שלום לכולם

yoyo2002

New member
שלום לכולם

שלום לכולם. אני לא חבר קבוע כאן, אבל אודה למי שיוכל לעזור. בכוונתי לטוס במהלך דצמבר לתאילנד. שמעתי שיש אתר שמפרט את התאריכים בהם הירח מלא (מה שנקרא full moon). מישהו מכם יודע מהו האתר? תודה מראש!!!

nitsansh

New member
תבדוק בלוח שנה

ירח מלא יש באמצע החודש העברי. אולי לא מדויק ב-100% אבל הבדל של יום-יומיים מקסימום. לפי הלוח, ירח מלא בדצמבר יהיה ב-27 בדצמבר.

yoyo2002

New member
תודה, אבל

תודה, אבל השאלה היא לגבי תאילנד כך שאני לא בטוח שהתאריכים זהים. אולי יש שוני של יום לכאן או לכאן. מכל מקום, אני שמעתי שיש אתר מסוים שמפרסם את זה לכן שאלתי. אודה מאוד אם מישהו יוכל לעזור.

עמית22

New member
הירח המלא

נראה מכל חלקי כדור הארץ באותו יום, פול מון בפאנגן בירושלים ובקריביים יהיה באותו יום

nitsansh

New member
לא בדיוק...

יכול להיות מצב של יום הפרש בגלל הבדלי הזמנים...

yoyo2002

New member
תודה שוב

ואם תשימו לב, כתבתי בתגובה השניה שלי בשרשור זה את העניין של הפרש יום אפשרי לכאן או לכאן.

sela v

New member
אם זה לא טיול עסקי

לא תגיע גם ככה יום לפני? לפי דעתי לוח העברי מסודר ככה, שתמיד בט"ו לחודש הירח מלא, וזה לא משנה איפה אתה נמצא על כדור הארץ, אבל אולי אני טועה. אולי למישהו יש קישור לאתר שמסביר את העניין? דרך אגב זה מזכיר לי שניסיתי לברר בקשר לחודש הרמדאן. מה עושה מוסלמי שגר בצפון במקום שיש בו שמש 24 שעות בקיץ, והרמדאן יוצא באותה שנה בחודש זה, האם אסור לו לאכול חודש שלם כי השמש לא שוקעת?

nitsansh

New member
גם ליהודים זו בעיה...

למשל... זמני כניסת ויציאת השבת נקבעים לפי זמן שקיעת השמש... אז מתי מתחילה השבת כשהשמש לא שוקעת בכלל??? בענין לוח השנה... הלוח העברי לא בדיוק חופף את הזמן האסטרונומי, בגלל מגבלה שחגים מסוימים לא יכולים להיות בחלק מימי השבוע (ראש השנה לא יהיה בימים א' ד' או ו'), לכן יכול להיות מצב שהיום הראשון בחודש הוא אפילו יומיים אחרי זמן המולד, ואז ירח מלא יהיה בי"ג בחודש. בעין לא מזוינת קשה להבחין בהבדל בין יום לפני או אחרי ירח מלא.

למעלה