שלום לכולם...

שלום לכולם...

אני תלמיד בכיתה י"א...השנה אני אמור להכין פרוייקט על נושא שאני אבחר בכיתה ט' כתבתי הרצאה על דרקונים וחשבתי השנה להעמיק בנושא השנה לא צריך רק לבחור נושא כי אפשר פשוט להעתיק מידע מאינטרנט (ככה המורה אמרה) וצריך למצוא שאלת חקר על הנושא אני רוצה "לחקור" למה יש דרקונים בכל התרבויות הגדולות בעולם למרות שלא היה בכלל קשר ביניהן?? יותר מזה איך יכול להיות שאותו דרקון (לפי התרבויות האירופאיות קוראים לא אורהובוראס - הדרקון שמחזיק את הזנב שלו בפה והוא מסמל את היקום, לדוגמא רק - אני בטוח שיש עוד) מופיע בתרבויות שונות רק בשם שונה?!? עם מישהו יכול לענות לי בבקשה ואולי להפנות אותי לאתרים הדנים בנושא...אני אשמח מאוד תודה רבה

Y. Welis

New member
באירופה 'דרקון' היה לרוב יצור שדומה

לנחש (serpent), בהשפעת המיסטיקה הנוצרית. האורובורוס היה נחש הנושך את זנבו - סמל מצרי עתיק (שבחלקו מופיע גם בסמל הרפואה), שלא קשור לכך. 'נחש בריח' ו'נחש עקלתון' שהוזכרו בתנ"ך בישעיהו, תורגמו לשפות האירופאיות כ'דרקונים' (וכן גם התנין שבספר דניאל בגירסתו החיצונית). בציורים המוקדמים של סנט ג'ורג' והדרקון, מדובר בנחש (ואח"כ משהו שנראה כמו איגואנה). לא היו להם כנפיים, והם לא נראו כמו אלה הסיניים.

ארמ... גם הסיניים המוקדמים היו

נחשיים משהו והיה להם גוף צר ונחשי וחסר כנפיים אבל הראשים תמיד היו שונים... אישית אני חושד שמיתוס הדרקון נובע בחלקו מאיזשהו זיכרון גזעי קדום של לטאות הענק (לא, אני לא מדבר על דינוזאורים) שהשריד האחרון שלהם הוא דרקון הקומודו המכונה גם כוח... היום כבר משייכים את הדינוזאורים דווקא למשפחת הציפוריים וברור לגמרי שהתנין ודרקון הקומודו באים ממקור שונה....

שכחתי לציין שהשוואה בין ראשי הדרקון

הסיניים ובין ראש התנין מעלה דמיון מסויים...

Y. Welis

New member
זו שאלה מעניינת - מתי נוספו כנפיים

לדרקונים? אם במקורות האירופאיים והסיניים הם ללא כנפיים, נראה שמישהו מתישהו החליט שהם גם מעופפים.

<שעת לילה מאוחרת>

סביר להניח, שהדרקונים המעופפים לא התפתחו מהזוחלים המוכרים לנו כיום, אלא מזן מקביל שנכחד לפני מאות אלפי שנים, אליו היו שייכים גם הפיות. את בעלי הכנפיים אפשר לסווג לשני סוגים: א) כאשר הכנף היא הומולוגית לגפה של יונקים - כך בעצם אצל העופות (ובמקרה המיוחד של העטלף). העופות והזוחלים שניהם בעלי מוצא אבולוציוני משותף, לכן הגיוני כי לזוחלים עם כנפיים הייתה מתפתחת כנף הומולוגית לכנף העופות. ב) כנף אנלוגית - בעל תפקוד דומה, אך מבנה שונה ומוצא שונה. כך אצל החרקים, אצלם הכנף מתפתחת בגב הגוף (בניגוד לעופות - צידי הגוף) ולא מחליפה גפה בהתפתחותה (לחרקים, כזכור 6 רגליים. אמנם ישנו קשר בין הגנים היוצרים את הרגל ואלו היוצרים את הכנף, אך לא מדובר בהחלפת גף בכנף, כפי שקרה אצל עופות). ניתן למצוא גם כי בענף ממנו התפתחו היונקים (שבו מצויים גם הזוחלים והעופות) הוא ענף 4 גפי, בעוד אצל החרקים מדובר באגף עם סידור שונה - בעל 6 גפיים (+כנפיים, לפעמים יותר מזוג אחד, אם יש). כך שאילו היה ענף אשר הוא בעל 4 גפיים, היינו מצפים כי יהיה שייך לענף הזוחלים, העופות והיונקים. מאחר שאנו מסווגים את הדרקונים המכונפים כזוחלים ואת הפיות כיונקים(?), סביר מאוד להניח שכך הדבר, ולא מדובר בהחלפה של 2 גפיים בכנפיים והשארת 4 (ענף עם 6 גפיים, חרקים. אבל אולי פיות הן חרקים?). אך איך התפתחו הכנפיים המיוחדות האלה? בעבר נשמעו טענות כי אבות אבותיהם של הפיות התאהבו בפרפרים, אך הטענות הן מגוחכות, לאור ההבדל העצום בצורת הרביה (איך בכלל פיות מתרבות?). גם אילו טענה כזו הייתה נכונה, אין הדבר מסביר כיצד הדרקונים קיבלו כנפיים. אציג בפניכם את התאוריה שלי: הדרקונים התפתחו במשך השנים מהדינוזאורים המעופפים. ענפים שונים התקיימו, אשר בתחילה הכנף הייתה מתוחה על הגף (דוגמת הפטרנודון), ובתהליך אבולוציוני נפרדה ממנו ונדדה לכיוון הגב (באופן סימטרי). במקביל, התפתחו דינוזאורים מעופפים בעלי כנפיים מנוצים (בדומה לארכיאופטריקס), ומהם נולדו זוחלים בעלי כנפיים מנוצות (קצלקטואל, למשל). מאוחר יותר, עם התפתחות הזוחלים הללו לזנים המדמים יונקים (בהתאם לנישות בהם חיו - ברירה טבעית. דוגמה חיה - יונקי הכיס באוסטרליה) נוצרו אף דמויי אדם בעלי כנפיים, אותם אנו מכנים מלאכים. בעלי הכנף המופרדת, שנותרה כנף עור - נכחדו עקב אי התאמתם לסביבה (במקום לקטון, הם גדלו, וכילו את המזון מסביבם. בכמה מהם, לפי עדויות שונות, התפתח מנגון יצירת אש, אשר ללא ספק היה בעוכרם, כאשר שרפו את בתי הגידול של טרפם). נושא הפיות הוא סבוך יותר. בעתיד אנסה גם לרדת לעומקו...

Thestral

New member
ברוך-הבא../images/Emo108.gif

אני רואה שכבר עזרו לך משוּ אז.... אני אלך
...

בלדה

New member
דרקון

הדרקון, כפי שכבר כתבו לך, היה במיתולוגיות אחד מיצורי בראשית, עוד בתקופת התוהו והבוהו, כלומר לפני שנוצר סדר כלשהו ביקום. על כן מסמל הדרקון את הכאוס, את החושך, את האיום. בכל המיתולוגיות אנחנו מוצאים את הדרקון המאיים על העיר, וצריך להקריב לו קרבנות אדם. (פרסאוס מציל את אנדרומדה למשל. יש עוד הרבה דוגמאות בכל מיני מיתולוגיות) במיתולוגיה הנוצרית משתמשים הרבה בסנט ג'ורג' הורג הדרקון. זו בעצם גירסה של סיפור פרסאוס ואנדרומדה, עם מגע נוצרי - דהיינו נצחון הנצרות והאמונה הנוצרית על הכאוס, הפגאני, כל מה שאינו נוצרי. על בסיס זה אנחנו יכולים למצוא עד היום, בהרבה כנסיות מרזבים העשויים בצורת ראשי דרקונים.(הכי מפורסמת - הנוטרדאם בפאריז) מרזבים אלו נקראים גורגולס. וכל כך למה - שוב סיפור נוצרי על דרקון שאיים על העיר בכך שבלע את כל מימי נהר הסיין. אבל יש בסיפור גם כומר אמיץ שנעמד מולו עם הצלב. הדרקון כל כך נבהל, שהחל לגרגר את מי הנהר ופלט אותם. (גרגר - גורגלס), שוב נצחון הנצרות=הסדר=הדרך הנכונה על הכאוס= הפגאני=כל מה שאינו בנצרות. לכן בכל המיתולוגיות נמצא את הדרקון המסמל את הכאוס, אי הסדר, האיום על הסדר וכד'. כמובן שכל עם הוסיף לו מהדברים שמהם הוא הכי פוחד.

כפי שאני יודע

בדרום אמריקה והודו ואצל שבטים אפריקאים לפני מאות שנים שלא לדבר על אלפי שנים לא היה נצרות. השאלה שלי למה בכל התרבויות יש דרקונים (לא מה הם מסמלים ולמה) שכל אחד מסמל ומאופיין על ידי משהו מהדת ואופי החיים המקומי כשלא היה קשר בין התרבויות?!

Y. Welis

New member
פרסאוס הציל את אנדרומדה ממפלצת ים

- או נחש-מים ענקי, ששלח פוסיידון. עדיין קיימת התפתחות מודרנית בעיקרה מנחש ענקי (עקלתון; בריח) עד איגואני, ליצור דינוזאורי שנושף אש ויודע לעופף. התכוונת אגב לגרגוילים שעל כנסיית נוטרדאם? (!Stone by day, Heroes by night) כי הם לא בדיוק דרקונים, אבל מעופפים.

למעלה