שלום לכולם.

xxx695

New member
שלום לכולם.

קיבלתי 2 תוכונים , אני חושב זכר ונקבה בתוך כלוב. רציתי לדעתם כמה דברים עליהם: איזה טמפרטורה הם צריכים? חוץ מהגרעינים שלהם מה עוד להביא להם לאכול כדי שיהיו בריאים ,חזקים ויפים? האם חייב שיהיה להם צעצועים או מראות? האם תוכנון שנמצא לבד מת מבדידות או משהו כזה? והאם צריכים להביא להם גיר כזה שיגרדו? זה נותן משהו או רק משחק? ובכלל מה צריכים לעשות להם כדי שיהיו בריאים . תודה לעוזרים.

ERRI

New member
כנס...

א. לא ידוע לי שצריך טמפרטורה מיוחדת אלא הם צריכים מקום מאוורר עדיף ליד חלון או משהו כזה, שיהיה לא חם ולא קר. ב.צריך לתת להם מגוון פירות וירקות למעט אבוקדו עגבניה ושוקולד שזה רעיל להם. ג.כדי לשים להם כל מיני צעצועים שישחקו ולא ישתעממו בכלוב כל היום. ד.תוכי בודד לא ימות מבדידות. ה.גיר סידן זה לא סתם משחק אלא זה טוב להם לחיזוק העצמות זה נותן להם סידן ואם הם אמורים להתרבות זה טוב לנקבה בשביל הביצים. שיהיה בהצלחה.

בזוז

New member
אני רוצה להוסיף כמה דברים

על הנאמר: את הכלוב לא לשים במקום שיש שמש ישירה - התוכים צריכים להיות בצל. רצוי שצד אחד לפחות של הכלוב יהיה על יד קיר - רוח עלולה להיות קטלנית! הם מאוד אוהבים - תירס טרי, תפוחים, אגסים, מלפפון (חתוך כי הן אוכלים את האמצע שלו), כרוב, כרובית, את הראש עם הגרעינים של הפלפל... את הפירות והירקות להוציא מהכלוב אחרי מס' שעות ולא להשאיר. מים להחליף בתדירות גבוהה. לנקות את הכלוב - להחליף נייר עיתון מינימום כל יומיים, ופעם בכמה זמן רצוי לחטא את הרצפה שמתחת. שיהיה לך בכייף

הכל נכון חוץ מ....

אין בשום פנים ואופן לשים לכל תוכי שהוא עיתון כמצע, העיתון ואדי הדיו היוצאים ממנו רעילים לתוכונים, מה גם שיש חול מיוחד לתוכים, ואין בעיה להשתמש אפילו בחול לחתולים.

כנס--עוד משהו חשוב.....

כך תוכל להבחין מי זכר ומי נקבה: אם הנחיריים(אף) ורוד- זאת נקבה ואם כחול-זה זכר מקווה שעזרתי..

למעלה