ניו-זילנד...
חזרתי משם ב-96', ומאז לא הפסקתי לפנטז על המעבר. לפני 3 שנים נכנסתי לענין ממש ברצינות. הורדתי מהאינטרנט את מסמכי ההגירה והתחלתי להתעניין באופן מאוד אקטיבי באפשרות. היו לי שיחות מאוד ארוכות עם אישתי, שטיילה שם לפני שנפגשנו בערך, ושגם היא התאהבה ב-NZ. הבעיה היתה התנתקות מהמשפחה והחשש מהשינוי. על החשש התגברנו ע"י זה שהחלטנו מראש שנעבור רק לשנתיים ואז נחליט אם נשארים יותר, על דילמת המשפחה לא הצלחנו להתגבר, ולכן אנחנו עדין כאן. ההמלצה שלי היא, אם אתה ממש מתכוון לזה ויש לך איך לבצע את המעבר בצורה חוקית - לך על זה. אם לא הייתי נשוי היום הייתי גר בניו-זילנד כבר. לא שאני מאשים, רק שכשמדובר בזוג (ועכשיו גם ילד), אם לא כל הצדדים עושים את זה עם התלהבות גדולה ורצון עז - אין טעם להתחיל את התהליך, כי הסיכויים שזה יצליח בלי 100% מחוייבות הוא נמוך. למה NZ ? האנשים הכי נחמדים שפגשתי בחיי. הנופים הכי יפים במדינה מאוד לא צפופה (4 מיליון תושבים על שטח הגדול מישראל פי 10). ללא גבולות וללא אויבים. שמש בקיץ, שלג בחורף. קרוב לאיי פיג' ולאוסטרליה (יופי של מקומות לנפוש בהם בחופשים). מדינה דוברת אנגלית (לא צריך ללמוד עוד שפה כדי להתחיל להסתגל) והמון שלווה. שיהיה בהצלחה, רק תזכור שמעבר כזה עולה לא מעט כסף ויכול לקחת יותר משנה, אלא אם אתה הולך על ויזת סטודנט, וזה עולה הרבה יותץ ולוקח קצת פחות זמן.