שלום לכולם

שלום לכולם

אני ובן זוגי רוצים לנסוע לנפאל באוקטובר בכדי לחגוג את ירח הדבש (משום מקום העבודה צריך לתכנן לאן ומתי כבר עכשיו). התכנון הוא לעשות ב-3 שבועות את ה around annapurna. ושבוע לנפוש - עדין לא החלטנו היכן. שאלתי - לפי התרשמותי ב"למטייל" המסלול בחודש זה מוצף ב"אחי","אהלן","מכיר את.." וכדומה. האם זה נכון? אשמח לשמוע חוויות ממי שכבר עשה את הטרק או המלצות נוספות. תודה

sela v

New member
באוקטובר מתחילה העונה

ולכן אני מניח יהיו באופן כללי יותר אנשים מאשר למשל באוגוסט. לגבי ישראלים. בדיוק כתבתי בפורום לפני כחודש, שצפיתי בפרק מהסדרה הימליה של ה-BBC שבה מייקל פלין מטייל בחלק זה של העולם, ואת מי הוא פוגש בדרכו לאנפורנה בייס קמפ? 3 ישראלים! זה אולי יענה על שאלתך, אבל עדיין שאני טיילתי שם. אני עשיתי את המסלול לאנפורנה בייס קימפ ולא את האראונד, פגשתי גם הרבה לא ישראלים, בעצם אני טיפסתי בראש השנה, ורוב הישראלים מיהרו לארוחת החג של חב"ד בקטמנדו. הטרק שאמרת אורך שבועיים וחצי שלושה, ולא הייתי נוסע לנפאל רק לעשות את טרק זה, בלי למשל להיות לפחות 3-4 ימים גם בקטמנדו. האם אתם רוצים להכין את הכל מראש, כלומר שתבואו וישר תתחילו לטרק?

מצויין, אנחנו מתכננים על ראש השנה

רצינו לעשות את הטרק הזה במשך 3 שבועות ובשבוע האחרון לנפוש אולי בתיאלנד/ חופים / אתרי נופש אחרים. מה היית ממליץ לעשות בקטמנדו? מה זאת אומרת להכין את הכל מראש? שוב תודה

sela v

New member
צריך אישור לטרק

ולוקח יום עד יומיים לקבל אותו כשתהיו בפוקרה. אולי כדאי לכם גם לדבר עם סוכנות כבר מכאן כדי שתגיעו יהיה לכם הכל מוכן, אם אתם רוצים לקחת פורטר או מדריך ואם לא, אפשר דרך סוכנות לארגן את האישור לטרק או לדעת איך עושים זאת לבד. בקטמנדו יש הרבה מקדשים, טקסי שריפת גופות, ויש כפר בשם נגרקוט לא רחוק מקטמנדו וממנו נשקף נוף לאוורסט, ומאד אהבתי את המקום.

ששש

New member
בנפאל יש הרבה דברים לעשות

אני מודה שאני לא ממש מבין למה למטיילים המגיעים לחודש כל כך דחוף להם לעשות טרק אחד שימלא את רוב רובו של הזמן. יש כל כך הרבה דברים נוספים לראות בנפאל, שלעתי פשוט חבל למצות את נפאל בטרק אחד. אולי הטרק הזה הוא הכי ידוע ו"נחשב" בקרב הישראלים אך אני לא בטוח שהוא היפה או המיוחד ביותר מכל הטרקים הנפוצים, מה שכן הוא בטוח הכי ארוך. אני מצרף תשובה שכתבתי באותו עניין לפני כמה זמן.

התכנון הוא לעשות את הטרק 3 שבועות

כי אנחנו מאוד אוהבים לראות נופים ולטייל בהם ופחות ערים. מעבר לכך נותר לנו שבוע שאותו נבלה בלהכיר מס' חלקים נוספים (מועטים) של נפאל. הבנתי שמומולץ להתחיל עם האוראונד בשל ההסתגלות האיטית לגובה ולכן הטרק הספציפי הזה נבחר. קראתי את מה שהמלצת, אבל האם הפרשי הגובה והזמןבשאר הטרקים מאפשרים את ההסתגלות?

ששש

New member
לא ממש הבנתי..

מה כוונתך "בלהתחיל באראונד בשל.. וכו'? כמעט כל שאר הטרקים קצרים יותר ובהם לא עולים לגובה רב במיוחד ומכאן שאין בהם חשיבות גדולה להסתגלות. בכלל אם הטרקים הנ"ל לא היו מאפשרים הסתגלות נאותה הם לא היו פופולרים. הערים כפי שקראת להם בנפאל (חוץ מקטמנדו) הם מקומות וכפרים מקסימים ומלאי הפתעות ומפגשים מעניינים, וזה הקסם של נפאל ושל המז' בכלל. מנסיוני במקומות כאלה ואחרים, אין כמעט מצב שאת נוחתת ותוך יום כבר בטרק, במיוחד לא למטיילים חדשים בכלל ופרט במדינות העולם השלישי, לוקח זמן להבין מי ומה, להיכנס לאווירה.. למה הלחץ? חלק מהכיף זה להכנס לעניינים לקחת איזה טרק או שניים של כמה ימים לעשות עוד כמה דברים נוספים (גם בנופים וטבע) וגם להתחרדן בשמש, מה רע? (חחשבי לרגע אם אחד ממכם חולה איזה יומיים שלושה.. הלך הזמן, הלך הטרק! מה תעשו אז? ומה אם תגלו במהלך הטרק נניח לאחר שבוע הליכה כי אתם לא ממש נהנים מהטרק או כבר הבנתם, מיצתם או סתם כבר התעייפתם? יש לכם עוד שבועיים הליכה!! או לחזור אחורה שבוע נוסף!! שוב אני אומר, נפאל היא ארץ מדהימה, יש בה המון מה להציע (גם טרקים נוספים) חבל להתמקד בה ולעשות טרק אחד, (יפה ככל שיהיה) במיוחד שאתם באים לפרק זמן מוגבל. תנסי לשבת עם עצמך ולהגדיר כמה שאת יכולה ומכירה את עצמך, מה את מחפשת מהטיול הזה, אח"כ תקראי שוב חומר על נפאל כאן או בכלל ברשת וכך תוכלי עם מידע מדוייק יותר לגבש לכם חודש מגוון ומלא טבע, נופים ואחלה טיול!

למעלה