שלום לכולם

שלום לכולם

אני אסף בן בסט,בן 15 מנגן כבר 9 שנים בכינור.אני מאוד אוהב מוזיקה "כלייזמרית" ,הייתי בהרבה פסטיגלים בצפת של כלייזמרים,יצא לי לנגן ערב אחד מספר שעות אם אחד הכלייזמרים הגדולים לדעתי,מירל רזניק.מאז קצת זנחתי את התחום ואני מרגיש שזה חוזר לי,ואני מחפש ברשת אתרים ופורומים אם אנשים חובבי מוזיקה כלייזמרית וקלאסית אם דגש על הכלי הספציפי ,הכינור.אודה מאוד לכל מי שיכול להפנות אותי לאתרים/פורומים כאלו. תודה מראש,אסף.

רשימת הקישורים מלאה בכל טוב

ברוך הבא

קונסרבטוריון קריית מוצקין

האמת היא שאני לומד בעיקר קלאסי,עכשיו אני עובד על סולו של באך ובמקביל יצירה של מוצארט. (לא נעים אבל אני לא זוכר את השם המדוייק) את הפן הכלייזמרי אני מפתח בעצמי מידיי פעם. לאחרונה הצטרפתי לתזמורת קטנה שמורכבת בעיקר מכנרים,הופענו במוזאון הכט לפני יומיים אני יעבור עכשיו על הקישורים,לילה טוב לכולם

BobMarly

New member
כשאתה עובד

על יצירות כאלה "כבדות" איך היית מאפיין את החויה שלך בכל אחת מהן? ומה החויה שלך במוסיקת כליזמר? אתה יכול להשוות את ההויה (כן הויה לא חויה) שלך כשאתה מנגן כליזמר אל מול מוסיקה קלסית?

מבלי לפגוע , אסף

בגדולתו של מירל רזניק, הרי שגדול הכליזמרים, על הכינור, הוא יצחק פרלמן. אני חושב שיש בקישורים כמה יצירות שהוא מנגן. וגם בקישורים של פורום יידיש [516] ואם הזכרת את פסטיבל הכליזמרים בצפת. מנהל הפורום הזה הוא אחד מנגני הקלרניט המובילים בארץ, ואף בעולם כולו. בתחום הנגינה הכליזמרית. זו רק הצניעות, מונעת ממנו להזדהות...

מאיר99

New member
יפה על הפירגון בן אהרון יש באמת דיס

דיסק של פרלמן(כפול) שמנגן כליזמר עם הכליזמאטיקס אנדי סטטמן ו brave old world הצליל שלו מה אגיד לכם ממש נימוח בפה.והניגונים יפהפיים.הוא נקרא in the house of klezmer דומני.מאוד מומלץ למי שאוהב כליזמר כשכינור הוא הכלי המוביל.אני אישית אוהב את הביצועים שלו ל "פיר דה מחותנים ועוד כמה של ברנדווין אשר אני שם לב ניגן ניגונים מורכבים עם וירטואוזיות המושפעים ומחוברים לסירטו היווני ולמקצב התורכי דהיינו הרבה שמיניות לא שוות וכ"ו.

BobMarly

New member
האם ידוע על כנרים

שמנגנים מוסיקת כליזמר מתקופת ברנדווין?

ora11

New member
בן אהרון ../images/Emo45.gif

ערב טוב ושבת שלום לך ולכל עם ישראל

מאיר99

New member
יש אחד שבספר של כליזמר מופיע בשם

liebowits לייבוביץ והוא ניגן עם תזמורת אין דיסק שלו אבל יש אוסף שהוא מופיע בחלקו אני מחפש חומר עליו כשאמצא אעדכן.דרך אגב על מה ניגן אייב שוורץ ?(זה שהקים אורקסטרה בשנות ה20 דומני ?)

מאיר99

New member
כיון יש את אליסיה סויגלס שמנגנת יפה

ונחשבת לאחת הטובות בכליזמר כינור-זכתה בפרס בצפת לפני כמה שנים ויש גם את סנדרה ליימן אבל זו מנגנת בעיקר טורקית יוונית ורומנית בכליזמר לדעתי היא פחות מרגשת כמו אליסיה שהיא ממקימי הכלזמטיקס דומני.יש בדיסק שלה פנטזיה רומנית שלא שמעתי באף מקום ניגון בסי במול יפהפה עצוב כזה. (שיר 4 בדיסק שלה.)

BobMarly

New member
נשמע מעניין

נדמה לי שאתה צודק אייב שוורץ אכן ניגן על כינור ונדמה לי שאפילו איש הרוח העלה פעם לינק עם ביצוע. מעניין שלפחות כאן בפורום מדברים יותר על קלרניטנים מהעבר ופחות על כנרים. אפילו במירון של פעם, אני לא זוכר שהזכירו כנרים בעיקר קלרניטנים שמעתי פעם את דעם צדיק זמערל על כינור בביצוע של כנרת אולי אותה כנרת שהזכרת. אבל זה היה יותר ביצוע עכשוי מאשר ביצוע של שנות ה 20-30. בקלרינט רואים את ההבדלים בשנים ואולי אפילו אפשר לעשות כל מיני ניתוחים של למה היום מנגנים כך ולמה אז ניגנו אחרת. אבל בכינור לי בכל אופן אין מספיק בסיס להשוואה כשמדובר במוסיקת כליזמר. אולי זה רעיון טוב להרים קצת לינקים של כנרי כליזמר מתקופות שונות ולפתח דיון בנושא.

מאיר99

New member
טוב כינור מאוד קשה ולוקח יותר זמן

להגיע ליכולת הבעה רגשית מאשר בקלרינט למרות שגם בקלרינט ברמות הגבוהות לוקח זמן ותשומת לב שמעתי לא מעט נגני קלרינט שלא ריגשו אותי(ולא נזכירם)מי שריגש אותי זה למשל אנדי סטטמן בניגון פה בלינק יונה. אשתדל להעלות לפורום ניגוני כינור מדיסקים שיש לי.

BobMarly

New member
לא נראה לי

שזו הסיבה שבגללה אין כנרי כליזמר רבים: יש הרבה כנרים בעולם ויש גם הרבה כנרים יהודים בעולם לפחות כמו קלרניטנים...

מאיר99

New member
בוב נראה לי שאתה יודע יותר ממני ברם

בקלרינט להגיע לרמה סבירה לוקח שנתיים ואם משקיעים אז שנה וחצי בכינור מדובר בשנים 4-5 שנים אם יש אוריינטציה לכלי ולפעמים אין כי דרוש שמיעה בכינור (אין חורים קבועים).אצל ילדים הרבה יותר מנגנים כלי נשיפה מכלי קשת. עד כאן ללימוד על הכלי. לעניין מוסיקת הכליזמר זה כבר אוריינטציה יתכן ולקלרינט נמשכים כבר אוהבי כליזמר ולכינור גם אוהבי קלסית לא יודע מה שברור שבמאה הזו יש הרבה יותר קלרניטנים מכנרים בכליזמר. זה היה להיפך במאה ה19 אני מניח. בכל אופן לכל כלי היופי והייחוד שלו. בכל אופן היות ואני לומד כינור הנושא מעניין אותי מאוד.

BobMarly

New member
אני חושב שאתה

מעלה נקודה נכונה. עובדה היא גם שבמוסיקת ג'ז אין הרבה כנרים לעומת נשפנים למיניהם ,אבל לעומת זאת במוסיקת קאנטרי יש תפקיד מהותי לכינור כמו גם במחולות עמים למיניהם. יכול להיות שבאמת האורינטציה של הכינור היא פחות כליזמרית מאשר הקלרינט. במוסיקה קלסית הקלרינט די מונוטוני. כמה יצירות לקלרינט סולו יש לעומת יצירות לחליל ולכינור. אתה מנגן מוסיקת כליזמר? או מוסיקה קלסית? מעניין אם נמוח האנושי שלנו מסוגל לנתח דברים כאלה... אני די חושב שזה לא קשור לאיזושהי הבנה קוגניטיבית אלא למשהו מעבר לכך.

מאיר99

New member
אני לומד קלאסי ומנגן בבית גם כליזמר

דוקא כינור מאוד מתאים לכליזמר לדעתי לא פחות מקלרינט כי הוא כלי רוחני ורגשי תשמע את פרלמן מנגן כליזמר .הכינור נחשב(כמובן תלוי בנגן)אבל הוא נחשב (עם שאר כלי הקשת)לכלי בעל יכולת הבעה רגשית רב ביותר יותר מכלי נשיפה ששם יש עלה ודרושה רגישות גבוהה לניואנסים אבל העיקר בנגינה זה הנגן ולא הכלי ברנדווין או סטטמן בקלרינט הם לעילא ולעילא. קניתי ספר תווים של כליזמר מאמזון ויש גם אתר של מנצ'סטר כליזמר שיש תווים אבל בבסיס אני לומד קלאסי לבסס את השליטה בכלי וזה דורש לא מעט שנים.בקלאסי מתעסקים עם דיוק בצלילים צליל יפה עבודת קשת עבודת יד שמאל מה שלא תמיד נגני פולק(כליזמר אירי)אם הם מלמדים שמים לב אליהם.בקלאסי יש הרבה דגש על טכניקה מוסיקליות.בכלל אני חייב לומר שאני נמשך דוקא לכיזמר יותר מקלאסי אבל השיטה הקלאסית היא הכי משוכללת לבנות את הנגינה לפי דרגות קושי תרגילים יצירות אטיודים וגיוון מה שאין בסוגי המוסיקה האתנית למיניה. יום טוב

BobMarly

New member
כינור

הוא בהחלט כלי עם יכולות הבעה רבות מאוד ומגוונות. אבל לי הוא נראה כבד קצת למוסיקת כליזמר. ראיתי מעט מאוד כנרים מובילים שמחה חסידית. אני לא אומר את זה לחיוב או לשלילה אלא זו כנראה עובדה שמלמדת משהו (אין לי מושג כרגע מה). אני לא שמעתי את פרלמן מנגן כליזמר האם הוא מנגן נעימות קלות או דברים כבדים? מבחינה רגשית

למעלה