שלום לכולם,

Leiden

New member
שלום לכולם,

רציתי לשאול מה דעתכם לגבי שימוש בסופרלטיבים בפנייה להצעות עבודה. אני מרגיש שה מגוחך משהו ומצד שני מודע לכך ששיווק עצמי הוא חשוב, במיוחד היום עם ריבוי המועמדים כל כל משרה. האם אתם נוהגים להשתמש בסופרלטיבים בפניות שלך להצעות עבודה?

כל עוד זה לא מוגזם זה בסדר

אם אתה עוזר טבח ובקורות חיים אתה כותב שאתה "שף"- זה מוגזם אם אתה רועה צאן וכותב שיש לך ניסיון ניהולי- זה מוגזם אם אתה מנהל חשבונות ובקורות חיים כתוב שאתה רואה חשבון-זה מוגזם אם בעבר הייתה לך פיצריה ובקורות חיים כתוב שהיית בעל עסק עצמאי בחברה רב-לאומית -זה מוגזם אם אני נותן 4 דוגמאות כדי להסביר מהי הגזמה-זה מוגזם

Leiden

New member
התכוונתי למשהו קצת שונה

לא לתיאור "אלטרנטיבי" של הניסיון שלך, אלא לשימוש בסופרלטיבים בנוגע לתכונות אופי. (חרוץ, בעל מוסר עבודה גבוה, בעל ראש גדול, בעל תודעת שירות גבוהה וכו') אני מרגיש שזה "מצופה" לציין דברים כאלו, אבל בעיניי זה מגוחך (כמו להעיד על עצמך "חתיך" לפני יציאה לבליננד דייט).

אורום

New member
אין הנחתום מעיד על עיסתו

בעיני זה לא מתאים לכתוב מחמאות על עצמך אם אתה חרוץ ובעל מוסר עבודה גבוה ואמין תן למראיין להחליט.

גרי רשף

New member
יש מקום לזה

בקורות החיים יש לציין משרה מבוקשת, בעיקר אם קורות החיים נשלחו באופן כללי ולא כתגובה למודעה ספציפית, ושם ראוי שתפרט את התכונות הרלוונטיות. אם ענית למודעה- בטח ובטח שיש לציין את יכולותיך. ברור שאין הנחתום מעיד על עיסתו, ושמה שכתוב שם טעון בדיקה, אבל זו הצהרת כוונות שראוי שתופיע. כמובן שהדברים אמורים להיות ענייניים ורציניים. למשל- "אני בעל יכולת הבנה מערכתית ורצון להתקדם", ולא- "אני נורא חכם ורוצה להיות מנהל או משהו כזה"...

onfire1

New member
אני מסכים עם גרי...

יש מקום לפרט תכונות ענייניות. מהי תכונה עניינית- כזו שהיא נדרשת כחלק אינטגרלי לתפקיד. *** הדוגמא של מערכתיות היא שפירט גרי היא כזו. *** אתן עוד דוגמא - יש תפקידים שנדרשת יכולת ביצועית גבוהה ועשייה מרובה. ואם אתה כזה רצוי שתרשום - ביצועיסט. *** אתן עוד דוגמא- עבודות שנדרש בהן דיוק גבוהה - אם אתה כזה - רשום- יסודי. את התכונות הללו נהוג לרשום בשני מקומות - בקורות החיים בסופם. או במכתב פתיח, שם יש הגיון לרשום על עצמך דברים שיווקיםן שיעשו "חשק" לזמן אותך לראיון. אך בהחלט על תשתמש בסופרלטיבים מיותרים אלא בתכונות שממש ימחישו את התאמתך לעבודה הספציפית. און פייר

הנושם

New member
לאחר בדיקות של מאות קורות חיים

בתקופת עבודתי (עד שבוע שעבר) צריך ואפילו מחוייב להוסיף תכונות ענייניות.דבר אחד שאסור לשכוח הוא- רושמים משהו צריך לעמוד אחריו שזה אומר גם ברעיון עבודה להזכיר זאת.שלא יווצר פער בין בכתיבה לדיבור!!!

למעלה