שלום לכולם ...

sandman14

New member
שלום לכולם ...

אהלן , אני ערן בן 14 וחצי אני לאחרונה שומע המון רוק מתקדם (פרוגרסיב,פסיכודלי,הארד רוק וכד') כמובן תמיד שמעתי את Pink floyd , King crimson , Led zeppelin ,Deep purple וכו.. בזמן האחרון, אני יותר התחלתי להעתמק ללהקות, להכיר להקות(ואני עדיין רוצה להכיר, אם אתם יכולים להמליץ לי אני ישמח) חוץ מזה אני נורא מגוון במוזקיה , אני שומע גם מטאל-רוק כבד , בלוז-ג'אז, ישראלי וכו'. אני מנגן על פסנתר/קלידים וגיטרה . וזהו בעיקרון, אני ישמח להכיר אנשים , ולהתפתח במוזקיה שמח להצטרף, ערן

שלום לכולך

אהלן ערן, ברוך הבא לפורום. אתה מוזמן לחלוק מחשבות, הארות והגיגים על אלבומים ולהקות שמעניינים ביותר. תפתח דיון ותקבל תגובות - רק תנסח את זה יפה

Reshefm

New member
אפרופו מייק אולדפילד

נזכרתי בטובולר בלס כשהעפתי מבט ברשימה ונזכרתי במשהו (תקנו אותי אם אני טועה), האיש ניגן באלבום כמעט על הכל! לא ככה?! או שאני מתבלבל עם משהו אחר...

meandmeandme

New member
כן,

ציטוט מהעטיפה: Mike Oldfield plays: Grand Piano Glokenspiel Farfisa Organ Bass Guitar Electric Guitar Speed Guitar Taped motor drive amplifier organ chord Mandolin-like Guitar Fuzz Guitar Assorted Precussion Acoustic Guitar Flagolet Honky Tonk Lowery Organ Tubular Bells קיצר, הם יכלו לכתוב: Guitars Keyboards Tubular Bells Glokenspiel Precussions אבל הם בחרו לעשות מזה רשימה. קצת טיפשי לדעתי. (מישהו אמר גימיק?) חוץ מזה, לדעתי האלבום הזה לא מדהים במיוחד. בהחלט לא ברמה של שאר האלבומים ברשימה, אבל הוא בטח שם כי הוא מייצג את השילוב בין הקלאסי לרוק.

dpascal2

New member
+1../images/Emo45.gif

אני אוהב את אולדפילד אבל את Tubular Bells...
אני מניח שהרעש סביבו נובע מפריצת הדרך התדמיתית שהוא יצר עבור הרוק המתקדם וההצלחה המסחרית העצומה שלו. אגב,Christian Vander טוען שהוא גנב לו רעיונות מוסיקליים כשהם הקליטו באולפנים סמוכים,רעיונות אותם הוא יישם ב Tubular Bells. ואנדר,המקרופון שלך: "It`s a pretty sad story but things have to be said. A man called Mike Oldfield did steal my music - to be more precise, extracts from "Mekanik" and "La Dawotsin". When we recorded "Mekanik Kommandoh" in 1972, Oldfield was waiting for recording "Tubular bells", which is in fact an extract from my music. I played this music for him, without guessing that he would steal it for him. When I saw the film "The Exorcist", like a "good boy" I found its music fantastic. Of course it was : that was the music I used to play. I didn`t make the relation between the two musics at once. But, one day one of Magma`s member told me "Mike oldfield, he`s the guy who was there when we composed Mekanik Kommandoh". In fact, he hasn`t composed something else in the same vein because he had not the end of the music. Since this film, many film scores were composed that way - which is typically magma`s one - and I couldn`t play my music because I could have been accused of copying the others. That really drove me crazy. At this time, i had composed the following music of "Mekanik kommandoh" but, as I couldn`t play it, I had to explore new harmonic realms, which were a little bit too complicated for my capacities - unless Mekanik - and that was "Kohntarkosz". הראיון המלא.

HelterSkelter1

New member
נראה קצת בכייני...

לפי מה שאני יודע, אולדפילד כתב את טיובולר בלז הרבה זמן לפני שהוא הקליט אותו. ונניח שאני טועה, ואולדפילד כן גנב לואנדר, זה עדיין נשמע קצת קטנוני ומתבכיין מצידו להתלונן על כך, גם אם זה נכון...

dpascal2

New member
מסכים איתך

זה כמו לטעון לבעלות על פוליפוניה. בכל מקרה ואנדר עושה לאולדפילד בצפר והייתי מעדיף אלבום של Magma בעשיריה פותחת של רוק מתקדם.

giloni

New member
פריצת הדרך של Tubular Bells

היתה בעיקר של חברת Virgin הצעירה ששמה לה למטרה לקדם אומני רוק אומנותי צעירים. האלבום של אולדפילד היה האלבום הראשון שיצא תחת הלייבל הזה ולכן ליוותה אותו, אם או בלי קשר למוסיקה, תחושה של חלוציות. מרכיב נוסף הוא כמובן הפסקול של הסרט מגרש השדים, שהוא למעשה כל הצד השני של האלבום - וגם לזה היה אפקט רציני. כך או כך, האלבום הזה היה דוגמא ומופת לאפשרות לשווק בהצלחה אלבום יוצא דופן. למעשה היה זה אלבום ה"פרוג" המצליח ביותר מבחינת המכירות בשנה שבא יצא. נכון שבאותה שנה יצאו גם Dark side של פינק פלויד ו Crime of the century של סופרטראמפ, וגם הם זכו להצלחה אדירה, אבל עד כמה שאני זוכר האלבום של אולדפילד ווירג'ין מכר באותה שנה (ולא בטווח של כמה שנים) יותר משני הבסט סלרים שהזכרתי. יקי

sandman14

New member
לרמי ולחברי הפורום :

יש לך עוד דברים להמליץ לי מעבר ל10 הדיסקים האלה? שאת רובם אני מכיר חוץ מ2,3 וכמו שאמרתי מקודם: אני מחפש כל מיני להקות פרוג-פסיכודלי(60,70 בעיקר) ואשמח להמלצות,תגובות ממך או מחברי הפורום ודרך אגב: יש כמה להקות ששמעתי עליהין בשם, אבל לא יצא לי לשמוע ביקורות למשל: Caravan , the move , Gongo ,elp ? מוכר למישהו השמות האלה? תודה מראש

t36

New member
אהלן

פרג פסיכדליה - תשמע את שני הראשונים של סופט מאשין! מייטב משני הסגנונות

sandman14

New member
ואיי...

המליצו לי עליה לפני כמה זמן ותמיד שכחתי איך קוראים לה, ועכשיו הזכרת לי מודה לך

למעלה