שלום לכולם.

שלום לכולם.

יש מציאות כזאת שצוות שיוצא להפלגה. יקח איתו בחור כמוני שלא מבין הרבה בשיוט. אבל יכול לעזור בכל מה שצריך. מתצרף להפלגה? ואם כן איפה אני יכול למצוא כאלה אנשים? אני חולם על זה הרבה זמן. ואני חיב לנסות. ד"א אני קורה פה המון ואתם נפלאים. תודה רבה.

כמו תמיד - תתלה מודעה בלוחות של

הפורום. שם גם תוכל לראוץ אם מחפשים צוותים וכה. לפני כה ימים פרסם פה אילן שהוא יוצא לתורכיה ומחפש עוד איש צוות תנסה אצלו.

בת ים

New member
להודעה../images/Emo26.gif

איש צוות. מציעה גם שתפנה ללוחות הפורום.

אני שאלתי מה זה

איש צוות מה זה דורש? ואני עכשיו בסלולרי ואין לי גישה ללוחות. אשמח להסבר. תודה.

zerez

New member
איש צוות

זה אדם שנמצא על הספינה ועוזר בתיפעול ובעבודות הספינה. תיפעול הספינה כולל עזרה בתצפית, הרמת מפרשים, תפיסת חבלים בעגינה ושיחרור ביציאה מעגינה ועבודות מסוג זה. אלו עבודות פיזיות קלות. בנוסף, בהפלגות ארוכות יש את משמרות ההגה, חייב להיות בקוקפיט אדם ער ועירני 24 שעות. יש גם את הקטע הגסטרונומי, קפה, אוכל, שטיפת כלים וכו. בספינה חיים אנשים בשטח קטן מאוד ולא תמיד ניתן לרדת ליבשה, למשל בהפלגות ארוכות נמצאים ביחד יום, יומיים ויותר, חיים, אוכלים, ישנים והולכים לשירותים, הכל בטווח מטרים בודדים אחד מהשני וכל מבלי להפריע לתיפעול של הספינה. הספינה היא לא דמוקרטיה, יש אדם אחד ויחיד, הסקיפר, שמפקד על הספינה וכל הצוות צריך להשמע לו, אחרת כלי השייט עלול להכנס למצוקה, הים הוא אכזר. כל זה דורש כושר הסתגלות מסויים, הרבה אמון וסוג של כימיה בן האנשים. בהפלגות קצרות, למשל בטורקיה או יוון, הים שקט יותר, החוף נגיש יותר ואין את לחץ המשמרות 24 שעות ביום אבל אלו עדיין חיים על ספינה עם כל המשתמע מכך. מקווה שעניתי.

תודה רבה.

אני מבין שחוץ מהקטע של הניווט אני לא צריך לדעת עוד כל מיני דברים. מספיק לא להיות טמבל. ולהיות נחמד סימפטי ועם נכונות לעזור. אתה מכיר אנשים שיוצאים להפלגות קטנות. אפילו בתחומי ישראל שמעונינים באחד כזה? תודה רבה.

דאויד

New member
הצדק אתך + שאלה

הפורום והלוחות הם המקום הנכון למצוא אפשרות להפלגות. על הסירה תלמד הרבה תוך כדי הפלגה ואולי תחליט גם לעשות רישיון משיט בעצמך עם הזמן. דווקא החלק של הניווט נראה לי פחות חשוב. חשוב יותר לשמור על בטיחות, לדעת לשמור על כלי השייט ועל היושבים עליו. אודה לך אם תגלה לי איך אתה גולש בפורום עם הסלולרי (הזכרת את זה קודם) ובאיזה דגם של טלפון. ניסיתי עם דפדפן Opera בנוקיה 6600 וקיבלתי עברית הפוכה. יש לך טיפים?

אני גולש

עם 3510. זה יותר נוח וזמין ממחשב. אני לא יודע איזה דפדפן יש לזה. מתנצל. אם אתה מכיר מישו שמפליג אם תוכל לפנות במסר. תודה.

zerez

New member
גם ניווט אתה לא צריך לדעת

זה תפקידו של הסקיפר. אתה רק צריך לדעת להסתכל במצפן וב GPS ולראות שכיוון ההפלגה והמהירות בסדר ואם לא אז לקרוא לסקיפר. ככל שאתה יודע יותר זה טוב אבל תמיד תמיד הסקיפר הוא זה שמחליט. כל אחד עם קצת תאים אפורים ורצון יכול לעשות את זה, זה ממש לא מסובך, אבל, חייב להיות חוש אחריות. אני לא אנקוב בשמות של כאלה שאולי מעוניינים, אם הם כאן הם רואים את השירשור ויפנו, אתה גם יכול לתלות מודעה בלוחות המודעות במרינות.

שרון ק2

New member
רק הפלגות לחו"ל

בדרך כלל החברה כאן מחפשים רק פרטנרים להפלגות לחו"ל הפלגות כייף בסופי שבוע קשה מאוד למצוא.

למעלה