש מפירמה ידועה, כבר יצא לי לחבר 3 כבלים כאלה שונים ממחיר של 30 ועד 65 ש"ח, הכבל האחרון (היקר) עשה את העבודה בעוד שבכבלים אחרים קיבלתי תמונה בשחור לבן ובכבל הזול ביותר לא קיבלתי תמונה כלל . אני שומע הרבה המלצות על כבל של ויונקו עבור Svideo ל-21 פינים (הכבל עולה כ-80 ש"ח) .

Y. Welis

New member
מצאתי כבלים טובים ב-30 ש"ח

צריך לברר בחנויות חשמל וסטריאו טובות (בעיקר אלה של תיקונים). יש שני סוגים - כאלה עם 3 יציאות של RCA וכאלה של 6 או 7. בד"כ עדיף ה-3.

Milk Me

New member
אההה עוד שאלה

אז ככה בקשר לרסיבר יש לי רסיבר יאמהה HTR 5730 אז ככה שאני מכניס לדי וי די שלי סרט עם פורמט ac3 ברסיבר משתנה הpro logic (או 1 או 2) לדולבי סראונד האם זה אמור לקרות.???

Milk Me

New member
וכיצד אני אמור..

לדעת באיזה עוצמה אמורים הרמקולים האחוריים להישמע.. יש אולי למישהו איזה שהוא קובץ סאונד שיכול להדגים לי את הסראונד

yaelimr

New member
סאונד

דבר ראשון תדע שבדיסק ניקוי יש בדיקה של הסאונד וזה כדאי לא יקר. חוץ מזה אין כללים מסויימים לכך כמובן שרצוי שיהיה לך נעים לשמוע פשוט תגדיר כפי שמתאים לך.

yaelimr

New member
לידיעתך

אני רואה שאתה די חדש בעניין. אז ככה לגבי סאונד, בכל סרט dvd יש פרטים על איכות הסאונד שהסרט מוקלט בו, כגון סטראו יכול להיות כתוב או סטראו ואולי 2 ערוצים. כל מה שכתוב 5.1 או dolby digital סימן שמתאים למערכת קולנוע ביתית והוא מחלק ל-5 רמקולים. אבל אני עדיין נשארת בעצה המקורית שלי, לרכוש דיסק ניקוי כי בכל מקרה רצוי שיהיה ורצוי לנקות מדי פעם את המכשיר, וגם יאפשר לך לשמוע את הסראונד. כך שזה להרוג שני ציפורים במכה אחת.

למעלה