שלום לכולם

My Conviction

New member
שלום לכולם

שאלה לי אליכם: אני מתכוונת להשתחרר מהצבא מטעמי מצפון (בתקווה שאני אצליח). רציתי לשאול אתכם, אם אתם יודעים אם אני יכולה להצהיר על עצמי כפציפיסטית פרגמטית, או שאני חייבת להצהיר על עצמי כפציפיסטית נקודה, והם לא יקבלו אותי כפציפיסטית בדרך אחרת? כלומר, אם אני אצהיר על עצמי כפציפיסטית פרגמטית הם יקבלו את זה, או שזה ימנע מהם לתת לי פטור? תודה מראש :)

My Conviction

New member
ועוד שאלה קטנה

לפי מה ששמעתי, בשביל לקבל פטור מטעמי מצפון, אני חייבת להיות פעילה בתנועות כאלה ואחרות (שלום עכשיו, אנונימוס וכו'). אני לא פעילה בשום תנועה מהסוג הזה- זה יפגע לי בסיכויים לקבל את הפטור?

p i g

New member
אין קשר בין מעורבות בתנועה לסרוב

מצפון (ובמיוחד לא בשלום עכשיו הציונים הפשיסטים האלה)... בכל מקרה זה לא אמור להוות בעיה בכלל אבל תמיד טוב להיות פעיל באנונימוס :)

אimר

New member
יותר קדוש מעובדיה יוסף

את לא *חייבת* להיות פעילה. הדגש הוא על לראות אם את פועלת מתוך מצפון חברתי או שאת *אגואיסטית* שרק רוצה שחרור מהצבא. במובן הזה גם שנת שירות או הכרזה על כוונה לשרת שירות לאומי עושים את אותו הדבר. אצל בנים זה יותר משחק תפקיד, כי הם צריכים לעשות סלטות להוכיח שהם יותר קדושים מעובדיה יוסף כדי לקבל פטור, בנות צריכות לעשות הרבה פחות סלטות.

Mיקי_

New member
מה זה פציפיסטית פרגמטית?

וכל עוד ההצהרה היא על פציפיזם זה טוב. אבל מה זה פתיפיסטית פרגמטית אני לא יודעת... בכל אופן לגבי שאלתך השניה לא צריך להיות פעילים זה תורם לחיס שלהם ומידת הרצינות שהם תופסים אותך אבל לא חייבים להיות פעילים בכלום, תסבירי לי מה זה פציפיסטית פרגמטית ואז אני אענה לך על השאר.

Mיקי_

New member
בשביל מה אני מכניסה קישורים

לקישורי הפורום ואח"כ שוכחת מה שקראתי בתוכם... (?!) ובכן אני חושבת שאם תצהירי על עצמך כפרגמטית זה בהחלט בעייתי, כי כמו שאני מכירה את הוועדה הם יעשו ממך סרבנית סלקטיבית, הם שואלים הרבה מאד על כל ההגנה העצמית בוועדה, כיוון שלהזכירך צבא ישראל מגדיר את עצמו כצבא ההגנה לישראל, ואת פעולותיו כהגנתיות ולא התקפיות, לכן מן הסתם הם לא ישחררו פציפיסטים פרגמטיים כיוון שהם יגידו לך שאם את תומכת בהגנה עצמית אין סיבה שלא תהיי חלק מצבא שתפקידו להגן.

My Conviction

New member
את ביקשת את זה... ../images/Emo13.gif

ורציתי לשאול אם אני יכולה לפרסם פה את המכתב שלי (שכרגע סיימתי לכתוב- הידד), כדי לשמוע מכם כמה הערות, מה לתקן, להוסיף או לקצץ?

Mיקי_

New member
ב-ר-ו-ר

נראה לי אני אעשה אגף מכתבים... רק אל תשכחי להשמיט את הפרטים האישיים שלך...

My Conviction

New member
אז הנה הוא

ובבקשה, מי שקורא- תכתבו ביקורת (בונה בבקשה), כי אני באמת רוצה שהמכתב הזה יהיה כמו שצריך.

Mיקי_

New member
הערות

חשוב שתתני איזשהי הקשמה כוולנית, חלק ממה שכתבת בסעיף א' צריך להיות הקדמה, בסעיף הפציפיזם להגדיר פציפיזם זה לא לעניין וגם לא לתת רקע היסטורי, אלא לנמק איך זה משתקף בחייך שלך ובבחירות שלך ובדעות שלך. השאר צריך ויכול להיכנס כהקדמה. כמו כן אין לך סיכום, וכדאי לך להוסיף סיכום ומילות אישיות. את מדברת על דמוקרטיה, ועל חשיבותיה של דמוקרטיה, בוועדה יעלו את עניין גיוס החובה כחוק במדינה דמוקרטית, חשוב שתתני על כך מענה אם את מדגישה את ערכי הדמוקרטיה במכתבך כפי שאת עושה. סעיף ה' לא ברור לגמרי.. האם לפי הכותרת את חושבת שהצבא חושף את חייליו לאלימות מצד צבאות אחרים ובכך פוגע בהם, או לפי התוכן שאת מתכוונת לזה שבתוך הצבא יש גורמים אלימים הפועלים באלימות כנגד חיילים וגורמים אחרים בתוך הצבא. בכל מקרה זה טיעון מעניין הוא מנוסח בחוסר בהירות ואי אפשר להבין למה את מתכוונת. אלו טיעונים טובים, אך כמכתב סירוב אני חושבת שהוא עדיין לא בשל, במיוחד חסרים לי הקדמה וסיכום. עוד דבר, אם את צימחונית או שפעלת באיזושהי תנועת סולידריות כלשהי זה שווה ציון. אם יש לך שאלות אלי את מוזמנת להמשיך ולכתוב, אל תרפי את ידייך יש לך סיבות מצויינות, זה פשוט זקוק לעוד קצת ליטוש.

My Conviction

New member
תודה רבה מיקי

בקשר למה שכתבת על ההגדרה של פציפיזם- אז את חושבת שדבר מסוג זה צריך לבוא בהקדמה, ואז בנימוק של הסעיף לכתוב איך זה משתקף בדרך החיים שלי? או שלהוריד לגמרי את ההגדרה (גם לא לכתוב אותה בהקדמה)? ואני אתקן ואעלה את זה שוב לפה, ושוב תודה לך

Mיקי_

New member
לגבי ההגדרה

אם זו ההגדרה ה"פרטית שלך" (במילים שלך) ולא הגדרה מילונית או אנציקלופדית בהחלט יש מקום להכניס אותה בהקדמה. קראת את המכתב שלי? אני הכנסתי שם חוקים והסתמכויות על אמנות... טוב עכשיו ממש נארה לי שאני אעשה אגף מכתבים. בכיף אני אשמח לעזור ואני בטוחה שגם שאר חברי הפורום.

אimר

New member
איחלתי לחיילת בהצלחה

נתחיל מהבדיחה. כתיבה בנקודות ממוספרות היא נורמה צהלית ידועה. למעשה כל מכתב רשמי חייב להופיע ככה. וכך אנו מקבלות את הסיומת האהובה עלי: . . . 5. איחלתי לחייל הצלחה בהמשך דרכו 6. בברכה אני מניח ומקווה שנתת לנו רק את הגרעין של המכתב, החלק של הנימוקים. מסביב לזה צריך להכניס איפשהו שאת כותבת את זה כי את מבקשת פטור מטעמי מצפון לפי חוק בלה בלה בלה כמו שיש בדוגמה במכתב באתר של פרופיל חדש. רצוי גם סיכום קצרצר שמסיבות אלו את לא מוכנה לשרת בצבא בלה בלה בלה. לגבי סעיף 3, אינדיבידואליות, הסעיף לכשעצמו טוב אבל זה אחד המדרונות שקל להחליק בהם בתחקור בועדה, המדרון מאינדיבידואליות לאגואיסטיות. אפשר לנסות לדחוף אותך במדרון הזה מכל מיני כיוונים (גם המדינה נותנת לך מספר, או לחילופין מה עם דאגה לזולת ואפילו להקריב קצת מעצמך לטובת אחרים כמו שהחיילים היקרים שלנו ששוכבים במארבים עושים למענך?), אז מבחינתך, במיוחד לקראת הועדה, חשוב להדגיש שבצבא מדובר במנגנונים לשלילת אינדיבידואליות. אפשר להוסיף לזה גם חלק ממה שנראה לי שכיוונת לו בסעיף 5, שאם את מתגייסת את מתחייבת למלא פקודות של הצבא ובמקרים קיצוניים אף להשתמש בנשק, כלומר את לא יכולה להתגייס כי בתור אינדיבידואלית את לא תוכלי למלא פקודות שסותרות את מצפונך והתגיסות לצבא זה בראש ובראשונה התחייבות כזאת (אני בטוח שזה מופיע בשבועה למשל). חוצמזה, לגבי סעיף 5, נשמע שיש שם גם דגש חזק על כך שהצבא הישראלי מבצע פשעי מלחמה. אז תגידי את זה בפירוש. את גם מוזמנת לפרט בקצרה. רק תזכרי להדגיש שפשעי המלחמה ואו הכיבוש רק מחזק את עוצמת סירובך להתגייס, אבל בכל מקרה אינך מוכנה להתגייס לאף צבא.

My Conviction

New member
בקשר למה שאמרת על פשעי המלחמה

פחדתי שאם אני אכתוב על פשעי מלחמה של צה"ל מפורשות הם יראו את זה כסרבנות פוליטית, אפילו אם אני אדגיש שזה רק מוסיף לסירובי ושגם בלי זה לא הייתי מוכנה להתגייס. אתה אומר שאני יכולה ושהם בטוח לא יראו את זה כסרבנות פוליטית? ובנוגע לבלה בלה בלה של ההצהרה והחוק וכל זה- חשבתי שהעו"ד אליו אני אפנה בשביל התצהיר יעשה את זה... לא? אן לי בעיה לכתוב בעצמי, וגם יש לי את המכתב שמפורסם בפרופיל חדש, פשוט אני מפחדת שזה לא מעודכן לחלוטין עם התקנות המדויקות.

Mיקי_

New member
פשעי מלחמה

זה בסדר גמור לכתוב על פשעי המלחמה של ישראל, כל עוד את מדגישה שאת נגד פשעי מלמה גם של צבאות אחרים, רצוי עם הדגמה... (עירק זה משהו עכשיווי שקל להכניס) והתקנות לא השתנו אל תחששי להשתמש בפורמט המכתבי של פרופיל חדש, אבל בשום אופן אל תעתיקי את התוכן שלו...

אimר

New member
נוטריון

1. זה מעודכן. כתבתי בלה בלה בלה אבל מה שצריך לכתוב שם לא הרבה יותר ארוך. 2. את לא צריכה עורך דין, את צריכה חתימה של נוטריון. בשביל חתימה של נוטריון הכי קל לגשת לביתמשפט הקרוב למקום מגורייך ותמורת כמה עשרות שקלים לקבל חתימה. 3. אם תלכי לעורך דין, רק בשביל החתימה הוא ייקח לך הרבה יותר. אם את גם רוצה שהוא יעבוד בפועל (ממש לנסח לך דברים במכתב) צפי לחשבון גבוה מאוד, שיכול בקלות לעבור את האלף שח, ואני מדבר על עו"ד נחמד. 4. אלא אם כן את בקשר עם עוד שיעשה את זה בחינם. אבל גם אז רוב הסיכויים שהוא לא יידע ויבקש ממך שתגידי לו מה לכתוב. אחרת הוא צריך לעבוד, לחפש בתקנות וכו, ולך כבר יש אותן. לגבי פשעי מלחמה, זה הכל עניין של איך מדגישים ומסבירים. אם את מדגישה כמו שמיקי ואני כתבנו שזה רק מחזק את התנגדותך לצהל אבל לא היית מתגייסת לכל צבא, זה מחזק את הטיעון וזה מחזק את זה שאת נראית בעיניהם כלא שפויה וראויה לשחרור.

My Conviction

New member
העותק המשופר

ושוב, נא לא לחסוך בביקורת, אני בטוחה שהוא עדיין לא מספיק טוב... :)

למעלה