שלום לכולם

אורי79

New member
שלום לכולם

זו הפעם הראשונה שאני כותב בפורום הזה. ב-3 החודשים האחרונים סבלתי ממצב שניתן לאפיינו כ-CFS, +כאבים שמאפיינים FMS. ההדרדרות נמשכה במשך השנה האחרונה. עדיין לא אובחנתי באופן רשמי, רופא המשפחה שלי טוען ש"זה ויראלי". קראתי הרבה מאד מחקרים רפואיים וחומר שקשור לנושא. מסיבות שאולי אפרט מאוחר יותר (קצרה היריעה...), שיניתי את התזונה שלי לפירות, ירקות, ופחמימות בלבד, עם דגש על _רימונים_. בנוסף - תוספי תזונה: אומגה 3 (משמן דגים), B Complex. תוך יומיים, חל שיפור קיצוני ומפתיע במצב שלי. עברו בסה"כ 4 ימים מתחילת התהליך, אבל יש לי סיבה לאופטימיות. אני אשמח מאד לשמוע אם זה עוזר לאנשים אחרים כאן. חשוב מאד: לפחות רימון טרי ושלם כל יום, חצי בבוקר וחצי בערב. אם יש לכם סימפטומים של רגישות לקור ו/או טמפ' גוף נמוכה, ו/או אם המצב שלכם התחיל לאחר נזק לחוט השדרה או למוח (תאונת דרכים למשל) - אני בהחלט מאמין שכדאי לכם לנסות את הדיאטה הזו. מן ההגינות לציין שאני לא רופא ואין לי שום הסמכה רשמית. אני אשמח מאד לשמוע על תוצאות, אם יהיו. האימייל שלי: [email protected] אורי

היי אורי, ברוך הבא ../images/Emo140.gif כמה דברים:

קודם כל, כדאי שתעבור אחיבחון אצל רופא שמכיר ומבין את המחלות. רשימה תוכל לקבל מעמותת אס"ף - ראהה בקישורים. האם אתה תזונאי? מה שעזר לך כנראה התאים לך, ואולי אפילו יכול להתאים לאחרים אבל... אין זה נכון לתת לאנשים ייעוץ תזונתי וירטואלי, במיוחד אם אינך תזונאי בהשכלתך.

אורי79

New member
תודה נאוה, ותשובה...

שקלתי לפנות למרפאה לעייפות כרונית באיכילוב, אבל לפחות כרגע, לאחר 4 ימים שבהם אני למעשה כמעט בריא, אני לא רואה שום טעם. עשיתי בדיקות דם כלליות שיצאו תקינות לחלוטין מלבד בלוטת התריס (TSH ו-T4-Free גבוהים), ואני משוכנע לחלוטין שאם אני אעשה בדיקות דם היום, הערכים האלה יחזרו לטווח הנורמלי. ההמלצה שלי על רימונים היא לא מקרית, היא מבוססת על קריאה של כמות גדולה של חומר והסקת מסקנות ממנו, וכמובן העובדה שזה עבד עבורי. אני יכול לצמצם את ההמלצה שלי: בנוסף לדיאטה הרגילה שלכם, תאכלו רימון אחד לפחות בכל יום, רצוי אדום כהה. (שינויי התזונה האחרים שציינתי מחזקים את הגוף, אך למיטב ידיעתי ונסיוני לא מספיקים בפני עצמם). יש לי תיאוריה שמסבירה למה ההשפעה של רימונים יכולה להיות כ"כ חזקה, אבל לפני שאני מפרט אותה כאן, אני רוצה לדעת אם זה באמת עובד עבור מישהו אחר. כמו שכתבתי קודם - אני מאד אשמח לשמוע אם יהיו תוצאות, ואני במיוחד אשמח אם הם יהיו חיוביות. ושוב, כמו שכתבתי קודם - אין לי הכשרה פורמלית, אבל אם הצלחתי לעזור לעצמי, אולי מה שעשיתי יעבוד גם עבור אחרים. להתראות, אורי

tiaa1

New member
סליחה איפה משיגים רימונים כעת?

אני יודעת שליד חאן יונס יש מטעים,זה רחוק לי.

אורי79

New member
רימונים ניתן למצוא...

בסופרמרקט השכונתי, אגף הפירות והירקות
יש רימונים בכל חנות ירקות וסופרמרקט בינוני ומעלה, לפחות בת"א. אני את שלי כבר קניתי ב-3 מקומות שונים, אז זו לא צריכה להיות בעיה. מקווה שתרגישי שיפור
אורי

אורי79

New member
הסבר מלא של התיאוריה שלי

התיאוריה שלי אומרת ש-CFS נגרמת מרעלים שהצטברו במערכת העצבים, שגורמים לחמצון (רדיקלים חופשיים), שגורם לנזק לעצבים שהגוף מנסה לתקן באופן קבוע, אבל לא מצליח "להשיג" את קצב ההרס שנגרם, ולכן המצב הכרוני. זה גם הקשר לתאונות דרכים ופגיעות אחרות, שיכולות להזיק למחסום הדם-מוח, וכך חומרים מזיקים נוספים עושים את דרכם אל מערכת העצבים ביתר קלות. לגוף קשה לתקן את הנזק בגלל תזונה לקויה, שלא מאפשרת לא לעבד פחמימות וחלבונים על מנת לתקן את הנזק. נזקי החמצון ממשיכים ומכריעים את הגוף, פוגעים גם במיאלין שמגן על העצבים בגוף, וזו הסיבה לכאבים ולסימפטומים האחרים. סימפטום מעניין במיוחד הוא ירידת הטמפ' של הגוף - בשנים האחרונות יש אינדיקציות ראשונות שזו הדרך של הגוף להקל על עצמו בתיקון מערכת העצבים. זוהי תופעה שנצפית במקרים של פגיעות מוחיות קשות לאחר תאונות. אני טוען שזה קשור לנזק למערכת העצבים, וודאי שלא לבעיה נפרדת בבלוטת התריס. אני מוכן להתערב שהרבה חולי CFS מאובחנים בטעות עם hypothalamic hypothroidism, בזמן שלמעשה מדובר בתגובה טבעית של הגוף לנזק למערכת העצבים. פעילות גופנית אינטנסיבית גורמת לנזקי חמצון קשים לרקמות הגוף, ולכן בלי תזונה מתאימה שתסתור את הנזקים, גם היא יכולה לגרום ל-CFS. לדעתי הטענות שוירוסים כגון EBV ו-CMV קשורים למחלה אינן נכונות. לדעתי, מכיוון שהוירוסים האלה נודדים אל מערכת העצבים ו"מתיישבים" שם, הסבירות שהם יתקפו את הגוף גבוהה יותר עם מחסום הדם-מוח מראש פגוע. חשיפה מתמשכת לזיהום אויר ולהרעלה סביבתית מגבירה גם היא את החמצון בגוף, ויכולה לעודד הופעת CFS או להקשות על ההתמודדות עם המחלה. למה רימונים? רימונים הם נוגדי-חימצון מעולים, אולי הטובים ביותר בטבע, ויש להם תכונה חשובה נוספת (ונדירה) - נוגדי-החימצון האלה מסוגלים לעבור את מחסום הדם-מוח ולסייע לגוף במלחמתו ברדיקלים החופשיים במערכת העצבים. פירות וירקות נוספים יכולים רק לסייע ולהגביר את ההשפעה הכוללת על הגוף. לצערי, חשוב לזכור שנעשים מעט מאד מחקרים בעולם על חומרים טבעיים, מכיוון שלא ניתן לרשום עליהם פטנט, ואיפה שאין כסף אין מחקר. בשלב זה התיאוריה הזאת רחוקה מאד מטענות הממסד המדעי, אבל לדעתי יש בה הרבה אמת, גם אם לא אמת מוחלטת. חלק מהטענות שלי הן מקוריות ולא מופיעות במקורות אחרים. אני כמובן לא מבטיח שיפור תוך מספר ימים, ולא רוצה לנטוע תקוות שווא. אני רק מבקש לנסות. אורי

dorgad

New member
אורי, שלום!

בהודעתך אתה מפגין ידע רב, ולמרות מהירות החלמתך, אני נוטה להאמין שאכן הדברים שסיפרת התרחשו. אני אומנם חולת פיברו', אך ככל הידוע לי תת"כ מאובחנת ככזו רק אחרי כשישה חודשי תסמינים קשים, כך שסימן-שאלה מרחף מעל ה"אבחון" שמוצג בהודעתך הראשונה. כך או כך, נראה לי שווה ובלתי מזיק להוסיף רימונים לתפריט, ושאלתי היא: האם אכלת גרגרי רימונים או שתית את מיצם? לתשובתך אודה, דור

אורי79

New member
שלום דור

לא הגעתי לשלב של אבחנה רשמית, מהסיבה הפשוטה שקופ"ח מוכנה לאבחן CFS רשמית רק אחרי חצי-שנה של סימפומים. אבל עשיתי בדיקות דם, בדיקות אצל אורתופד, רנטגן, אולטראסאונד - והכל היה תקין, מלבד פעילות בלוטת התריס. כלומר - אין אינדיקציה לבעיה אחרת. הסימפטומים שלי היו מתאימים לחלוטין ל-CFS ופיברומיאלגיה. כאבים לא מוסברים שהתפשטו בגוף, וקריסה מוחלטת אחרי פעילות גופנית כלשהי. כמו כן בלוטות לימפה מוגדלות, חום גוף נמוך ורגישות לקור. אני אוכל את הגרעינים של הרימון כמו שהם, אני מאמין שזה הכי אפקטיבי. הצבע של הגרעינים חשוב - צריך להיות אדום כהה (הצבע החיצוני של הרימון מעיד על הצבע של הגרעינים). הצבע מעיד על נוגדי-החמצון שקיימים בפרי/ירק (לכן ממליצים תמיד לאכול ירקות מצבעים שונים). (אגב, אני מוצא כל הזמן ראיות נוספות לנכונות של התיאוריה). אני אשמח לשמוע אם יהיה שינוי כלשהו בהרגשה שלך. אורי

תת פעילות של בלוטת התריס נותנת

סימפטומים של עייפות כרונית כמו גם אנמיה ובעיות אחרות. יתכן, שהיתה לך מחלת הנשיקה שמלווה בתסמינים שדיברת עליהם, תסמינים מלווים את חולי ה- CFS והפיברו על רקע מחלת הנשיקה, אבל לא אנשים שחולים במחלות על רקע אחר. במחלת הנשיקה, התסמינים שאתה מתאר, יכולים להיעלם חודשים לאחר תום המחלה האקוטית. כלומר: אתה מתאר מצב של פוסט מחלת הנשיקה יותר מאשר CFS או FMS. כמו שדור אומרת: אין מניעה להוסיף רימונים לתפריט. רימונים הם מזון טעים (לחלק) ובריא. האם זה ירפא את כולנו? - או שכן או שלא. לגבי טיפול בראדיקלים חופשיים, זה טוב ובריא - בלי קשר לעייפות או לפיברו. לתשומת לבך, טוב עשית שלא חיכית לאבחנה רשמית - זה טפשי ומיותר כשאתה יכול להיות בריא, אבל זה גם אחד השיקולים בהמתנה של חצי שנה - זה יכול לעבור קודם. הרבה בריאות! אני מזמינה אותך להישאר כאן, לפחות עד שתוכל להבין טוסב יותר את החוויה הבריאותית שעברת. תודה!!

אורי79

New member
דעתי בעניין

היי נאוה, אני חושב שהרפואה מבלבלת פה בין סיבות לתוצאות, ובין גורמים לסימפטומים. לדעתי תת-פעילות (משנית) של בלוטת התריס היא __סימפטום__ לנזק במערכת העצבים, ולא גורם לבעיות אלו ואחרות. ברגע שהמצב של מערכת העצבים משתפר, גם הבלוטה תחזור למצב נורמלי. יש לי רק "ראיות נסיבתיות" לרעיון הזה, אבל אני חושב שהוא נכון. אורי

יש לי מן הסתם דעות משלי על מערכת

הבריאות הרגילה אבל... אי אפשר לכעוס עליהם שהם עושים את מה שהם יודעים. יש לי בעיה כלשהי שאני והרופאים חלוקים בתרגום התוצאות של הבדיקות. אז מה? כל זמן שלא איבחנו אותך במחלה X, עקרונית - אתה לא חולה בה
ואם הבראת ממשהו שהרופאים טוענים שלא ניתן להתרפא ממנו, אז שוב, עקרונית - לא היה לך מלכתחילה. האם כך הוא או אחרת? כל זמן שהחוק קובע שרק רופאים מאבחנים, זה המצב!

dorgad

New member
אורי, בוקר טוב!

מאחר שאני חולה "ותיקה", נראה לי שייקח זמן עש שאראה תוצאות. אם יהיו כאלה, מובן שאזדרז לעדכן בפורום. תודה על המידע והעיצה, דור

למעלה