שלום לכולם

• פותח הנושא LCA
  • פורסם בתאריך

LCA

New member
שלום לכולם

התחלתי ללמוד רפלקסולוגיה לפני כחודש ואחרי כל טיפול, הידיים שלי כואבות נורא, בעיקר בנקודה שבין האגודלים והאצבע המורה. חיפשתי באינטרנט טכניקות עיסוי ולא מצאתי.. אולי מישהו מכם יכול להביא לי טכניקות עיסוי וטכניקת עמידה, עם / בלי תמונות...? תודה מראש לעונים
"רפלקסולוגית לעתיד"

vca

New member
הי. בהצלחה רבה וברוכה הבאה

קודם כל המון הצלחה בעולם הרפלקסולוגיה. מאחל לך שתעשי חיים משוגעים בלימודים וגם אחריהם. את כותבת שאת מחפשת טכניקות עיסוי וטכניקת עמידה. רפלקסולוגיה מטפלים בישיבה כאשר המטופל שוכב על גבו ורגליו מול המטפל. איזו טכניקת עמידה את מחפשת ? בעניין כאב האצבעות: בבתי הספר מלמדים כיצד לשבת, כיצד לעסות, כיצד להשתמש במשקל הגוף. עברתם על זה ? ייתכן שהישיבה שלך לא נוחה, דבר שמשפיע על גובה הכתפיים וגם על האצבעות. האם את שמה לב לכח שאת משקיעה בעיסוי והאם כח זה מגיע מבפנים או רק מהאצבעות ? שוב בהצלחה רבה.

LCA

New member
תודה על התגובה המהירה ../images/Emo13.gif

אנחנו מתרגלים טיפולים אחד על השני בעמידה, לא אמרו לנו שרפלקסולוגים מטפלים בישיבה ולכן חשבתי שיש טכניקות עמידה כמו למסאג'יסטים... כיון שרק התחלתי את הלימודים, הכוח בא מהאצבעות והידיים ולא כל כך מבפנים ונראה לי שמשהו פה חסר לי... בגלל זה פניתי אליכם
אשמח לכל טיפ/עצה שיש לכם לתת לרפלקסולוגית מתחילה...

vca

New member
איך בדיוק מתבצע התרגול בעמידה ?

אני מקווה שגם שיטות עיסוי וגם התבוננות פנימית לעבר כח גדול יועבר אליכם בלימודים. הייתי שמח אם תוכלי לשלוח לי במסר היכן את לומדת. תודה.

LCA

New member
ברצון

כתבתי לו שאנחנו מתרגלים בכיתה, המתורגל שוכב על גבו כשכפות רגליו את המטפל שעומד. אנחנו מתחילים את הטיפול בבדיקת יין-יאנג (איזון) ואחר כך עיסוי. את כל הטיפול עושים בעמידה, בזמן הטיפול אני מנסה למצוא תנוחת עמידה נוחות שיקלו על העמידה ועל העיסוי (כי אם לי לא נוח אז למטופל שלי לא יהיה נוח...) וקורה שאחרי הטיפול אני יוצאת סחוטה עם כאבי גב מהעמידה הלא נכונה וכאבי ידיים...

LCA

New member
בדיקת יין ויאנג

בזמן שהמטופל שוכב על גבו, עוד לפני העיסוי עצמו ועוד לפני שניגשים לשמן, המטפל עומד לצידו, מניח את כפות ידיו על כפות רגליו של המטופל זו אחר זו (ימין שמאל ימין שמאל) ואחר כך מנסה להרגיש תחושות בידיים כמו חום/קור/זיעה/עקצוצים וכו'.. אם המטפל לא מרגיש כלום = מצב של איזון...

ש ר i נ י

New member
עוד על יין ויאנג ...

זה לא כל כך מדוייק .. כאשר המטפל לא מרגיש כלום ...ו/או מרגיש בשתי ידיו זה יכול לנבוע גם ממצב של בילבול אצל המטופל ועוד להוסיף ... כאשר המטפל היא אשה .. אם הרגישה ביד ימין [יד YIN] ..זה אומר שהמטופל במצב YANG ולכן המטפלת תבצע פריקה אם הרגישה ביד שמאל [יד YANG] ..זה אומר שהמטופל במצב YIN ולכן המטפלת תבצע טעינה אצל מטפל גבר ונשים בהריון/מחזור זה הפוך . מקווה שלא התבלבלתי ..גם אני רק התחלתי ללמוד

csh018

New member
LCA../images/Emo50.gif../images/Emo24.gif

בחרת להכנס לעולם קסום ואני מאחל לך בהצלחה בלימודים ובהמשך לישמם ולעזור לאחרים. גם אני מבצע את רוב הטיפול בעמידה, למעט טכניקות שבהם אני יושב על מיטת הטיפולים או על כיסא. לצערי הכאבים שאת מתארת הם כאבים של מתחילים, שעדין לא רגילים לעומס ולחץ בזמן הטיפול מבטיח שזה עובר, במידה ולא יש משהו לא נכון בעבודה. אני לא חושב שיש מקום לתאר טכניקות בכתוב. רפלקסולוגיה זה לא מיקצוע שנרכש בהתכתבות או מספרות. אני בטוח שחלק מתוכנית הלימודים אלו טכניקות של טיפול ואותפ תקבלי מהמורה או המתרגל. קצת סבלנות, הרבה תירגול ובהצלחה שלומי

avorly

New member
LCA, ברוכה הבאה בצל פורומינו

כמו חברי, אני משוכנעת שנכנסת לעולם קסום
לפני טכניקות עבודה שונות, עמידה או ישיבה, האם לימדו אתכם על נשימה נכונה ומה היא גורמת לגוף

avorly

New member
לדעתי,

חשובה מאוד קודם כל צורת הנשימה, ורק אחר-כך כניקות שונות. נסי לנשום כמו ביוגה, אל הבטן, ובאיטיות ולאט לאט תרגישי איך יש לך פתאום יותר כוח "כאילו" בידיים, כי הכוח יבוא מתוך הארגיה הפנימית שלך. נוסף לכך- בסוף של יום עבודה אני נוהגת למרוח שמן על הידיים, מה שמרגיש לי מתאים באותו רגע, לעסות את כל הפרקים של כפות הידיים. במקום שיותר כואב- מתעכבת יותר.

אפשר לנסות

לתרגל את כפות הידיים עם כדורים סיניים (אולי יש לזה שם יותר נפוץ, כדורי מתכת מצלצלים כאלה) - שני כדורים שמסובבים בכף היד בעזרת השרירים, הם מחזקים את שרירי כף היד ומפתחים גמישות. אני גם מחליפה אצבעות באופן תדיר בתוך הטיפול - לא מטפלת רק עם האגודלים, ועוד טריק שפיתחתי: כאשר אני עובדת עם היד האלכסונית לרגל (למשל יד ימין בגל ימין), אני משעינה על כף ידי השניה את כף הרגל של המטופל כך שעצם הקרסול החיצונית שלו תעסה לי את האיזור הכואב - בין אגודל לאצבע
הרבה הצלחה בלימודים! דרך אגב, למה מטפלים בעמידה? האם יש לזה יתרונות על פני ישיבה?

למעלה