שלום לכולם!

שלום לכולם!

אני קוראת בפורום הזה כבר דיי הרבה זמן למרות שלא הגבתי אבל צברתי ממנו הרבה ידע... עלתה לי שאלה בראש שדי מעניינת אותי והייתי רוצה לשמוע תגובות עליה...אז ככה: אם מישהו מזמין נשמה של אדם שחי לפני מאות שנים... והנשמה התגלגלה מאז...וכעת היא נמצאת בגוף של אדם חי אז מה בעצם קורה?! תודה מראש על כל התגובות

.m

New member
מסובך? זה פשוט כל כך ../images/Emo13.gif

בזמן התגלמות בגוף פיזי יורדים רק % מסויימים מהנשמה (בד"כ לא פחות מ-20% ולא יותר מ-90%). כלומר לא *כל הנשמה* נמצאת בגוף הפיזי. יש לכך מס' סיבות: הראשון והעיקרי הוא שמירת קשר עם התודעה המלאה. חלק הנשמה שנותר הוא ה-"אני העליון", איתו מתקשרים. כמו כן, זה מאפשר לנשמה לחוות מס' גלגולים במקביל (לא מקובל, אבל אפשרי במקרים מסוימים). כך שכשאת מזמנת את נשמתו של ויליאם שייקספיר, לדוגמא, חלק הנשמה שאינו מגולם בגוף פיזי יכול לבוא לדבר איתך, בלי להפריע להתנהלות חלקים אחרים של הנשמה המגולמים בגוף פיזי, וחיים חיים פיזיים לחלוטין.
mai

I am a freak

New member
ומי החליט השנשמה מתגלגלת../images/Emo35.gif

אם תשאלי את השאלה הזו יהודי מקובל- הוא יגיד לך שאין בעיה לנסות ולהעלות בסיאנס [נשכח שניה מהפרט החשוב שאסור] נשמה של איש שמת לפני מאה שנה- כי ע"פ היהדות הנשמה לא מתגלגלת- היא עוזבת את הגוף במותו, עולה למעלה, מכפרת על החטאים שלה ו"חיה" שם חיי נצח. אם תשאלי את השאלה הזו דרוזי, [כמיטב ידיעתי] הוא יגיד לך גם כן שאין בעיה להעלות נשמה של אדם שמת לפני 100 שנה- אבל בסיאנס לא יתקבלו תשובות כלל וכלל. מה שכן יקרה- את והגוף החדש שבו הנשמה שאת רוצה להעלות שוכנת- תיפגשו, בשר ודם. הערה חשובה- אין הרבה אנשים שיודעים בבירור מה קורה כשנשמה עוזבת את הגוף ועולה למעלה, אם בכלל. אף אחד לא יודע אם יש שם זמן ואם התהליכים שם קורים בהתאם לתקופות זמן מסויימות או סתם, ע"י החלטה של יישות אלוהים כלשהי. מה שאני רוצה להעביר כאן זה שיכול להיות שמאה שנה כאן, בכדור הארץ, זה רק שלוש שניות "למעלה", במקום שאליו מגיעות הנשמות לאחר מות הגוף שאירח אותן בו. הפריק.

.m

New member
אתה בטוח?

ראשית, היהדות בהחלט מכירה בגלגול נשמות, כשבראש רשימת הכתבים בנושא נמצא הספר "שער הגלגולים" של האר"י (שנחשב עד היום לאחד המקובלים הגדולים ביותר), בו מסופקיםהסברים יפים על למה, איך ולאן מתגלגלת הנשמה בכל מיני מקרים (כולל סיפורים של אנשי פרטים). את הספר ניתן לרכוש ברוב חנויות כתבי הקודש בארץ. שני, בנוגע להערתך "שיכול להיות שמאה שנה כאן, בכדור הארץ, זה רק שלוש שניות "למעלה", במקום שאליו מגיעות הנשמות לאחר מות הגוף שאירח אותן בו" אתה נכנס פה לנושא מימד הזמן, שאינו קשור בצורה ישירה לגלולים. הרבה לפני שניתן יהיה לקשר אותו לגלולים, יש לבסס מס' הגדרות בסיס כמו "מהו זמן"; "איך מודדים זמן"; "האם הזמן לינארי"; "האם בכל מקום יש זמן"; וכו'
mai

I am a freak

New member
אני משוכנע, לא סתם בטוח.

דברי עם מקובל, תראי מה הוא יגיד לך. אל תסתפקי במקור מידע "שני" שממנו את יכולה לפרש את המידע ולא לקבל אותו כמו שהוא, פשוטו כמשמעו. את ההערה בקשר לזמן הערתי כיוון שהבחורה נתנה זמן מדוייק, מאה שנה לאחר יציאת הנשמה מהגוף. רק רציתי להמחיש לה שיכול להיות שמאה שנה אצלו זה רק שלוש שניות שם למעלה- מה שאומר שהנשמה עדיין לא הספיקה להתגלגל לגוף חדש. מקווה שכוונותי הובהרו, הפריק.

.m

New member
בדוק שנית ../images/Emo8.gif

ראשית, גם בקבלה ישנם זרמים שונים. הקבלה של ברג (המכון לחקר הקבלה) שונה מהקבלה של לייטמן (בני ברוך), ששונה מהקבלה של כדורי וכו' אבל גם ברג, מהמכון לחקר הקבלה הוציא ספרים העוסקים בשחזור גלגולים. יתכן שבזרם מסוים מתנגדים לתפיסה זו, אבל לא כדאי לעשות הכללות. שיהיה יום מצוין
mai (יאללה, לעבודה)

I am a freak

New member
אני עדיין לא משתכנע

כי בכך שאת אומרת שיש גלגול נשמות ע"פ היהדות- את שוללת הרבה דברים אחרים ביהדות- מה שסביר להניח שהיהודים לא יתנו לזה לקרות- כי בכך בעצם אפשר לשלול את הדת שלהם, ע"י סתירה. ישנו גלגול נשמות, עד כמה שאני יודע, רק במקרה מסויים- שבו האדם היה חוטא חריג ביותר- ולכן הוא נשלח לכאן שוב, כדי לרצות עונש קשה [חרט]. יש הסכמה
הפריק.

.m

New member
מנסה שוב

כתבת: "בכך שאת אומרת שיש גלגול נשמות ע"פ היהדות- את שוללת הרבה דברים אחרים ביהדות" ואני שואלת - מה למשל?
mai

icko2

New member
טעות

לא יודע מאיפה אתה משיג אינפורמציה אבל לא רק שהיהדות מאשרת גלגול נשמות אלא שכל הקבלה עוסקת בפרטי פרטים של חוקי גלגולי הנשמות ונכתבו ספרים שלמים על כך ע"י מקובלים ותנאים. כל היהדות מבוססת על כך שיהודים מתגלגלים כדי לעשות תיקון. למשל כל צדיקי הדור נאמר שהם גלגול של משה רבינו שמתגלגל כל פעם מחדש בצדיק הדור. ויש סיפור של איש שחטא ונאף עם אישה נשואה וחזר ככלב. יש אנשים שחטאו כל כך שלא התגלגלו בחי אלא בדומם - אבן או עלה. וסוף הגלגול של עלה הוא כשהוא נושר בשלכת. או עשב - אם פרה אוכלת אותו עולה לדרגת חי. וכאשר יהודי אוכל בקר ומברך עליו - משחרר את הגלגול שבתוך הפרה שאכל לדרגת אדם. כל זה רק לדוגמא - כל הקבלה כולה עוסקת בגלגולים ישנו גם גלגול במים שנחשב למאוד קשה.

I am a freak

New member
ומאיפה אתה משיג את המידע שלך../images/Emo35.gif

כל הזרמים ביהדות מאמינים בגלגול נשמות
זהו דבר ברור מאליו
אם כן, היהודים האלה צריכים להתאים את הגירסאות שלהם. הפריק.

תודה לכולם!../images/Emo140.gif

ולפריק...התכוונתי במידה שהנשמה התגלגלה...לא התכוונתי לקבוע עובדה...כמו שאר חלקי השאלה...הכל תיאורטי

del האחת

New member
אז..•°•Mystic Unicorn•°•..

בא לך שניפגש?..את יודעת.."נסדר" כמה דברים -_0

למעלה