שלום לכולם.

oferzil

New member
שלום לכולם.

שלום לכולם. ביום שבת קניתי את התוכי הראשון שלי (קוקטייל). אין לי נסיון קודם עם תוכים. אני בנותיי ואשתי מאד מתלהבים ממנו ועושים ככל שביכולתינו להקל עליו את ההסתגלות. התוכי בן חודשיים. נכול לעכשיו הוא מנסה לנשוך ומעדיף להתבודד מאשר שיחזיקו אותו וילטפו אותו. אני מאמין שאלו קשיי הסתגלות. הייתי רוצה לשמוע מבעלי הנסיון שבכם האם אני צודק ואיך אפשר להקל עליו את תקופת ההסתגלות תודה מראש.

big mama 2

New member
שלום לך

קודם כל - תתחדשו ותהנו. האם התוכי מוחתם או פרא ???? מן הסתם קשה לו במקום החדש. אם אדע אם הוא מוחתם או לא אוכל יותר לענות לך.

oferzil

New member
Re

התוכי מוחתם מוגדר כ האכלת יד. נקנה ב כפר הס בחוות התוכים.

ממממ...

התוכים בכפר הס די מבוהלים ועצבניים הבאתי משם קוואקר ונדרש המון סבלנות ואהבה עד שהוא התרגל, והוא עדיין קצת מבוהל מכל רעש ותזוזה. תנסי מדי פעם להכניס את היד לכלוב עם אוכל, ושהוא יבוא לאכול מהיד, ככה לאט לאט עד שהוא יתרגל.

S i r i u s

New member
אומנם גם אני חדשה בזה - אבל אצלי

רק היום התוכים עלתה עלי וטיילה לי על הכתפיים והראש (היא אצלי גם מיום שבת וקודם לא הסכימה לעלות עלי). מה שצריך זה סבלנות אני מניחה, תן לו להכיר אתכם.

נעה גל

New member
בימים הראשונים כדאי להניח לו ולא

לנסות להרים אותו או להוציא אותו מהכלוב. הסביבה חדשה לו וכדאי שיכיר אותה ואתכם מתוך הכלוב. ואז לאט לאט אפשר לנסות להתקרב. מהנסיון שלי: עם קוקוטיל אחד (לוטינו) לקח כמעט חודש עד שהוא היה ממש מאוהב בי עם השניים האחרונים (אפורים עם ראש צהוב) תוך שבוע הם כבר היו ידידותיים לחלוטין וכרגע (אחרי כמעט שנה) הם ידידותיים מדי. בקיצור, כל תוכי והאישיות שלו. הרעיון הוא התקרבות איטית ולא להפחיד את התוכי.

למעלה