שלום לכולם............

שלום לכולם............

חזרתי משבוע גדנ"ע ולא יכולתי להתעלם מהעובדה שהרבה דברים שעשינו שם הזכירו לי נורא דברים ששמעתי וראיתי בפולין. אני לא אומרת שזה אותו הדבר אל תבינו אותי לא נכון אבלכל פעם שנתנו לנו זמן לעשות משהו או צעקו עלינו למהר ולרוץ יותר מהר ישר קפצו לי אסוציאציות לפולין. חוץ מזה הייתה לנו שיחה עם המפקדת שלי על מושג שנקרא "טוהר הנשק" ודיברנו תוך כדי על השואה כי היינו אמורות להגיד מה עושה לנו ורד אדום (באוושויץ קיבלנו וורדים אדומים כדי להניח). בכל אופן אני רוצה לדעת מה אתם חושבים על כל זה. האם גדנ"ע הוא בעצם מעין שואה מיני (ממש אסל ממש לא דומה למה שעברו היהודים באירופה) או שזה סתם אסוציאציות שלי. תודה רבה על התשובות וסופ"ש נעים

עצם המחשבה שלך להשוות גדנ"ע

לשואה, מבחילה אותי ואני תוהה, אם באמת הבנת מה שהסבירו לך שם איך את יכולה להשוות?! צבא זה משמעת רוצים שתתמודדי עם לחץ רוצים שתפיקי את המיטב זה לא קיטנה וההבדל הוא שאף אחד לא יתעלל בך שם אף אחד לא ירה בך אם תעשי צעד לא נכון אף אחד לא יטפל אליך כדי לגרום לך נזק איך את יכולה להשוות בכלל?! לא יודעת מה איתך, אבל אחרי שחזרתי מפולין ובכלל כל ההכנה למסע מאוד עיצבן אותי שאנשים משווים דברים מטומטמים לשואה -כמו ההשוואה שלך

וצריך להוסיף

שאף אחד מהקצינים או המפקדים לא יעשה לך כלום בגלל שאת יהודיה להפך דווקא יגנו עליך ..!! אין שום מקום להשוואה בין השואה שיהודי אירופה עברו לבין איזה גדנ"ע בואי נגיד שההשוואה הזאת לא היתה בכלל במקום

כל פעם שאני קוראת את ההודעה שלה

אני חוטפת עצבים למה היא נסעה לשם קיבינימט?! משוואה גדנ"ע לשואה זה מרתיח

למקרה כזה רק פסיכיאטר יעזור

מצד שני אני יכול להבין איך גדלים בעלי אסוציאציות כאלו. כל מי שצועק "שואה" או "נאצים" על מחלוקות פוליטיות ודתיות, מי שמינה את עצמו לנושא דגל הלאומנות הישראלית, מי שפירסם תמונת ראש ממשלה במדי SS, גורם לזילות השואה ומסייע למכחישי השואה ולשונאי המדינה. אחר כך אין מה להתפלא על אסוציאציות והקשרים שכאלו.

Pukipsey007

New member
תראי..

כבר הסכמנו שלפעמים כל דבר מזכיר את המסע ואת הנושא. אז לדעתי זה לגיטימי שאת חושבת ככה, מי אני שאומר לך מה לחשוב
רק תיקחי את זה בפרופורציות הנכונות, צ.ה.ל זה לא.. ככה..

part of nothing

New member
תראי 2...

כשתגיע לצה''ל תבין שגדנ''ע זה סתם משחק ילדים. אולי משמעת וערכים זה כן דברים שיכולים להזכיר לך את שניהם,אבל עדין השוואה לא נכונה ומיותר להזכיר זאת,לדעתי.

ממש אבל ממש השוואה לא במקום..

גדנ"ע והשואה... כאילו לעזאזל מה הקשר?? לא רוצה לחזור על כל מה שאמרו פה אבל אין ספק שאין שום קשר בים שני הדברים... איך מזה שזירזו אותכם נזכרת בשואה אני ממש אבל ממש לא מבינה

תגובה שלי.........

אני לא מבינה אותכם אני כתבתי מה שאני חושבת וגם הדגשתי שזה לאלף אלפי הבדלות ואי אפשר בכלל להשוות אבל היו דברים בגדנ"ע שמה לעשות הזכירו לי דברים ששמעתי וראיתי בפולין. אז עם כל הכבוד אליכם בד"כ זה פורום מאוד תומך והכל אבל הפעם אני מרגישה שאתם לא מכבדים דעות של אנשים אם אתם לא מסכימים איתי תכתבו למה אל תכתבו שאני פסיכית או משהו כזה כי לכל אחד מותר לחשוב מה שהוא רוצה וזה לגיטימי. אז עם כל הכבוד לפורום ויש הרבה הפעם ממש הרגשתי כאילו אתם שופטים אותי על רצח או משהו כזה כל מה שעשיתי זה לספר לכם דברים שעברו לי בראש סופ"ש נעים לכולכם.............

ציטוט שלך

"גדנ"ע הוא בעצם מעין שואה מיני (ממש אסל ממש לא דומה למה שעברו היהודים באירופה)" את אומרת שגדנ"ע זאת מיני שואה אבל לא כמו השואה באירופה לא יודעת מה איתך אבל שואה זאת השואה של היהודים באירופה הבעיה היא שאנשים משתמשים במושג הזה על כל כך הרבה דברים שלא קשורים בכלל ומורידים מערך השואה שכמו שאמרת "מיני שואה" אני בטוחה שאף אחד לא עומד בשום מקום עם רובה מול מישהו והורג אנשים מ"גזע" מסויים בשיטיות עד להשמדת כל הגזע שאפשר להשתמש בביטוי שואה עד אז, להשתמש בתור תיאור גדנ"ע למיני שואה בכלל לא בא בחשבון אני מבינה שאולי עלו לך בראש דברים שקשורים אבל לכתוב שגדנ"ע זה מיני שואה בואי לא נגזים

מסכים ב100% עם מה שאמרת

בגללך ובגלל אנשים שמשווים כל דבר קטן ומטומטם לשואה השואה נהפכה להיות דבר כל כך נזיל מיני שואה באמת איזה ביטוי גועל נפש

הוספה...

אוקיי הבנתי אולי ההשוואה הזאת לא הייתה במקום אבל אני עדיין חושבת ששפטתם אותי יותר מדי אני מסכימה עם זה שאולי הגזמתי אבל זה מה שעלה לי באותו הרגע בראש אני מקווה שלהבא זה לא יקרה סופ"ש נעים לכולם...........

מותר לך לחשוב, ומותר לנו לחשוב

שאת צריכה סידור מקצועי של הראש שלך בכל הקשור לדרכי החשיבה שלך. לכל אחד מותר לחשוב מה שהוא רוצה, אבל לא כולם צריכים להסכים או לעודד. במקרה זה יפה מצידך ששיתפת אותנו במחשבות, אבל דעת רובנו כאן שאלו מחשבות מעוותות ומיעצים לך באופן התומך ביותר להסדיר מחדש את אופן החשיבה שלך.

חבר'ה אתם השתגעתם??

ואתם אומרים שהיא מגזימה??? אתם לא חושבים שאתם הלכתם קצת רחוק מדי עם הביקורת שלכם כלפי חולת המרוץ? אני מסכים אתכם כי אין מקום להשוואה של שום דבר לשואה וגם לא ל"מיני שואה", אבל זכותו של כל אתם לספר את שמרגיש, ואתם רק צריכים להגיד לה תודה על כך שהיא משתפת אתכם ברגשות שלה. כמו שאין לה ולאף אחד את הזכות להשוות משהו לשואה, כך גם לכם אין את הזכות להטיח בה את ההאשמות שכל כך השתדלתם לא לפסוח עליהם. כל מי שהיה במסע הזה חזר עם שריטה עמוקה בלב. כל אחד מאיתנו חווה בדרך כזו או אחרת בכל פעם מחדש את ההלם שהבאנו איתנו משם, ולכולנו כל דבר גורר אסוציאציות מפולין ומהשואה. אז זה שלה היה את האומץ לכתוב את זה כאן ולחשוף את זה בפניכם, ממש לא אומר שכעת מתפקידכם ומחובתכם המוסרית הטהורה לקפוץ עליה ולשלוח אותה למוסדות שונים ומשונים. אין אדם שחוזר ממיידאנק ומשתמש במושג "שואה" סתם כך.

shklar1

New member
תומך ../images/Emo45.gif

אני חושב שהביקורת נגדה קצת מוגזמת. נכון שההשוואה לא במקום, אבל היא ציינה שישנו קשר אסוציטיבי - להבדיל אלפי הבדלות. היה כאן דיון שלם על כך שלאחר שחוזרים מן המסע המון דברים מזכירים מוטיבים מסיפורים, מראות, קולות וכו'. אולי האסוציאציה הייתה מרחיקה לכת, וברור לכולנו שכוונתה האמיתית היא לא להשוות את השואה לגדנ"א. וחבל לבזבז אנרגיה על משהו כזה, השימוש הציני בשואה הוא חמור הרבה יותר בחברה הישראלית (כמו הביטוי השכיח "נאצית" לכל מורה, או הביטוי "איזה שואה היה השיעור הזה"...) השכיחות של השואה בשפה היומיומית ואיבוד המעמד שלה בתור טאבו , הם הגורמים שלעדתי צריך להלחם בהם.

....

"השכיחות של השואה בשפה היומיומית ואיבוד המעמד שלה בתור טאבו , הם הגורמים שלעדתי צריך להלחם בהם." מה ההבדל בין האמרה שיעור שואה לגדנ"ע שואה כמו שאתה אומר- צריך להילחם בזה וזה בדיוק מה שהיא אמרה זה שהיא הייתה בפולין לא אומר שלה מותר להשתמש כי היא הייתה שם ומבינה יותר

סליחה כל אחד רושם את הדעה שלו

היא רשמה את הדעה שלה אנחנו רשמנו את הדעה שלנו על מה שהיא אמרה זהו זה פורום ולכל אחד מותר להגיד מה שהוא חושב אף אחד לא אמר לה שלא תרשום כאן יותר אלה אמרנו לה שאנחנו חושבים שההשוואה מתומטמת לא יותר מזה ..!! אז זהו בוא ניסגור את זה וזהו אמרנו תדעה שלנו וזהו

יש הבדל

יש הבדל בין להגיד את הדעה שלך לגבי משהו שמישהו אמר, לבין לשלוח את אותו אדם למוסד פסיכיאטרי. במיוחד ובמיוחד אם הדבר עליו אתם מתווכחים מסתכם בדעות אצל שני הצדדים, ולא בעובדות עליהן אין עוררין. ובדיוק כפי שאמרת- "זה פורום ולכל אחד מותר להגיד מה שהוא חושב"- לה מותר להגיד מה שהיא חושבת ולא לחשוש מזה שמיד יקפצו על המציאה ויקטלו אותה מימין ומשמאל.

למעלה