שלום לכולם!

שלום לכולם!

אני חדשה פה... עקב צרוף בעיות (בעיקר: פוליציסטית + הסטוריה משפחתית. ההשמנה היא יותר תוצאה של הנ"ל מאשר הרגלי חיים רעים, אם כי אני לא מתעלמת שגם זו סיבה), נשלחתי בדחיפות לבדיקות, ובהם גם ברור סכרת מלא. אני מתנצלת מראש על ההצפה בשאלות, אך עד עכשיו הכחשתי שזה יכול לקרות אי פעם (ובוודאי שלא בגילי), ואני עדיין בשוק מכל הבלגן שנחת עלי פתאום: 1) האם בבירור סכרת ראשוני עושים גם העמסת סוכר, או רק בדיקת גלוקוז והמוגלובין מסוכרר (את ה A1C ראיתי בהפניה, ואינני יודעת מה השם של בדיקת העמסת סוכר)? חשוב לי לדעת זאת כדי לתכנן את הזמן במעבדה ביעילות... 2) ביום הבדיקה אני צריכה לעבור גם מעקב של לחץ דם, ורוצה לקחת רגיעון (באישור האחות) כדי להיות כמה שיותר רגועה בזמן הבדיקה. בשביל בדיקות המעבדה אני צריכה להיות בצום של 12 שעות. האם ידוע למישהו אם במהלך ה 12 שעות הללו מותר לקחת רגיעון? 3) האם סודה בלי שום תוספות נחשבת כמים, או שלצורך צום הבדיקה אני חייבת להסתפק רק במים רגילים? (סליחה על השאלה הדבילית לכאורה, אך שמעתי שבגז של הסודה להכנה ביתית יש עוד חומרים חוץ מ CO2). 4) בבדיקות שנערכו בחצי שנה האחרונה לגלוקוז קיבלתי תוצאות 86 ו 81 לאחר צום של 12 שעות. האם יכול להווצר מצב שהגלוקוז תקין אך ה A1C לא תקין? 5) מה עוד אתם ממליצים לי לעשות כדי לעזור לעצמי יותר טוב (חוץ מתזונה ופעילות גופנית)? איך מתמודדים עם רופאים שלא נוטים להסביר מה קורה ומה צריך לעשות? על אלו בדיקות אני צריכה להתעקש ועל אלו תופעות מיוחדות צריך לדווח? אודה לכם על כל עזרה!

אגב -

בשבועיים האחרונים קראתי המון על סכרת ברשת, וגם נעזרתי הרבה בפורום שלכם. עדיין נשארו הרבה שאלות, תהיות, מחשבות, ובעיקר הרבה הרבה חשש לקראת הבאות...

marli1

New member
תשובות חלקיות

תסמונת השחלות הפובלציסטיות הולכת לעתים קרובות יחד עם סכרת (בעיקר סכרת סוג 2) ועם בעיות לב. בגלל זה הרופא רוצה לבדוק את לחץ הדם והסוכר בדם. אחת התרופות השכיחות לכך (יחד עם פעילות גופנית ותזונה נכונה) היא מתן שני כדורי גלוקופאז' ביום (כדור שניתן לעתים לחולי סכרת סוג 2 כדי להגביר את הרגישות לאינסולין). 1) העמסת סוכר היא בדיקה שנעשית בבית חולים תחת מעקב, מזריקים לגוף גלוקוז ובודקים את רמות הסוכר. בפועל, נהוג לכנות גם את בדיקת ה- A1C כהעמסת סוכר, אם כי זו בדיקת דם פשוטה ולא מעקב. העמסת סוכר "אמיתית" שנעשית תחת מעקב יכולה להצביע על טווח רחב יותר של בעיות עם פעולת האינסולין בגוף. אינני יודעת מה רשום בהפנייה שלך, אבל אולי כדאי לצלצל לרופא ולשאול. בדר"כ מתחילים עם בדיקת גלוקוז ו- A1C. אבל אם מדובר בבדיקה של 12 שעות... 2) תבדקי עם רופא בקשר לרגיעון. לדעתי זה ישנה את התוצאות של לחץ הדם. יש אפשרות לבצע מעקב לחץ דם מסוג אחר. להגיע לאחות מדי יום במשך 10 ימים והיא תבדוק את לחץ הדם. אולי בדיקה כזאת תהיה פחות מלחיצה. 4) בדיקת גלוקוז בודקת את רמת הסוכר ברגע שבו נלקחה בדיקת הדם. אצל רוב האנשים הערך יהיה נמוך לאחר צום של 12 שעות. A1C בודק "ממוצע" של שלושה חודשים. זה לא "ממוצע" אמיתי כי ככל שההערכים קרובים יותר ליום הבדיקה הם משפיעים יותר על התוצאה.

יכול להיות שלא הבנתי אותך אבל

העמסת סוכר עושים ע"י שתית תמיסת גלוקוז בכמות מדודה ובדיקת רמות סוכר מן הוריד. בדיקת המוגלובין A1C היא בדיקה שממצעת את ערכי הסוכר בדם במשך 12 שבועות אחורה ובד"כ נעשית רק אחרי זיהוי ודאי של סוכרת. לבנת: לגבי הסודה לא חושבת שצריכה להיות בעיה אבל אם את עושה את הבדיקה בבוקר במילא את לא אוכלת או שותה במהלך הלילה. לגבי הרגיעון אין לי מושג פעם ראשונה שאני שומעת על זה.

תודה!

למעשה, אם לא הייתי שואלת את הגניקולוג שלי על האפשרות לטפל בתסמונת הזו כמו שמטפלים בסוכרת, בכלל לא היה עולה בדעתו לשלוח אותי לרופאה הכללית לקבל הפניה לברור סכרת מלא (בכלל, לדעתו אם אין סוכרת פעילה אין צורך לטפל בתסמונת באמצעות גלוקופאז' או כל תרופה דומה, אבל על כך נדון אם יגיעו תוצאות תקינות). כשפניתי לרופאה הכללית היא נלחצה יותר מעצם ההסטוריה המשפחתית (אמא עם סוכרת סוג 2, אבא עם בעיות לב), וישר שלחה אותי לכל הבדיקות. שתי הערות: 1) הבדיקה היא לא 12 שעות, אלא הצום שלפניו. מדבריך אני מבינה שמדובר בבדיקת דם פשוטה, ולא מה שנשים בהריון עושות (כוס שתיה+זמן המתנה ובדיקה נוספת). 2) לחץ הדם שלי קפץ בבדיקה של הרופאה מגבולי לגבוה (מאז אני במעקב כל יומיים, ועדיין הערכים גבוהים). מכיוון שאני נלחצת מבדיקות רפואיות בקלות, שאלתי את האחות על האפשרות לקחת את הרגיעון כדי לשלול שהמספרים הגבוהים נובעים מהמתח, והיא אשרה לי (אם כי, אינני בטוחה שזה אכן יעזור..). השאלה היתה אם אפשר לקחת את הרגיעון הזה לפני בדיקת הדם כדי שיהיה מספיק זמן לגוף להרגע לפני מעקב לחץ הדם.

roni1151

New member
מה שנקרא, חרדת החלוק הלבן - כנראה

תנסי לקבל מכשיר למדידת לחץ דם לעקוב אחרי לחץ הדם בבית. יכול מאוד להיות שעקב התרגשות בזמן שרופא או אחות בודקים, לחץ הדם שלך עולה. מצד שני, לא נראה לי שלקחת רגיעון לפני בדיקת לחץ דם, זה דבר נכון כי הערכים האמיתיים לא ישתקפו בבדיקה ויכולה להגרם החמצה של טיפול (במידה ונחוץ).

ברוכה הבאה לבנת הספיר ../images/Emo39.gif

שחלות פוליצסאיות היא בעיה די נפוצה, ואם תציצי ותדפדפי אחורה בפורום "לקראת הריון" תמצאי לא מעט "חברות לצרה" וגם תראי שהטיפול בזה פשוט יחסית ומניב תוצאות (יש שם לא מעט פוליציסטיות שנכנסו להריון תוך זמן קצר) - למקרה שהנושא רלוונטי לגבייך, או גורם לך חששות.
בד"כ כדי להחליט בודאות שלאדם יש סוכרת, אכן שולחים אותו להעמסת סוכר (כמו זו שעושות הריוניות). אלא אם כן אין ספק (אצלי למשל, בניטור ביתי יצאו ערכים של 200+ שעה אחרי ארוחה כך שלא היה ספק ...)
לא נראה לי שסודה "שובר צום" - זה נראה לי כמו מים, אבל אולי עדיף להתיעץ עם המעבדה או אחות (ליתר בטחון).
גם לי יש בעיה של לחץ דם גבוה בבדיקות קופ"ח בגלל הלחץ מעצם הבדיקה. אז קודם כל קניתי מכשיר ביתי, שמאפשר לי למדוד בלי המתח והלחץ שגורם לי "מעמד הבדיקה" בקופ"ח. ובנוסף, נשלחתי לבדיקת "הולטר לחץ דם" בה פשוט מחברים לך מכשיר לחץ דם למשך 24 שעות - ואת "חיה" איתו כרגיל - הוא מודד אוטומטית כל 15 דקות, ויום אחרי זה, כשאת מחזירה את המכשיר (לאחר "הוצאת הד"וחות שלוקחת כשבועיים) יש לרופא "תמונה" של לחץ הדם שלך לאורך יממה - בלי המתח\לחץ של בדיקה במעמד קופ"ח.
בעיקרון, אם הגלוקוז תקין, אז גם ה A1C תקין. אבל כיוון שאת בדיקות הגלוקוז עשית באופן אקראי פעמיים בלבד, ורק בצום, את לא יכולה לדעת אם אכן הגלוקוז אצלך תקין בכל שעות היום - כל יום.
איך מתמודדים עם רופאים שלא נוטים להסביר מה קורה ומה צריך לעשות - מנדנדים להם ושואלים את כל השאלות מיוזמתך, שוב ושוב עד שמקבלים תשובות. ואם לא מקבלים תשובות מספקות - עוברים לרופא אחר. וגם קוראים כאן בפורום , ובאינטרט בכלל איזה בדיקות רצוי לעשות, ואם לא מקבלים הפניות מיוזמת הרופא - מבקשים ממנו.
אל תחששי ואל תלחצי. גם אם יתברר שאת כאן סוכרתית - זה לא סוף העולם. כל העניין של הסוכרת נשמע בהתחלה מבהיל - אבל תוך זמן קצר מאוד לומדים לחיות עם זה חיים רגילים לחלוטין. ותראי כאן בפורום, שלרבים מאיתנו זה גרם לעבור לאורח חיים בריא יותר מאשר לפני גילוי הסוכרת - וכתוצאה מכך לשיפור איכות החיים (הקפדה על מה נכנס לפה ופעיילות גופנית - שהביאו להרזיה ולשיפור ההרגשה בכלל).

זהו, אני כבר אחרי בדיקת הדם

בסוף הסתפקתי במים.... זו היתה בדיקת דם פשוטה (כמה מבחנות מלאות...) לאחר צום של קצת יותר מ 12 שעות. עוד שבוע יהיו התוצאות, ואני מ פ ח ד ת! עדיין לא יודעת איך לעבור את השבוע הזה בלי להלחם כל הזמן במחשבות של "מה יהיה אם התוצאות לא תהיינה טובות". אני יודעת שלהיות סוכרתית ועם לחץ דם גבוה זה לא סוף העולם, ובכל זאת זה רק בשכל. הרגש מתנגד למחשבה שאולי אהיה חולה כרונית (כי בד"כ אלו מחלות לכל החיים), וכנראה שאצטרך לעבור תקופת אבל ולהגיע להשלמה שגם אם התוצאות עכשיו יהיו תקינות, מעכשיו אצטרך להקפיד יותר טוב על עצמי כי אני בקבוצת סיכון מאד גבוהה. אגב, השחלות הפוליציסטיות הם לא חידוש עבורי, וכבר עברתי טיפולי פוריות בעבר, שלא הניבו תוצאות (אני מתנגדת לאמירה שזו בעיה קלה לפתרון). עם זאת את רוב המידע שלי מה זה באמת אומר להיות פוליציסטית (מעבר לבעיות הפוריות, אך לא רק..) קיבלתי דווקא כאן ברשת, ולא אצל אף רופא (פלא שאיבדתי את האמון במערכת הרפואית?). רק לאחר שקראתי על הקשר בין הפוליציסטיות לאינסולין התחילו להתחבר לי בראש כמה תופעות שקיימות אצלי ושכדאי לבדוק אותם ולטפל בהם גם אם התוצאות כעת תהיינה תקינות. בקשר לבדיקות לחץ הדם, אנסה לברר את האפשרויות הנוספות שעומדות בפני. המידע שהבאת כאן מאד חשוב עבורי כדי להגיע לרופאים עם מידע מספק. תודה!

../images/Emo45.gifמחזיקה לך אצבעות לתוצאות תקינות

מתנצלת על האמירה לגבי שחלות פוליצסטיות - נכתבה בתום לב, מתוך התרשמות כללית ולא מעמיקה שלי מבנות פוליציסטיות שכתבו על כך בפורום "לקראת הריון" ומהצלחות (יחסית מהירות) שהיו לכמה מהן בכניסה להריון. מניחה, שכמו בכל דבר, זה אישי ושונה מאחת לשניה, ובוודאי תלוי בהמון גורמים נוספים.

למעלה