שלום לכולם

pollina

New member
שלום לכולם

אני האומנת רווקה בת 21, אבל אשמח לקבל ייעוץ. אני גרה עם חבר שלי (26) כבר שנה... לאחרונה צצה בעיה שמציקה לי. אנחנו רבים ותמיד מגיעים לנקודה כזאת שהוא מדבר לא יפה על המשפחה שלי ואני על שלו. בהתחלה סתמתי את הפה, כי לא היה נראה לי מוסרי שאתחיל לדבר על המשפחה שלו כשאני בכלל לא חושבת עליהם רעות. אבל התפוצצתי בסוף ועכשיו אני רק מחזירה לו פי 2 ממה שהוא רק מוציא מהפה... זה גורם למריבה יותר גדולה. אבל כמה אני יכולה לסתום? זאת המשפחה שלי ואוי למי שיוציא מילה לא נכונה עליהם. עכשיו אנחנו רק משווים ועוקצים אחד את השני בנושא. מה אני אמורה לעשות? אני אוהבת אותו מאוד אבל לפעמים אני חושבת רק לקום ולעזוב כי זה לא מפסיק. אבל מצד שני זה נראה לי מגוחך ללכת בגלל דבר כזה. אני אשמנח לכל תגובה ומכל סוג! תודה רבה לכם

kinky the girl

New member
גם לי היה עם חבר שלי מצב דומה שהוא

התחיל להקניט אותי ואני החזרתי לו אחרי שכבר התפוצצתי. אל תסכימי לזה!! תסבירי לו שכבוד הדדי זה אלף בית של קשר ושזה מפריע לך ושאם הוא ימשיך ככה זה לא יכול להמשיך. אני בכל אופן לא מסוגלת שלא יכבדו אותי זה בין הדברים הכי חשובים במערכת יחסים.

לא מעליבים כשאוהבים!

וכשאוהבים מסתדרים טוב! נכון שלהתווכח זה נורמלי, אבל כשיורדים אחד על השני זה מיותר. למה לך להתעקש? קומי ותזרמי!!! כי מה יהיה הלאה? מריבות כאלה לא עושות טוב לזוגיות! לכי לדרכך!

pollina

New member
אמממ...

"קומי לדרכך" האמת היא שניסיתי את זה פעם אחת, אבל חזרתי... אני באמת אוהבת את הבן אדם הזה, והירידות אחד על השני זה לא דבר קבוע והוא חדש לי. אני רוצה להפסיק את זה, איך עושים את זה???

לא מחזירים לו ../images/Emo70.gif

כשהוא אומר דברים על משפחתך שאינם לרוחך, עני לא בקרירות שאת לא מגיבה כי זה לא לעניין. תתאפקי כמה שזה קשה, אחרי פעמיים שלוש שזה יקרה לו, הוא יפסיק וזה יעבור לו... ולגבי לקום ולעזוב, זו ממש לא השיטה הנכונה, ולא עושים את זה כשאוהבים

pollina

New member
תודה לכם ../images/Emo13.gif

אדישות זה נשמע לי נפלא. אבל אתם יודעים. כמעט כולם היו נוהגים כמוני, כשאתה באמת אוהב את המשפחה... אבל קשה לי לשמוע דברים כאלו, שאלה לי אחרונה, מה אני עושה במצב שהוא אומר לי: "המכנס של אחותך בכלל לא מתאים לך, הוא מרחיבה אותו עם המזוודות שלה (שומנים- אלוהים אדירים) וזנ מצחיק עליך"

seeyou

New member
"אני רק מחזירה לו פי 2 ..."-../images/Emo12.gif

ממש גיבורה! ככה לא בונים זוגיות לתווח ארוך. לי מותר לדבר על משפחתי-לה אסור...ולהיפך... זוכרת את הסיפור עם המסמרים?

סיפור המסמרים (שמסתובב במייל) :

היו היה פעם ילד בעל מזג רע מאד. אביו נתן לו שקית של מסמרים ואמר לו לתקוע מסמר בגדר הגינה בכל פעם שהוא יאבד את סבלנותו או שהוא יריב עם מישהו. ביום הראשון, הוא תקע 37 מסמרים בגדר. בשבועות הבאים , הוא למד לשלוט בעצמו ומספר המסמרים פחת בגדר מיום ליום: הוא גילה שיותר קל לשלוט בעצמו מאשר לתקוע מסמרים. לבסוף, היגיע היום בו הילד לא תקע אף מסמר בגדר. הוא הלך לאביו ואמר לו שבאותו יום הוא לא תקע אף מסמר. אז אביו אמר לו להוציא מסמר מהגדר עבור כל יום שהוא לא איבד את סבלנותו. הימים עברו ולבסוף הילד היה יכול לבשר לאביו כי הוא הסיר את כל המסמרים מהגדר. האב הוביל את בנו לגדר ואמר לו :" בני, התנהגת למופת, אבל תסתכל על כל החורים שיש בגדר. היא לא תהיה אף פעם יותר כמו קודם. כשאתה רב עם משהו ואומר לו משהו רע, אתה משאיר לו פצע כזה. אתה יכול לתקוע סכין באדם ואחר כך להוציא אותו, אבל תמיד יישאר פצע. לא חשוב כמה פעמים תתנצל, הפצע יישאר. פגיעה מילולית מכאיבה בדיוק כמו פגיעה פיזית. חברים הם תכשיטים יקרי ערך, הם גורמים לך לחייך ומעודדים אותך. הם מוכנים להקשיב לך כשאתה זקוק לכך, הם תומכים בך ופותחים בפניך את ליבם. הראה לחבריך כמה אתה אוהב אותם " .

ששבשוקי

New member
יפה

זהו סיפור יפה עם מוסר השכל שקראתי לפני כמה זמן במייל. אמנם זה נכון, חלק יקראו לזה התפלספות, אך אני כן מאמין בזה...בוודאי אפשר לתקן, אפשר לסתום את החורים, לשפשף, לצבוע בלכה או כל צבע אחר..וזה כמו חדש. כך גם בין אנשים, לפעמים הפצע מהפגיעה נשאר, חשבת אולי שזה בגלל שלא ידעו לסתום אותו כמו שצריך? החור נשאר כאשר לא דואגים לסתום אותו. תמיד אפשר לתקן גם מבלי שישאר זכר לכאב. וכאב עם הזמן עובר, הזמן מרפא, מי שלא יודע לרפא את הפצע שהוא גרם זה כבר עניין אחר. בשורה התחתונה על פי הסיפור הזה...הוא בעצם מסביר שמלכתכילה לא לפגוע כדי שלא ישאר פצע, אז אני אומר, חלקית נכון - כן, לא לפגוע מלכתכילה, אבל לא בכדי שלא ישאר פצע, אלא בגלל שלא לגרום יסורים לנפגע, אפשר לתקן, והכאב יעבור, אבל למה לגרום לו לכאב כלל? ואני חוזר ואומר - למי שלא עבר הכאב זה בגלל שהמכאיב לא ידע להפסיק אותו!!!

dovk

New member
תראי,

קשה מאוד להבין איך אפשר לאהוב אדם שיורד על אנשים שיקרים לך ו/או עלייך. לדעתי זה מצב לא בריא, שמראה על חוסר איזון והדדיות בין מה שאת מרגישה כלפיו למה שהוא מרגיש כלפייך (הוא צריך לבזות אותך כדי להרגיש טוב? יכול להיות?) כשאני רואה זוגות של חברים שלי (נשואים ותיקים) שאחד מבני הזוג יורד על השני, נהיה לי רע. ככה הם חיים כל הזמן, עסוקים בלהראות לעצמם ולסביבה שבן הזוג שלהם ו/או משפתחו נחותים מהם? את הסיטואציה הזו צריך להפסיק מיידית לדעתי. זה לא חייב להיות עזיבה אם יש ביחסים האלה הרבה דברים טובים אחרים, ואם בן הזוג יכול לקבל שזה מצב לא תקין. אפשר גם לפנות ליעוץ (כן, עכשיו, אל תמתיני עד שתראי שכל בני הזוג שלך מתייחסים אלייך ככה, זה כנראה "סיפור החיים" שלך. תסבירי לו שלא מתאים לך מערכת יחסים כזו ושאת רוצה לשפר ולתקן. אם הוא יבין על מה את מדברת וישתף פעולה - מה טוב. אם לא, לכי ליעוץ לבד, את כבר תראי מה יצא מזה (רק טוב, תאמיני לי). דב

למעלה