שלום לכולם!!!

purple rain2

New member
שלום לכולם!!!

טוב אז לחברה שלי יש יומולדת שבוע הבא ואני עומלת על מתנה מיוחדת בשבילה: חשוב לציין שאני אדם מאוד מקורי ולכן אני מכינה את כל המתנות שלי אבל הפעם נתקעתי עם הרעיון ואני זקוקה למוחות נוספים! לקחתי את קופסת הפלסטיק החומה העגולה שבה נמצאים עציצים וצבעתי אותה יפה יפה, אבל אני לא יודעת מה אני יכולה לשים בפנים! אני רוצה משהו מגניב, לא ממתקים... חשבתי לשים בפנים פרח שאני אכין- הבעיה היא שאני לא האדם הכי מוכשר מבחינה אומנותית (ציור, פיסול..) אז זה צריך להיות משהו קל ופשוט! השאלה גם מאיזה חומרים כדאי לעשות את זה ומשהו שיחזיק מעמד וייראה יפה! אם למישהו יש רעיונות אחרים איזה עוד דברים "שותלים" או כל דבר שיהיה מגניב לעשות עם העציץ אני אודה לו מאוד! סופ"ש טוב!

אורפזית

New member
אם עיסת נייר זה כיוון שנראה לך...

תני קריאה ואני אעלה לך כמה רעיונות עם עציצים בצירוף הוראות פשוטות להכנה!!!

purple rain2

New member
וואו זה נשמע ממש יפה! אבל

לצערי הרב כפי שאמרתי אני רק מוכשרת בתחום הרעיוני ובתחום היצירתי רק בכל הקשור לדברים לא מסובכים מדי! אני ממש לא אומנת- רק מתיימרת להיות! אבל אם את אומרת שההכנה פשוטה.... אגב- רק לוודא- האם יש לך תמונה להראות לי איך יוצאים דברים מעיסת נייר?

אורפזית

New member
כנסי למאמרים של הפורום!!!

תמצאי שם את המתכון שלי להכנת עיסת נייר!!! אם נראה לך, נתקדם משם הלאה!!!

purple rain2

New member
אוקיי אכן יש לי כמה שאלות:

קודם כל, האם זה משנה באיזה סוג של נייר טואלט משתמשים? כי יש הרי את הנייר שהוא נורא גס ולא נעים, ומה שלי יש בבית זה הנייר הרך, שגם בטח מתפורר די בקלות... דבר שני- האם כששמים את הגלילים במים- שמים אותם כגלילים או שחותכים חתיכות מהנייר ? ואם כן- באיזה אורך? כי רשמת ש- "אחרי שכל הנייר ספוג, אני סוחטת היטב היטב ומקבלת כמה "כדורי נייר טואלט" סחוטים. השלב הבא הוא שבעזרת הידיים אני מפרקת את הכדורים האלה לחתיכות קטנות".... אז לא ברור לי. דבק פלסטי יש לי בבית- פשוט לשים על החתיכות נייר? ודבק טפטים אין לי- האם זה קריטי? ובכלל סליחה על הבורות- אבל זה לא יהיה קצת מסובך לשוות לזה מראה נורמלי של עלי כותרת?! תודה רבה!

אורפזית

New member
תשובות לכווווול השאלות../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

א. לא משנה באיזה סוג של נייר טואלט משתמשים. עם זאת, אני משתמשת בזה העדין והעיסה יוצאת בהתאם. ב. את הגלילים אני מגלגלת החוצה, פשוט מושכת את הנייר מהגליל. ג. אחרי שהנייר ספוג, אני סוחטת כדורי נייר. לאחר הסחיטה (היטב היטב) אני פותחת את הכדורים ותולשת מתוכם חתיכות דקות!!! ד. השלב הבא - דבק פלסטי. ה. בנוגע לקריטיות של דבק טפטים - אז ככה - הדבק הפלסטי מקנה לעיסה את החוזק שלה, אך גם משווה לה מרקם דביק שלא נוח לעבוד איתו. דבק הטפטים הופך את העיסה ליותר חלקה וידידותית לשימוש. בנוסף, הוא משמש להחלקת העבודה. ממליצה בחום, לא לעבוד בלעדיו!!! התוצאות הסופיות איתו ובלעדיו הן שונות בתכלית!!! ו. בנוגע לעלי כותרת של פרח - מצרפת לך צילום כדי שתראי שהדבר אפשרי. עלי הכותרת במקרה זה נעשו על בסיס של רשת לולים. עם זאת, אפשרי להמציא בסיסים אחרים לעבודה - קרטון, קרטון ביצוע, עיתונים ועוד!!!

מ ש כ י ת

New member
הכי פשוט, קל ו"לא שגרתי"

שיפודי / פרחי סוכריות. לוקחים שיפוד עץ רגיל עוטפים בסרט בד מיוחד או בסרט מתנה ע"י ליפוף והדבקה. משפדים כל מיני סוכריות מיוחדות מקפידים שהסוכריה העליונה תהיה בצורה מיוחדת, פרח או משהו בסגנון.

purple rain2

New member
אממ דווקא אחלה רעיון... אבל

2 דברים: קודם כל איך אני יכולה לעשות שה"גבעול" יהיה יותר עבה? כי שיפוד זה נורא דק, לא משנה כמה אני אלפף אותו... ודבר שני לשיפוד הרי יש רק קצה אחד, איך אני אשפד כמה סוכריות? וסליחה על השאלה אבל אני לא בטוחה שאנחנו מדברות על אותן סוכריות- מה ז"א בצורת פרח? את לא מתכוונת לסוכריות מאכל?!

מ ש כ י ת

New member
למה צריך לעבות את השיפוד?

משחלים את הסוכריות על השיפוד כמו שמשפדים בשר. ואני בהחלט מתכוונת לסוכריות שאוכלים, יש בשווקים סוכריות רכות בכל מיני צורות וגם מרשמלו שאפשר לחתוך ולעשות ממנו פרחים.

קשתז

New member
רעיון מעולה, הנה דוגמאות:

http://www.livecity.co.il/site/detail/depart/homepage/default.asp?depart_id=81 בטו באב הכנתי לאריאל זר כזה וזו אחת המתנות היפות שנתתי לו לדעתי (חוץ מרוני שלנו, כמובן
) קשת

Netel

New member
עציץ עם פרחים מעוגיות וסוכריות

משהו שעשיתי עם ילדים בגילאי גן חובה העוגיות מבצק פריך רגיל לחלוטין בזמן האפיה נועצים כמה פעמים שיפוד ליצירת החור לאחר האפיה מקשטים בסוכריות גומי וקרם צבעוני העציץ עשוי מכוס פלסטיק חד פעמית,מודבקת עליו מפית ובפנים פוררתי עוגת שוקולד לנעיצת השיפודים וליצירת ה"אדמה"

הצנצנת

New member
נראה מקסים!

בעיקר אהבתי את עניין עוגת השוקולד בתור אדמה- איזה רעיון מעולה! (וקצת הזדעזעתי גם כשקראתי את החתימה שלך.)

Netel

New member
../images/Emo12.gif

אני בהלם אני בשוק אני המומה נשבעת בהן צידקי שלא ראיתי את חתימתך קודם מכורה לשיר הזה בביצוע עם גידי גוב והתקופה הזו מלאה זכרונות כואבים בעבורי...

הצנצנת

New member
אני מאמינה,

אבל תודי שהמקריות מכה קצת. (יותר מהכל זה גרם לי לקוות שאת בטוב) (ואני חושבת שאם את רוצה להמשיך את הדיון הזה, אולי עדיף לעשות זאת במסרים אישיים.)

purple rain2

New member
יו אנשים אני כ"כ אוהבת אתכם!!!!!!!!

אין אין עליכם!!!! איזה יופי!!!!!! זה בדיוק מה שאני אעשה- עוגת שוקולד בתור ה"אדמה" - למזלי נשארו לי כמה חתיכות מהיומולדת של אח שלי! ופשוט אתקע המון שיפודים עם סוכריות וממתקים על זה- זה ייצא פשוט מושלם!!!!! תודה למותק עם הזר- התמונה בקישור פשוט המחישה לי כמה יפה זה יכול לצאת!! ותודה גם לזאת עם העיסת נייר, שבסוף החלטתי לוותר על הרעיון אבל המון תודה על הנכונות וההסברים!! וואי אני כ"כ מודה לכם, ואעדכן כשאסיים את המתנה!! חח בינתיים יש רק לי עציץ די גדול צבוע בתכלת-טורקיז מהמם והדבקתי עליו מן פאצ'ים-כריות, לא יודעת איך לקרוא לזה, של כפות ידיים פרוותיות בצבע לבן, אבל ביום שני אקנה את הממתקים ונקווה שהשיפודים באמת יחזיקו מעמד... :)

למעלה