שלום לכולם

אמממא

New member
שלום לכולם

שלום לכולם. אני אמא לילד הומו בן 17. ואני זקוקה לעזרה ולעיצה ולניסיון שלכם. הסימנים היו מזמן על הקיר. לפני כשנה פניתי לתהל"ה , דיברתי עם אשה נחמדה (לא זוכרת את שמה). ופניתי לדבר עם הילד. הבן היה במצב של הכחשה ואמר "מה פתאום". השארתי לו דלת פתוחה. לפני כחודשיים , הוא החליט לצאת מהארון. קודם הוא דיבר עם אחיו ואחותו (הגדולים ממנו) ןאחר כך הודיע לנו ההורים. הפתעה לא היתה כאן , לא אצלנו ולא אצל אחותו ואחיו. (כי לנו זה היה דיי ברור) במשפחתינו יש כבר רקע. אחות בעלי חיה בארה"ב עם חברתה. הן התחתנו שם. בן דוד של בעלי יצא מהארון לפני מספר שנים. אבל אני יודעת , שלבעלי כל ה"קטע" לא קל. (הערת ביניים : חמי וחמתי מקבלים את גיסתי , רק חושבים שזו "מחלה". אצל הבן דוד , האב זרק אותו מבית וקרא לו סוטה) אני יודעת שהילד ב"יחסים" עם ידידים למינהם. אנו גרים רחוק ממרכז הארץ , והוא מידי פעם נוסע למרכז , לפגוש "ידיד" (הגדרה שלו - לא שלי). הדבר היחידי ששאלתי היה - בני כמה הידידים. הילד , לא כל כך , רוצה לדבר איתי (ובודאי שלא עם אביו). אומר - הכל בסדר , הכל נורמלי , אין על מה לדבר. ניסיתי לדבר איתו , איך הוא בטוח , איך זה התחיל וכו והוא דיי מתחמק , מדבר תחת לחץ. והחיים ממשיכים כרגיל. הוא ,אחרי הצבא , רוצה ללכת ללמוד בבית צבי וצוחק ששם זה תנאי הכרחי להיות גאי. אז אתם בודאי שואלים , אז מה הבעיה , הרי הכל בסדר. אז לא. שלשום הבן הבכור הראה לי את הבלוג של הבן הצעיר. הוא ראה בחטף באי סי קיו , הודעה שהבו שלי כתב על התאבדיות ועל חיתוך ורידים. והוא עשה חיפוש בכל הבלוגים ברשת , ואז הגיע לבלוג של הבן הצעיר.(בטוח שזה שלו) התברר שהוא רב עם הידיד שלו , וההוא לא רוצה אותו. והנה ציטוט מהבלוג שלו : "אם לפני יומים בכיתי המון, ניסיתי לחתוך את הורידים (ויותר יצא לי גירוי עור בלי הרבה דם או סימנים), ושתיתי לשוכרה (מממ.. מי שמכיר אותי יודע שאני ואלכוהול לא נוגעים אחד בשני במקל!), אתמול (ובעיקר היום), אני יותר מחייך, יותר שמח, יותר מאושר, שר יותר (עפ"י שהשירים שאני שר הם השירים שאני אשיר בפולין בטקסים, כך שאלו בערך שירי דיכאון)... היו כמה מקרים לא נחמדים בימים האחרונים, ואני מקווה שאני לא אחזור (או שהם לא יחזרו אלי) בעתיד..." ויומיים אחר כך " אני צריך פסיכולוג! אני אומר לכם! אני צריך פסיכולוג! לא יודע מה קורה איתי!... מצד אחד זה רבתי איתו, מצד שני אני מתגעגע... אני ממש מבולבל מהמצב שאני נמצא בו: אהבות, אכזבות.... אני מרגיש שכל העולם בוגד בי, אבל מצד שני כבר 2 אנשים באו לעזרתי... אני מרגיש שכל הזמן מדברים עלי מאחורי הגב, אבל מצד שני אני יודע שזה לא נכון!" עד כמה שאני יודעת הוא לא השתכר וגם לא חתך ורידים. אבל זה בכל זאת מפחיד. יצרתי כבר קשר עם פסיכולוגית , ועכשו בדרכי "עורמה" אפנה את הילד אליה. פשוט לא רוצה שידע שאני "בולשת" אחריו או קוראת את הבלוג שלו. זהו. הייתי רוצה את עיצתכם, עזרתכם , ניסיונכם. תודה.

ת ה ל ה

New member
תמיכה ותמיכה

הי אני אמנם לא פסיכולוגית ולכן לא אוכל לתת לך עצה מקצועית אבל יכולה לומר מתוך נסיוני בתהל"ה עם הורים רבים לנערים בגילאי ההתבגרות שההתמודדות לא פשוטה מכיון שיש כאן שילוב גם של קשיי הגיל וגם של קשיי היציאה מהארון. לו אני במקומך הייתי מנסה לפתוח את הנושא עם הילד ואם הוא לא רוצה לשוחח איתך אולי הוא יסכים לשוחח עם אחיו. ובכל מקרה להראות לו כמה את תומכת, אוהבת ומקבלת. אשר לאיומים שלו, אם הוא יסכים לקבל עזרה מקצועית זה יהיה מבורך. בכל מקרה את מוזמנת אלינו לתהל"ה לשוחח עם הורים אחרים ואולי כך הדברים יראו יותר קלים ובהירים. לא ברור לי מאיפה בארץ את נמצאת בכל מקרה ראי באתר שלנו את רשימת הקבוצות והטלפונים. כל טוב דליה

יעל Y

New member
מחשבות על מוות ועל התאבדות

מאוד נפוצות בגיל ההתבגרות... יש גם כאב של פרידה...'בלבול, כעס, געגוע'... כמו שאת חשה יש כאן צעקה לעזרה. 'הנסיונות' הם סימן למצוקה אמיתית וצורך להעזר. לא נראה לי שהוא ייסרב ללכת לפסיכולוגית אחרי 'אני צריך פסיכולוג' מאד חשובה הגישה לקראת התהליך... להציג בפניו את האפשרות לדבר על תחושות, ספקות, כאב... בהצלחה יעל

רותם ™

New member
../images/Emo54.gif לי זה נראה

כמו קטע של חוסר תשומת לב. כאילו הבן שלך זקוק לתמיכה רגשית, וכנראה אין לו בסביבה הטבעית או שהוא דוחה אותה, אז הוא פונה לסייבר לקבל את התמיכה הוירטואלית שהוא זקוק לה. לשלוח אותו לפסיכולוגית זה רעיון טוב, אבל אני חושב שאת צריכה לא לעקוב אחרי הבלוג שלו. תסמכי עליה שהיא יודעת את העבודה שלה, כי אם פעם הוא יתפוס אותך מסתכלת זה יהרוס את האמון בינכם ויפגע ביחסים בכל מקרה

שלום לך.

קראתי את ההודעה שלך, אני מבינה את המצוקה שלך כאמא, ויש לי כמה דברים לומר, שאולי יוכלו לסייע. נתייחס קודם כל לבעיית הזהות המינית. הבן שלך נמצא בסוג של מצב אופייני לגילו. הוא מבולבל ומסובך עם עצמו, באופן שטבעי לגיל 17, ונוסף על הבלבול הרגיל של כל מתגבר, הוא נושא עליו עול נוסף של אי ידיעה, ומאוד לא בטוח במיניות שלו. אם תחשבי לרגע על הצד שלו נטו, את תביני שהוא נמצא בחוסר ודאות מוחלט, שמכביד עליו מאוד. ויכול להיות שלכן הוא מתנסה בחוויות כאלו ואחרות. את, מתוקף תפקידך כאמא יכולה מאוד להקל עליו אם תשדרי לו אהבה, וקבלה אמיתית. כי ברגע שהוא ידע שיש לו גיבוי מלא מלפחות הורה אחד, הוא יוכל לפלס דרכו לתהליך של התיצבות. אל תנסי לברר שומדבר, ולקבוע שומדבר, כי הוא בעצמו לא יודע. תני לו להתנסות, ולחוות, אבל תשתדלי לקבל זאת בחיבוק. נשמע שאת יודעת שתפקידך הוא לקבל אותו, אבל עדיין יש לך איזה שהוא קושי לעשות זאת. אני מציעה שתחשבי עם עצמך, ותראי מאיפה נובע הקושי, ולאחר שפתרת את העניין עם עצמך, ואת מוכנה לתמוך בו במאת האחוזים, תנהלו שיחה חוזרת, אם הוא ירצה בכך, כמובן. רצוי גם שתדברי על זה עם בעלך, ותנסו להבין מאיפה נובע הקושי שלו לקבל את העניין. כי בתכל'ס, מה יש כאן שהוא כל כך פסול? אנחנו חיים בעידן מודרני, עדין של מודעות, בו אהבה היא אהבה. ולאהבה אין מחיצות. מוטב לאהוב אדם בגלל מי שהוא, ולא בגלל מה שהוא. ומעבר לזה, ישנה משיכה מינית. אם בנך נמשך לגברים, שיבושם לו. מה ההבדל בשבילך בין אם הוא נמשך לגבר או לאישה? אני מניחה שאת יודעת שאין הבדל, ושאם זה מה שעושה לו טוב, את תומכת בו. תגידי את אותו הדבר לבעלך. בקשר לבלוג שלו, ולמה שמצאתם. אין לך את הכלים לדעת ב100% אם מה שכתוב שם נכון או בידיוני לחלוטין. עם כמה שזה כואב לדעת שאין לך השגחה על מעשיו של הילד שלך,ככה זה, כשהוא בגיל 17. ומעבר לזה, בגיל שכזה, הרבה פעמים, ילדים פוגעים בעצמם, על מנת למשוך תשומת לב. זו תופעה שהיום מאוד נפוצה. כל ילד שני שקצת מדוכא ישר חותך ורידים. ברוב הגדול של הפעמים הם לא יעשו עם זה כלום. מעטים הם אלה בעלי נטיות אובדניות אמיתיות. א-ב-ל, כדי להסיר ספק מליבך שילדך אכן אינו מתכנן לפגוע בעצמו, תכניסי את הנושא לאותה שיחה שהזכרתי למעלה. אל תציגי את זה כאילו חיטטת לו בדברים, וקראת את הבלוג שלו. כי הוא יפגע (באופן טבעי, יש לציין.), ויסגר בפניך. תגידי שאת מודאגת ממנו באופן כללי, ושאת רוצה רק לעזור, תשליחי את מה שאת יודעת על 'אינסטינקט אימהי'.. תמיד עובר, ותציעי לו את הפסיכולוג. חשוב שהכל יעשה תוך תמיכה, הבנה ואהבה גדולה, כדי ליצור לבנך תחושת מקלט חם. בהצלחה.

למעלה