שלום לכולם

שלום לכולם

חזרתי לאחר שבוע ארוך ועמוס שבת שלום לכולם פורמה, נעלמת מהפורום? אין פורום בלי פורמה. כבר ארבעה וחצי חדשים בלי עישון

זולו60

New member
מצליף בלשונו

קודם לכל, אל תעליב, כן אני איתך פורמה היתה רוח חיה בפורום ויהיה טוב אם היא תחזור אלינו. פורמה השמיעי קול. אבל מצליף בלשונו עליך לזכור שזהו טבעו של פורום באים והולכים. אז שים לב שיש לנו עדיין את גלים, חן יולי זולו המקרטעת ספארק לייט שאוטוטו זורקת הסיגריה האחרונה, וסליחה אם שכחתי משהו. אמור לי בקשה האם אחרי ארבעה וחצי חודשים יש עדיין דחף לעשן ואם כן באיזו תדירות והאם זה עובר לך בקלות או שיש את המלחמה שיש לי עדין היום לאחר 4 שבועות ללא עישון. בהצלחה לכולם!!! זולו

spark lite

New member
עזבי זולו

אני פורשת אני מתחילה לזייף עם הסגריות כל מיני דברים מתסכלים פוקדים אותי ואני מוצאת ימים של 5 סגריות מול ימים נקיים לגמרי לא יודעת איך נהיה לי קיצוני כזה... תביני ש-3 סגריות היו לואטו ופתאום משתנה לי במהלך השבוע אני אנסה לבדוק דברים שאולי יעזרו לי בגמילה אמיתית כוח רצון הוא דבר הפכפך ומתעתע למשל אני מעשנת את ה-5 ולמחרת מענישה את עצמי ולא נוגעת בכלל, ואז למחרת קורה משהו ששוב נותן לי להצית, ואני בכלל לא נהנית לא מהסגריה!! האכזבה ממנה חששתי מתגלה (אולי בגלל שחששתי מידי) כבר הענישה העצמית מקשה עלי יותר מהעישון עצמו נראה מה יהיה...

אל תוותרי !

כדי להוציא את עצמך מהתמכרות את צריכה לפעול לפי שני הכללים שניסחתי : 1. להפסיק להצדיק את העישון , פשוט להפסיק עם זה לתמיד, לקבל החלטה . 2. לשלוט בסביבה שלא להיקלע למקומות ולמצבים שאת יכולה להיכשל . החלק הראשון נקרא תכנות של המחשבות יש כאלה שמספיק שיגידו לעצמם פשוט שזה לא בסדר לעשן,וזה מה שיבטל את כל ההצדקות שנתנו לעישון עד עכשיו . ויש כאלה שמשתמשים בעישון כדי לנחם את עצמם על הרגשה לא טובה ואז הם צריכים עזרה של מישהו שיעזור להם לגלות איךלהשיג הרגשה טובה בלי להשתמש בגירויים חיצוניים . החלק השני הוא ארגון הסביבה כדי שתסייע לך להתרחק מהגירוי ,ולא תכשילי את עצמך בפיזור מכשולים ומלכודות בדרך שלך . אם תפעלי לפי שני הכללים האלו תנצחי את העישון לא ב-99 אחוז ,לא בכאילו ,לא במקרה, אלה ב-100 אחוז ובצורה מושלמת פעם אחר פעם . בהצלחה !

spark lite

New member
שני הכללים

לקבל החלטה באמת שלא קיבלתי, עובדה שנישארתי על ה3 גם דרור ניסח את זה "לקפוץ למיים" אז הצעד הזה עוד לא נעשה לא היה לי קשה מידי להפחית אבל קשה לי מאוד להפסיק הכלל השני, ההקלעות למצבים, זה באמת קשה, חברים לא באים כי כמעט כולם מעשנים ואני לא מסכימה שיעשנו אצלי, אני התרחקתי ויושבת אצלהם כמו על קוצים בין ענני העשן שלהם כבר מחכה ללכת, צמצמתי את חיי החברה שלי וזה חסר לי מאוד, פעם הייתי מארחת המוןןןן ואני לא יודעת מה זה דלת סגורה עכשיו נראה מתי אני אתגבר עלייהם

לתפוס שתי ציפורים במכה אחת

לדברייך "צמצמתי את חיי החברה שלי וזה חסר לי מאוד" את חושבת מה יקרה לחיי החברה שלך אם תפסיקי לחלוטין לעשן ואת מדמיינת שהם יצטמצמו ובגלל זה את חושבת שיהיה לך חוסר , המחשבה הזאת משאירה אותך מכורה לעישון (הכלל הראשון ). האם זה מה שיקרה באמת? או שזה סתם בלוף שקשור להטעיה שנובעת מההתמכרות . לי לא נראה שזה מה שבאמת יקרה . יותר הגיוני הוא שחיי החברה שלך יקבלו אופי חדש, איכותי יותר, במקום שכל אחד ישב עם ההנאה שלו, ויחפש איך לצאת לאוויר הצח לא בשביל לנשום אוויר צח ,אתם נפגשים כדי לתת הרגשה טובה אחד לשני לשתף, לצחוק ולכייף אחד בחברת השני ולא אחד בחברת הנאתו הפרטית . סכמי עם חברייך שבגלל החלטת להפסיק לעשן את מבקשת שיתמכו בך ויעודדו אותך ,אני מבטיח לך שהם בעצמם יציעו לך שלא יעשנו בקרבתך . התוצאה תהיה ניצחון מוחלט על ההתמכרות לעישון. האופציה השניה היא שתמשיכי לחפש תירוצים למה להמשיך לעשן .

spark lite

New member
הענין הוא

שהחברים שלי בסדר גמור ואפילו מפחיתים לידי בטח שלא מפסיקים, הם לבית שלי לא רוצים לבוא בגלל זה :) (גם אני הייתי ככה מבינה אותם) זה לי שקשה איתם דווקא הם מצחיקים כי כל הזמן דואגים לי לנישנושים (מתוך רחמים עלי שהפסקתי לעשן ובטח מה זה קשה לי...) חותכים לי ירקות אוטומטית!! אם היתי מפסיקה לעשן לחלוטין לא יפגעו חיי החברה שלי כי הייתי כמו בודדים מהם - לא מעשנת עכשיו חזרתי מאצלהם למשל, לקחתי איתי סגריה כי עדיין אני במעט סגריות, כל הזמן חשבתי מתי כדאי לי להצית אותה, מתי אני הולכת מאצלהם, אולי עם השתיה הבאה אולי כשזה או זה או זה, מן התעסקות מעצבנת שכזאת אחרי שעישנתי אותה נשאר הריח בפה ותמיד אחרי שאני מעשנת אני מצחצחת שיניים ושם הרי אי אפשר וכל האוירה וכל השטויות... אופפפפפ נורא! בעישון יש כייף מסויים, לראות אותם ממשיכים אותו כשאני ככה מתנדנדת זה קשה מאוד מאוד לא נכון שאני מחפשת תירוץ כי עובדה שהורדתי סגריות בקלות יחסית רק יוצא שהורדתי הרבה דברים יחד עם הסגריות וזה נורא חסר לפחות אם הייתי מפסיקה לעשן לגמרי.. אבל גם וגם? בקיצור עלי "לקפוץ למיים" נראה מה יהיה

זולו60

New member
אין אחד שיכול להבין אותך כמוני

אבל למה את מתכוונת כשאת אומרת אנסה לבדוק דברים שאולי יעזרו לי בגמילה אמיתית. בדברים את מתכוונת לעזרים כמו מדבקות כדורים וכדומה. מניסיוני למדתי שאין דבר כזה זמן מתאים לגמילה, כי החיים של רובנו הם כמו נדנדה פעם למעלה ופעם למטה - השבוע התחלתי עבודה.. השבוע הבן חולה, אני נוסעת לחו"ל יש לי מבחנים ועוד ועוד. ואת ממש במצב טוב לגמילה. אני אומרת את זה בגלל כמות הסיגריות הקטנה שאת מעשנת כבר זמן מה. אז זה אמור להיות לך קל יותר מהבחינה הפיזיולוגית כי הגוף לא מכור לכמות גבוה של הסם. וגם מבחינת ההרגל אין לך אין ספור התניות כמו למעשן "הרגיל" אל תוותרי לעצמך ככל שדוחים את הגמילה ככה זה נעשה קשה יותר. נכון לי כעת ממש קשה וכבר התחלתי את השבוע החמישי. אבל עוד לא הרמתי ידיים תשארי איתנו בהצלחה.

spark lite

New member
כן זאת היתה הכוונה

אני ממש לא רוצה כדורים או מדבקות אבל מצד שני זה כנראה קל יותר אני כל כך מאמינה במוח והנה אני חושבת 'לעזור' לו דווקא התמודדיות חדשות והתחלות חדשות לא מחזירים אותך לעשן זולו, יש לך יותר עם מה להתעסק ולכן דעתך יותר מוסחת.. לא? נראה שבאמת יש תקופה כזאת בפורום... אנרגיה שכזאת..

זולו60

New member
הרשי לי להמליץ לך

אני ממליצה ללכת על המדבקות הכי קטנות שיש. מדבקות ולא זיבאן כי את במצב די טוב או משאף דימוי סיגריה לתוכה מכניסים חומר עטוף בקפסולה וכשמאוד מתחשק שואפים קצת. באילת ערכה בת 18 קפסולות (אם אני לא טועה) + המשאף עלו לי 105 שקלים באילת. במקום אחר זה קצת יותר יקר אבל בהחלט שווה במיוחד לכאלה שלא מעשנים הרבה. סדנה גם יכולה להתאים לך. כי על פניו נראה שאת צריכה עוד קצת שכנוע שהעישון לא עושה לך או לכל אחד אחר טוב. שהעישון מזיק לא משווה מראה איסטטי למעשנ/ת מסריח ועוד ועוד. הסדנה עושה את זה טוב תבחרי מה שהכי מתאים לאישיותך לזמן הפנוי ולכסף שברשותך. בהצלחה. אנא הצטרפי אלינו לפני שאני יוצאת מהמירוץ. קשה לי מאוד ואני חושבת שקשה לי בגלל כמה "כי" קשה לי כי עישנתי 40 שנה. כי אני למעלה משנתיים לא עובדת ולא עושה עם עצמי הרבה. קשה לי כי אין לי לפני מי לבכות. מלבד פה בפורום. אני חייבת להפסיק כי רב בני משפחתי וחברי (לשעבר) אינם מעשנים. והעישון ממש לא עוזר לי בלשון מעטה לחדש את הקשר. בהצלחה לך ספארק לייט !!! יולי שמחתי לשמוע שעוד יום עבר ללא עישון. ותודה על העידוד

Night Merry

New member
../images/Emo132.gifמדבקות...

אם אני לא טועה, מיועדות למעשנים הרבה יותר כבדים... מציעה לך לבדוק טוב לפני שאת מתחילה להדביק....

זולו60

New member
יש 3 גדלים

21 מ"ג למעשנים הכבדים בשלב השני הם עוברים ל 14 מ"ג ובשלב השלישי ל 7 מ"ג השיטה היא בעיקר כדי להפתר קודם מהעישון עקב ההתניות של המעשן וגם למידה שלא להתעסק עם בידים ובפה עם הסיגריה. תחשבו על זה. אני מבקרת מדי פעם גם בפורום מעשנים אחר ושם יש כעת רופא צעיר שמנסה להיגמל והוא משתמש גם בזיבאן וגם במדבקות אז זה באמת למעשנים הכבדים או אלה שלא כל כך סומכים על הסיבולת שלהם- העמידה בפני הקריווניג בהצלחה לכם בכל דרך שתבחרו - כתבת שאת חודש לא מעשנת נו את עדיין לא מעשנת עדכני אותנו ממני זולו זמחזיקה בגמילה בשיניים ובצפורניים כמו שאומרים. פעם אמרו לי שבשבוע החמישי מתחיל להיות יותר קל אצלי זה עוד לא קורה לאחרונה נגמל אחר אמר לי שרק אחרי 3 חודשים הוא הרגיש באמת הקלה וגם אם בא לו לעשן אז הוא בקלות אמר לעצמו נו אז בא לי אז מה? והשווה את זה לאלה שתפוסים שרואים בחורה חתיכה ברחוב נו - הם לא יכולים לעשות יותר מאשר להסתכל עליה ולעבור הלאה נכון? שוב בהצלחה

זולו60

New member
סליחה

חשבתי שאני כותבת אל זו שאמרה שהיא גמולה חודש ושלבן זוגה יש קושי בלהתרכז כאשר הוא כותב דו"ח ולכן אמרתי שאת כבר חודש לא מעשנת.

spark lite

New member
זולו

בקשר למדבקות אני אבדוק בקשר לכל ה"כי" שלך, כל אחד בגלל משהו אחר, (השנים, אי העבודה,המשפחה...) ומה איתך? תגדירי לעצמך סיבות למה את רוצה להפסיק לעשן את זאת שמעשנת, את זאת שתפסיקי לא הם *אני* הורדתי כי *אני* רציתי! בגלל תחושת העבדות להן, בגלל השליטה שלהן בי, בגלל שהן הפריעו לי בעבודה, בגלל שהן מורידות לי את הכושר הגופני, בגלל שלי הן עושות ריח מסריח בבית, בגלל שלי הן מחוררות את הכיס, בגלל שאותי הן מוציאות החוצה לקור/חום/חדרי מדרגות כשאחרים מסרבים להריח אותן, בגלל שהן נכנסות באמצע כל מה שאני עושה (מבשלת, מגהצת, עובדת, מטיילת), בגלל שלי הן מלכלכות את עור הפנים ועוד הרבה נכון שהחבר לא מעשן אבל לא קשור אליו, יוצא שהוא יהנה מהרצון שלי כך בני המשפחה, הסביבה וכו' תחשבי על עצמך ועל הסיבות האישיות שלך להפסקה השכלת להעזר בזייבן (משהו אחר) כדי להפסיק (למען מישהו אחר) איפה את כאן? לא שאני נגד זייבן אבל הרצון צריך להתחיל ממך ויהיה לך קל, תעברי את זה, כבר עלית על דרך המלך

זולו60

New member
רוצה או לא רוצה להפסיק לעשן

את שואלת ואת איפה את מה עם הרצון שלי, ובכן אחרי ההתנסויות הרבות בגמילה מעישון והיסורים הכרוכים בכך. הגעתי למסקנה שאין לי הרבה סיבות להפסיק לעשן מלבד אלה שהזכרתי בהודעה הקודמת ושוב הן: 1. המעשנים הפכו למצורעים בחברה של היום וזו באמת בעיה. 2. וזו אולי סיבה קטנה יותר עלות הסיגריות . אז אם אני לא רוצה לסבול בטיסה, או בביקור נכדי או אחיותי אז אני חייבת להיגמל. אצלי עד כה טפו טפו אין סיבה בריאותית . בהצלחה לכולנו ומי יתן ובעוד מספר חודשים אבקר בפורום דיאטה גננות או יצירה עצמית תחומים שמעניינם אותי. ביי

Night Merry

New member
../images/Emo2.gif אולי תנסי לחשוב הפוך....

את ההענשה העצמית תנסי לראות בעישון ולא בלא-עישון. ואת הלא-עישון תנסי לראות כהצלחה (גם אם זמנית) והתחזקות.... הצלחתי לבלבל?!
נייט מרי.

spark lite

New member
לא בילבלת :)

וזה מה שעשיתי תודה לך אבל אי הצלחה כואבת יותר כשהיא אחרי הצלחה

למעלה