שלום לכולם!

שלום לכולם!

זאת שוב אני אם אתם זוכרים.. הגעתי לכאן לפני שבוע עם בעיה... החבר שלי מזה חצי שנה (בן 20) מעשן כבר 7 חודשים כמעט בערך קופסא ליום. בימים האחרונים הוא הפחית במספר הסיגריות לבקשתי,אך אני לא יודעת כמה זמן ההפחתה הזאת תחזיק מעמד, כי אצלו בבסיס כולם בלי יוצא מהכלל מעשנים, אז קשה לו לעמוד בזה כאשר הוא מבלה איתם כל יום -בערך 10 שעות ביום. אבא שלי,מעשן 25 שנה וחולה לב,לכן אני באופן אישי מאוד רגישה לנושא העישון ומודעת לתוצאות ההרסניות,ואני לא רוצה שהחבר שלי החשוב לי כך כך יחיה בגוף לא בריא, במיוחד כשהוא רק התחיל לא מזמן ,כך שיהיה לו יותר קל להפסיק.. הוא חצוי בדעתו, כי הוא בטוח שלא יצליח להפסיק, והוא מצוי גם בתקופת משבר בחייו כך שהוא זקוק לתמיכתי..אז מה אתם מציעים במידה והוא כן מגיע להחלטה שלמה להפסיק? ממליצים על זיבן? רק אל תגידו לי שאין תקווה כי תמיד יש! never say never ותודה מראש..

זולו60

New member
מציעה לך

לעניין אותו בפורום. פרוייקט העישון אפשרי אבל מאוד קשה ועוד יותר אם זה לא בא ממנו. זיבאן זו תרופה שאכן מאוד מקלה על הגמילה ובכללית מושלם המחיר רק 202.00 ש"ח אבל הוא צריך לרצות להפסיק לעשן רצוי לפני שהוא מתחיל את הגמילה לקרוא הרבה חומר על הנושא. לווא דווקא על הסכנות שבעישון אלא על מה הוא בעצם העישון ומה כרוך בגמילה. לפני זה אין טעם שינסה שום שיטה. בהלחה לחברך

פורמה

New member
אולי זה יעניין אותך

אני כבר חודשיים לא מעשנת, ונעזרתי בזיבאן. עכשיו כשאני חושבת על זה, לא ממש רציתי להפסיק , רק לפעמים חשבתי ככה שכדאי, גם בגלל הכסף וגם בגלל הנשימה. בערך חודש לפני שהתחלתי עם הזיבאן, הכרתי מישהו שהתחיל לקחת, וממנו שמעתי על זה. ורק אז אמרתי לעצמי, שאם כבר יש תרופת פלא כזאת אולי כדאי לי לנסות. בזמן הזה של - עד שקבעתי תור ועד שהתחלתי עם הכדור הראשון, כבר בישלתי לעצמי בראש שאני באמת אשמח להפסיק לעשן ושבכל המובינים זה יהיה לי רק טוב. מה שעזר לי מאוד בתהליך (חוץ מהכדור עצמו) זה שני דברים: אחד זה המחשבה על מה שהפריע לי בעישון (השיעול, ההוצאה היקרה, הריח, הנשימה), והשני זה המחשבה על מה שאני מרוויחה בהפסקת העישון (כסף, אוויר נקי, כושר, טעמים וריחות, והרגשה של חופש). אני חושבת שבאמת יהיה טוב לו היה נכנס לפה. כשאני הייתי בגילו, לא יכולתי להבין מה הרווח בלא לעשן, כמו שלא יכולתי להבין מה ההפסד. אולי בגלל זה לא חשבתי אז על העניין של להפסיק. ואולי בגלל שעדיין לא באמת נבהלתי מהידיעה או ההכרה שאני מכורה ותלויה בדבר המסריח הזה, כלומר, חשבתי שאני שולטת בסיגריה. אבל רק כשהבנתי שהמצב הוא בעצם הפוך, הבנתי שהכנסתי את עצמי לפלונטר. בכל אופן, את יכולה לעניין אותו במידע, וגם לספר לו על הפורום הזה, שיש בו אנשים מקסימים מכל הגילאים, וגם אם הוא לא רוצה להפסיק, אולי הוא ישמח לקרוא. תגידי לו שמדברים עליו פה מאחרוי הגב, הוא בטח יטוס לפה
... אה, ואם בא לו לכתוב, הוא יכול להגיד שלימור שלחה אותו. נטפל בו יפה
.

למעלה