שלום לכולם

blue skies

New member
שלום לכולם

עברתי וקראתי את המאמרים וקראתי גם חלק מההודעות אבל מרגישה שעדין חסר לי קצת מידע אני מעוניינת להתנדב למשמר האזרחי בעיר מגורי, כבר קבעתי פגישה שלצערי נאלצתי לבטל אך היא נקבעה מחדש לסופ"ש, בכל אופן אני בת 22 בריאה בלי עבר פלילי או בעיות נפשיות סיימתי שרות צבאי מלא, ורציתי לדעת בתור מה אני יכולה להתנדב במשמר האזרחי עם הסבר גם על כל דבר בבקשה. אני רוצה להוסיף שאני לא מעוניינת בעבודות מנהלה והייתי אפילו מעוניינת להתנדב עם נשק (אם ישנה אפשרות כזאת בכלל) כמו כן הקצורים השונים שהיו במאמרים היו קצת מבלבלים אז אם אפשר בבקשה לא עם קיצורים או לפחות הסבר מה זה כל קיצור הייתי רוצה פשוט להגיע לפגישה מוכנה ועם רעיון כללי של מה אני רוצה לעשות אז אני אודה לכם אם תוכלו לענות לי

מרכזון

New member
שלום וברוכה הבאה.

על פי תיאוריך, אין כל בעיה שתתנדבי. לאחר מטוול תוכלי גם לשאת נשק. (זהירות-הוא קצת כבד). ההתנדבות היא בתחום בו תבחרי; עזרה במשרד הבסיס, סיור או כל דבר אחר המבוצע בבסיסך. אם תעברי קורס, תוכלי גם להתנדב לאק"מ תנועה. כלומר תצאי במדים וניידת ופנקס דו"חות לרשום לנהגים עבריינים. לא הבנתי מאיזו עיר את? בכל מקרה - אני מחפש מתנדבים ל"בסיס צהלה" בצפון ת"א. ב ה צ ל ח ה ! ! ! !

blue skies

New member
אני מאזור רחובות

ת"א קצת רחוק לי מצטערת השאלה היא איזה תחומים יש שאני יכולה לבחור מבינהם מה זה כל הקיצורים שהיו יח"מ וכו' אני רוצה כבר לקבל מושג על חלק לפחות מהתפקידים שיש ללבוש מדים ולצאת בניידת נשמע לי דבר שאני רוצה לעשות אפשר עוד פרטים?

ghost7

New member
לדעתי הספקולציות מיותרות

הכי פשוט זה להגיע, ולשמוע שם מה האפשרויות שם. ועדיין הכל תאוריה. רק אחרי שמצטרפים, ומכירים האנשים, ומשתתפים בפעילות שיגרתית, יכולים לדעת באמת במה דברים אמורים. (ובמה רוצים ויכולים לעסוק)

משאז

New member
כוכלם מתחמקים... סקירה קצרה:

המשא"ז (משמר אזרחי) או אק"מ (אגף קהילה ומשמר אזרחי) מתחלק לשניים: 1) המשא"ז הקלאסי (אק"מ אבטחה, בשמו החדש) - מתנדבים ללא מדים הפועלים למניעת פעילות חבלנית עוינת (פח"ע) או במילים אחרות למניעת פיגועים. 2) יח"מ (היחידות המיוחדות) - רובם מתנדבים במדים, ישנן יחידות רבות, תלוי במיקום. יחידות לדוגמא הן: -> המתמי"ד - מתנדבים במדים, ביחידות הסיור. -> ית"מ - יחידת תנועה מתנדבים -> שיטור ימי - במקומות בהן יש שיטור ימי -> ימע"ן - יחידה למניעת עבריינות (בילוש ללא מדים) -> ימע"ר - יחידה למניעת עבריינות נוער (עבודה ללא מדים) ועוד... מקווה שתמצאי מה מתאים לך, בקלאסי הדרישה היא לפעילות בחודש, ביח"מ ישנה דרישה לפעילות בין פעם לפעמיים בשבוע. שיהיה לך המון בהצלחה אשמח לשמוע מה החלטת, הדר רז סיור גלילות

tapuach

New member
רק התבלבלת בין ...

-> ימע"ן - יחידה למניעת עבריינות (בילוש ללא מדים) -> ימע"ר - יחידה למניעת עבריינות נוער (עבודה ללא מדים) התבלבלת בין שני היחידות הימע"ן היא יחידה למניעת עבריינות נוער והימע"ר היא היחידה למניעת עבריינות ולגבי הפעילות אחת בחודש - זה נשמע מעניין בשבוע האחרון עשיתי 4 משמרות - 16 שעות בערך ...

משאז

New member
מותר להתבלבל....עבדתי בוקר...

כשאתה שח"מ, זה כמו להתנדב (משכורת של 300 שקל...) אבל אתה עושה את זה כמעט כל יום, ואתמול עבדתי א' (8 שעות) אז אם התבלבלתי במשהו תסלחו לי, פשוט הייתי עייף. ולגבי ההערה שלך שעבדת יותר מהשעות שציינתי, השעות שכתבתי זה הדרישה למינימום, לפחות אצלנו ברמת השרון, כשהייתי מתנדב נהגתי לעבוד 3 פעמים בשבוע, והייתי מתנדב אק"מ אבטחה (קלאסי).... הייתי סוגר 56 שעות בחודש.... הדר

blue skies

New member
תודה לכל מי

שענה לי פה ובמסרים יש לי עכשיו יותר מידע ממקודם לגבי האופציות שלי נראה מה יהיה בפגישה ביום חמישי ואני יודיע לכם מה הוחלט לעשות המשך יום מקסים וחג שמח

למעלה