שלום לכולם

Uranium

New member
שלום לכולם

קוראים לי תבור ואני די חדש פה, יצא לי לקרוא פה ושם לפני הרבה זמן אבל הייתי רוצה להציג את עצמי... סבא שלי מצד האמא הוא ספדרי טהור ואני מאוד מתעניין בשורשים מהצד שלו... אני נורא רוצה ללמוד לדינו, אני כבר יודע ספרדית ואני משאר שזה יעזור לי... סתם שאלה... לאדינו זאת לא שפה שמתחלקת לכמה חלקים? כי אחרי גירוש ספרד ברחו לכל מיני מקומות וקהילות יהודיות ספרדיות פיתחו את הלאדינו בצורות שונות והופסיפו מילים מהמדינה שהיו בה... לא? בכל זאת, הייתי נורא רוצה לדעת עוד על התרבות... תמיד לסבא שלי יש את הסיפורים שלו, הסיפורים של הבית הספרדי שלו... על האמא הספרדיה, על השכנים הספרדים, כל המשפטים המיוחדים שאמו הייתה אומרת תמיד וכל התרבות הזאת.... השורשים לש סבא שלי הם בעיקר מירושלים (משכנות שעננים וכל הבסביבה של ימין משה שם), אבל הם עברו לתל אביב יותר מאוחר... אני בעיקרון דור 16 בארץ מצד סבא שלי וזה מעניין לדעת על זה עוד... לכם יש סיפורים של האמא או הסבתא הספרדיה בשנים הראשונות של המדינה? זה סתם תמיד נחמד לשמוע
דרך אגב, קוראים לי תבור

Sarika

New member
תבור, ברוך הבא בצל קורתנו ../images/Emo140.gif

הגעת למקום הנכון, כאן תוכל ללמוד על שורשיך הספרדיים, כאן תוכל לקרוא סיפורים מבית סבא וסבתא. אם אתה יודע ספרדית הדרך ללמוד לאדינו היא קצרה. השאר עמנו ותתבשם מהאווירה הנפלאה של הבית הספרדי. כשלב ראשון אני ממליצה לקרוא את ה"הסבר הקצר על הלאדינו" כפי שהביאה לנו רותי מנהלת הפורום - בקישור למטה. לאחר מכן הכנס לקישורים של הפורום ותוכל ללמוד ואולי גם תפתיע את סבך בסיפורים או פתגמים בשפת אימו, אפשר שירצה גם הוא להצטרף אלינו. חג שמח לך, לסבך ולכל המשפחה.

רותי ב.

New member
../images/Emo140.gif ברוך הבא

יש מלא סיפורים פתגמים מאכלים ועוד המון במאמרים של הפורום, ועוד יהיו עוד. הגעתי כמו ששריקה כתבה, למקום הנכון. תקרא, תספר, תביא גם את כל מי שבמשפחה ובין החברים יכול להוסיף עוד, או רוצה להזכר או מתעניין. שוב ברוך בואך וחג שמח.

ברוך הבא תבור ../images/Emo140.gif

נשמח אם תחזור ותשתלב בפורום שלנו, יש לך כבר את השפה המקורית וממנה להשתלב בלאדינו יהיה לך ממש קל... אהבתי את המשפט המסיים בתחתית הודעתך על אף שעורר בי מחשבה מרירה... "אין ספק שתבתקופתנו [...] מעדיפה את הדימוי על-פני הדבר, את ההעתק על-פני המקור, את הייצוג על-פני הממשות, את המראיין על-פני היישות. [...] מה שקדוש בעיניה הינו אלא האשלייה, ואילו הטמא הוא האמת, או מוטב לומר - הקדוש מתעצם בעיניה ככל שמתמעטת האמת ומתרבה האשלייה, עד כדי כך ששיא האשלייה הוא בעיניה שיא הקדושה" \לודוויג פויירבך

Uranium

New member
חחח... תודה רבה לך

תודה לכולכם... אבל לא הבנתי מה מיוחד במשפט האחרון... חחחחח יומטוב

למעלה