שלום לכולם

Im Happy

New member
שלום לכולם

שלום, אני חדש בפורום הזה ורציתי לספר על הבעייה שלי (לא שאני מתגאה בזה פשוט הגעתי למסקנה שאני חייב לדעת עוד..) טוב אז בואו נתחיל, אני בקרוב בן 16 ות'אמת אף פעם לא דיברתי על זה (אני אישית) עם מישהו וגם אף פעם לא ידעתי שיש לזה שם ולא חשבתי שיש עוד הרבה אנשים כמוני, תמיד חשבתי שאני פשוט, איך נגיד "מוזר" מאחרים. אני לא ממש יודע איך להסביר את זה בעזרת כל המושגים שאתם מדברים עליהם, למען האמת לא בטוח שאני בכלל מבין את הפירוש של כולם אבל אני ינסה בכל מקרה. אז הבעייה שלי כמובן, טיקים, בפנים, אממ אני לא יודע עם הקולות שאני מוציא גם נחשבים למין טיק אבל בכל מקרה הם לא הבעיה העיקרית (הקולות) וגם אם יש כאלו אז זה רק כאשר אני שמח :) לעומת רוב האנשים כאן, לפחות כך הבנתי מרושם ראשוני אני יחסית צעיר. בחברה למען האמת לא ממש העירו לי על זה, אולי כמה ילדים אבל לא משהו מיוחד, וגם לא משהו שממש הפריע לי. לכן הבעיה שלי היא יותר עם עצמי, אני מרגיש פשוט כמו ילד מוזר שלא כלכך קשור אבל ההרגשה הזאתי "באה" רק כאשר אני לבד, אם אני עם חברים אני בדר"כ לא מתייחס לזה וגם אין לי מושג אם אני באמת עושה טיקים ליד החברים כי הם לא מעירים לי. הרבה פעמים ניסיתי להשתלט על זה אבל לפי הניסיון שלי- לא נראה שיש לי סיכוי. לגבי הזמנים- אני חושב שהכל התחיל בכיתה ב' בערך, בהתחלה זה היה סתם כל מיני פעולות מוזרות (כמו הליכה אחרוה בלי שום סיבה או סתם לשחק עם הידיים שלי) אבל זה הפסיק והיום הדבר היחידי שנשאר זה הטיקים בפנים. (דרך אגב אני גם נוהג לתופף הרבה עם האצבעות וראיתי שמישהו הזכיר את זה כאן, לא יודע אם זה קשור אבל בכל מקרה לא שזה ממש מפריע, אני מתופף לא רע בכלל..אני חושב) עד היום אפשר להגיד שאיכשהו הטיקים כאילו בוחרים מתי להופיע ומתי לא, הכוונה היא שלפעמים יכולים להיות חודשים שבהם הכמות טיקים שאני "עושה" ממש נמוכה אבל לפעמים יש חודשים שבהם אני לא מפסיק וגם יש כל מיני התקפים. אז מה שאני רוצה לדעת זה, האם באמת גם לי יש "תסמונת טוראט"? ובנוסף זה, מה אני יכול לעשות כדי להפחית את הכמויות? אממ ועוד משהו, במשך הזמן הטיקים יתחילו לפחות מעצמם? כאילו עם הגיל? פעם גם הלכתי לכמה ביקורים אצל רופאים אבל לא משהו מיוחד (אפשר להגיד שההורים שלי התייאשו כבר). הרופאים אף פעם לא הזכירו את השם הזה ("טוראט"). משהו אחרון, הדרך שבה הגעתי לכאן היא קצת מוזרה, יש לי בבילון על המחשב והאח הקטן שלי התחיל לכתוב שם שטויות ובמקרה הוא כתב - "tic", כמובן הוא לא הבין את הפירוש, אבל אני אחד שהולך לפי התחושות שלו (גם אם הם קצת מוזרות), החלטתי לחפש בגוגל אתרים לגבי זה וככה מצאתי את הפורום הזה :) וגם לגבי השם שלי, עד עכשיו הייתי מבואס כי חשבתי שאני בין היחידים עם התופעה הזאתי, למרות שראיתי 2 ילדים עם אותה התופעה (לאחד מהם הבעיה הייתה הרבה יותר חמורה משלי), אחרי שקראתי כאן קצת תגובות בפורום הבנתי שאני לא כזה בודד וגם הבנתי שיש משהו שאני יכול לעשות כדי לשפר את מצבי ובגלל זה, אני שמח.

ברוך הבא../images/Emo24.gifלפורום!!!

אני אבא לילד בן 14 הלוקה מתסמונת זו.השד אינו נורא. לא כתבת מאיפה אתה בארץ לכן עדיף שיעשו אבחון מדוייק לגבי תסמונת זו. עליך לפנות למחלקה להפרעות בתנועה הקיימת בכל מרכז רפואי המכבד את עצמו. יו"ר הארגון שלנו היא בת שבע גרניט העונה לכינוי שביק. בטוחני שאם תיצור עימה קשר היא תפנה אותך למקום הנכון. בינתיים קיים פורום חברתי ופורום רגיל וגם קומונה לבני נוער. לקומונה אתה צריך לבקש אישור. אתה גם יכול לבקר באתא שלנו אשר יש לו קישור בפורום זה. אין מה להתייאש השד אינו נורא ומאחל לך בהצלחה. משה

ברוך הבא ../images/Emo24.gif

אני אמא לילד בן 14 וחצי עם טוראט אובחן לפני שנתיים בשערי צדק .עכשיו אנחנו נמצאים בשניידר .גם הוא מתופף עם הידיים.יש לו דרובקה מכל מני גדלים והוא מתופף עליהם כך הוא נירגע . עברת איזה שהוא איבחון אם לא תיצור קשר עם שביק שקוראים לה בת שבע גרנית יושבת ראש העומת והיא תעזור לך מאחלת הצלחה והרבה בריאות

הלנה

New member
הי ברוך הבא ../images/Emo24.gif

קודם כל...בחרת שם מצויין והגעת למקום הנכון! אני אנסה קצת לענות...קודם כל בקשר לגילאים..יש לנו דוקא כמה חברים בגילך, הם גם כותבים בפורום החברתי (קישור בראש הדף), חוץ מזה באמת חלק גדול מאיתנו הורים לילדים או נערים עם טוראט ויש פה כמה מבוגרים עם טוראט. אנחנו מקיימים מדי פעם מפגשי פורום ובנוסף יש לנו עמותה שמקיימת בית פתוח לחבריה כל יום שישי ראשון בכל חודש. אני אישית אמא לילד בן 12 וחצי שיש לו טוראט קל...גם אצלו אגב זה התחיל עם כל מיני הליכות קדימה ואחורה, שטיפת ידיים, ועוד כל מיני תופעות שבהתחלה לא ידענו מה זה, אבל באבחון פסיכולוגי אמרו לנו שזה OCD (אחד המושגים שבודאי תיתקל בהם כאן, אם כי רק לחלק מהלוקים בטוראט יש את זה. ישנם מגוון של טיפולים לטיקים, על חלק זה משפיע יותר, על חלק פחות וחלק לא מטופלים כלל וחיים עם הטיקים בשלום (או לפחות מנסים...). אומרים שעם הגיל הטיקים הולכים ופוחתים...אך גם זה לא אצל כולם. אם אתה מעוניין לעבור אבחון, ישנם כמה מרכזים בארץ שמטפלים בטוראט (לא כדאי ללכת לרופא ללא המלצה כי יתכן מאד שהוא לא מכיר את התסמונת ולא יוכל לעזור לך. להמלצות על רופאים הכי טוב לפנות לבת שבע גרניט, שכינויה כאן: שביק. אם יש לך עוד שאלות...אנחנו כאן..

שלום לשמח וברוך המצטרף

שמי אלי ואני אמם של נופר (17) ובר (14) ושניהם לוקים בטוראט. אהבתי מאד את הגישה האופטימית שלך. זה עשה לי טוב. עושה רושם שאתה חי בשלום עם עצמך ועם הטיקים ולא עושה עיניין מהקיום שלהם. ישנן מגוון דרכים לטיפול ולמעשה כל השיטות הן ניסוי וטעייה . לא בהכרח שמה שטוב לאחד יהיה גם טוב לאחר. וגם לוקח זמן עד שהכדורים או שיטות הטיפול האחרות משפיעות (ביופידבק , אומגה 3 , אלטרנטיבי וכו'). בכל אופן, המשך להיות שמח , כי בריאות הנפש משפיעה בצורה הכי טובה על הכל(כולל על הטיקים).....

השגיא

New member
ברוך הבא

אתה בכלל לא לבד. ואתה מאוד מוזמן להישאר עימנו גלית

ברוך הבא ../images/Emo24.gifIm Happy

שמחה שהחלטת להצטרף אלינו, נשמח יותר אם תצטרף גם למפגשי בית פתוח, פרטים תוכל לקבל בפורום החברתי. מתה על האופטימיות שלך

שביק

New member
היי בחור צעיר. אני מזמינה

אותך להתקשר אלי לטל: 09-7408478, ומקוה שאוכל לענות ולעזור לך בשאלותיך. אגב, התיפוף עם האצבעות מאד מאפיין. אהיה ביום ראשון בבית בשעות הצהריים ולמחרת גם. שביק (בת-שבע, יו"ר עמותת א.ס.ט.י. בארץ) בהצלחה!

למעלה