שלום לכולם!

בולה1234

New member
שלום לכולם!

אני ענבל... מקן קרית אונו, הנוער העובד והלומד... רציתי לשאול אם מישהו יודע מה בדיוק הקשר בין בני המושבים לנוע"ל ומה ההבדלים ביניהם? וגם לשאול אם יש פה מישהו מהמושב מזור...? וגם... סתם להכיר אנשים מתנועתנו הנפלאה :) חח אשמח לתגובות...

so be it

New member
היי...קצת תשובות

אנחנו חלק מהנוער העובד (חטיבה של..) אך מתפקדים כחלק נפרד לגמרי, ובאופן עצמאי. אנחנו בערך שליש מכל הנוע"ל. מה עוד הקשר..לשתי התנועות יש חולצה כחולה ושרוך אדום, ואני מניחה שהם מסמלים אותו הדבר... אני מניחה גם שהערכים שלנו דומים מאוד.... ההבדלים.. אנחנו פועלים בעיקר במושבים וגם בכמה קיבוצים, אתם פועלים בערים לא? את יכולה לבדוק קישור מתחת מה הערכי םוהמטרות שלנו.. אולי יש הבדל אבל אין לי מושג.... מקווה שעזרתי במשהו.... (אם את פוגשת במקרה טיגר קופצני תמסרי לו דש ממישהי...ואם את לא מבינה אז תעזבי) ומקווה גם שצדקתי...

NKstuff

New member
כמעט מדוייק לחלוטין

החולצה זהה - המשמעויות זהות. כמו כן - הנוע"ל הם תנועה שמאלנית מוצהרת - גם מבחינה פוליטית בעוד שתנועת (בני) המושבים שומרים (כתנועה) על א-פוליטיות כלשהי (עד כמה שתנועה שדוגלת בסוציאליזם יכולה לשמור על א-פוליטיות). הממ... זהו פחות או יותר... אהה, בתנועה הזו אין תנועת בוגרים (עדיין?!), ומסלול הנח"ל בה הרבה יותר צעיר. אבל זה בערך כל ההבדל... עכשיו נראה אותך עושה השוואה עם השמו"צ.

CaspeR4EveR

New member
עוד משהו קטן אבל משמעותי...

לא יודע איך אבל לא ראיתי אף אחד כותב את ההבדל על החולצה. אומנם באמת החולצה הינה כחולה עם סרוך אדום אבל הסמל שמופיע בגב החולצה שונה מזה של הנוע"ל. ומין הסתם הוא מסמל את היחודיות של החטיבה.

so be it

New member
חחחחח!

אני לא מכירה יותר מדי, אבל אלה שאני כן מכיה הם ממש אחלה....! (גם אני רוצה קיבוץ!!!!!! )

היי ענבל!

חטיבת בני המושבים היא חטיבה בנוער העובד והלומד... אנחנו פועלים באופן עצמאי למדיי.. אני לא בטוחה אם לגמרי או לא. המטרות והערכים הם זהים. וגם לנו יש חולצה כחולה ושרוך אדום ההבדלים כמו שאמרו פה הם המקום בו פועלים... אנחנו פעילים במועצות איזוריות.. שבהן לרוב במושבים ולפעמים גם בקיבוצים... הממ עוד הבדל.. אצלינו הטיולים הם ארציים ולא לפי מחוזות.. זה מה שעולה לי כרגע... מקווה שעזרתי! יש לך עוד שאלות - את מוזמנת לשאול! =) עדי

עוד דברים שונים...

אנחנו עובדים במקומות שהאדיאולוגיה של הנוע"ל מנעה ממכם כתנועה להכנס אליהם(ראו ערך רמת הגולן) השנת שירות שלנו שונה לגמרי משנת שירות של קומונר בנוע"ל-גם בחיי קומונה,וגם במטרות ובמשימה. התנועה שלנו משתדלת להימנע מהשתייכות פוליטית(ופה אפשר להתווכח הרבה...)וזה בדר"כ בגלל פחד מהתמודדות(לדעתי) המשרדים של התנועה שלנו הם בבניין תנועת המושבים, אגב,זה לא נכון בהקשר של המטרות-לא כולם זהות- שימו לב-מטרה של הנוע"ל- "בוגר השואף להגשים עצמו במסגרת הקיבוץ או במסגרות שיתופיות סוציאליסטיות אחרות". אצלינו כל עניין הקיבוץ איכשהו נעלם,מוזר?לא,מכוון?,כן.(לדעתי,שוב...)

hodai

New member
הסיפור האמיתי

עזבי את כל הערכים ושטויות האלו זה הסיפור האמיתי: פעם היתה חבורת אנשים בתנועת הנוער העובד והלומד (תנועת הנוער הטובה בתקופה זו) שרצו יותר הם חשבו שהנוע"ל לא מספיק איכותי אז הם החליטו להקים תנועת נוער טובה יותר חטיבת בני המושבים. לכן ההבדל העיקרי בין הנוע"ל לבני המושבים הוא שהנוע"ל איכותיים ובני המושבים יותר...(משופרים) עוד הבדל האוכל שלכם איכותי ושל בני המושבים לא! עם אפשר בכלל לקראו לזה אוכל..(יוסי יפה)

כחילה

New member
מה טוב באוכל הזה???????????????

ביוסי יפה האוכל היה זוועה, אני לא יודע איך האוכל בתנועות אחרות,או איך האוכל שלנו בהשוואה לאוכל של תנועות אחרות, אבל למה שהיה בתוך הסירים ביוסי יפה, לא קוראים אוכל!!!

כחילה

New member
אין לי בעיה

עם זה שאת אוהבת אוכל תנועה(וץ מזה שאני לא מבין איך אבל זה כבר נושא אחר), רק אמרתי שהעניין של, אם האוכל טוב או לא טוב, זה קטע של דעה אישית, והוא נתון למחלוקת.

למעלה