שלום לכולם

rita25

New member
שלום לכולם

שלום לתושבי הפורום.. אין לי זוחלים בבית, וגם לא יהיו לי.. נכנסתי במקרה לפורום שלכם ומסקרן אותי לדעת מה הסיפוק הגדול מלגדל זוחל בבית. הרי זוחל לא מעניק לכם בעצם שום דבר בתמורה לגידול שלו. אם מקור הגידול הוא אהבה לבע"ח אז למה בעצם לגדל בע"ח שהמקום הטבעי שלו הוא בחוץ, ואיך אתם מסתדרים עם הנושא של האכלת הזוחלים בטרפים. אני מקווה שלא משתמעת איזושהי ביקורת, כי אין כזו ביקורת, באמת סקרנות גרידא! תודה מראש למשיבים!

רן333

New member
נראה לי שיש לך כמה הנחות שכדאי לך

לחשוב עליהן מחדש (את ההנחות האלה כתבתי בתוך מרכאות, למרות שלא מדובר בציטוט מדויק מדבריך. את ההערות שלי עליהן הוספתי ללא מרכאות): א. "כדי שחיה תהיה אטרקטיבית לגידול, היא צריכה להיות כזו ש'מחזירה אהבה'". קודם כל, לא כל מי שמגדל חיות מנסה לפצות בעזרתן על איזשהו חסך באהבה. חלק מהאנשים מגדלים חיות פשוט כי החיות האלה מעניינות אותם. שנית, אפשר לאהוב משהו גם בלי שהמשהו הזה יאהב אותך בחזרה. וזה לא מוגבל רק לחיות. אני מכיר הרבה אנשים שאוהבים כדורגל או מכוניות, למשל. העובדה שהמכונית או קבוצת הכדורגל האהובה עליהם אינה "אוהבת אותם בחזרה" אינה מפריעה לרובם. ב. "המקום הטבעי של זוחלים הוא בחוץ". מי אמר? האם יש חיות שהמקום הטבעי שלהן הוא בפנים? ואם את חושבת, למשל, שהמקום הטבעי של כלבים הוא בבתים של אנשים - האם לדעתך הם היו שם תמיד? (הנקודה היא הבאה: גם כשמדובר בחיות מבויתות - תהליך הביות שלהן התחיל בגידול של חיות בר). ג. "מי שמגדל זוחלים בשבי עושה להם עוול כלשהו". אני ממש לא בטוח שזה נכון. אפשר לדבר כאן על שני סוגים של עוול: כזה שנגרם לפרטים, וכזה שנגרם לאוכלוסיות. כאשר מדובר על פרטים, אני לא בטוח שנגרם כאן עוול. אפשר לספק לנחשים, למשל, תנאי מחיה נוחים מאוד בשבי. יש אמנם הגבלה מסוימת של סגנון החיים שלהם בהשוואה לתנאי החיים שלהם בטבע (בעיקר הגבלות על חופש התנועה), אבל: (1) יש גם אספקה שוטפת של מזון והגנה מפני טורפים וטפילים; (2) ההגבלה על חופש התנועה ועל סגנון החיים משמעותית הרבה פחות מאשר במקרים של חיות מחמד מקובלות יותר. למשל: ההגבלת חופש התנועה של ציפור בכלוב היא אדירה בהשוואה להגבלת התנועה של נחש בכלוב. דוגמא נוספת: הפגיעה בסגנון החיים הטבעי של חתול שנגרמת עקב סירוס וגידול בבית מגורים משמעותית הרבה יותר מההגבלות שמוטלות על זוחלים שמוחזקים על-ידי מגדל טוב. גם כאשר מדובר על נזק לאוכלוסיית הבר של הזוחלים - הדברים אינם חד-משמעיים. אמנם יתכנו פגיעות מסוימות באוכלוסיות האלה עקב איסוף לשוק חיות המחמד, אבל מצד שני - גידול זוחלים בשבי עשוי להציל את האוכלוסיות שלהם כשכבר לא ניתן יהיה לשמר את אוכלוסיות הבר (עוד קצת פירוט בנושא הזה תוכלי למצוא כאן). בגידול של זוחלים בשבי יש גם תועלת חינוכית: אנשים יכולים לפגוש את החיות האלה מקרוב, וזה מפחית את הסלידה והפחד של חלקם. אני חושב שגם זה יכול לעזור להגנה על אוכלוסיות הבר של הזוחלים.

רן333

New member
נא להתעלם מהצבע הכחול

של המילה "כאן" בשני המקומות הראשונים שבהם היא מופיעה. הקישור רלוונטי רק להופעה השלישית של המילה הזו.

rita25

New member
תודה על התגובה ../images/Emo140.gif

שוב, כמו שאמרתי, השאלה לא ממקום של ביקורת, תודה שהארת את עיניי!

gazon

New member
אם כבר סקרנות....

מה זה גרידא? "סקרנות גרידא"

למעלה