שלום לכולם !

שלום לכולם !

ברצוני לקבל מידע על ה-strawbs, להקה שמאוד מעניינת אותי עכשיו. המלצות, עם איזה אלבום כדאי להתחיל וכו'... תודה. ד"א, לאן נעלם פורום רוק מתקדם??

giloni

New member
זה מה שאתם חושבים עלי?

וכדי להוכיח לכם שזה לא אני, אני מסתפק בהפנייה של הבוס!!! יקי

giloni

New member
בכל זאת הנה הקישורים

כמה סקירות על אלבומים מומלצים של הסטרובס שכתבתי בזמנו בפורום. אל אלה יש להוסיף את Grave new world שכתבתי עליו סקירה בשרת העיוור. אם הדיון יתפתח, אשמח להרחיב. יקי

MajorWinters

New member
העם דורש סקירה../images/Emo19.gif

אני עדיין מזמזם לי את גרייב ניו וורלד ששמעתי אתמול, וברגע זה אני באמייזינג בלונדל, גם בזכותך! העם דורש סקירת תותים ממשכנך!!! פליז?

ובכל זאת יקי עם מה כדאי להתחיל?

אחרי כל ההמלצות ששמעתי עליהם בפורום, הסטרובס נמצאים כרגע בראש רשימת הקניות שלי. אבל עם איזה דיסק כדאי להתחיל? ובכלל אפשר למצוא אותם בחנויות הרגילות בארץ? פעם אחרונה שהייתי בחנות, לא מצאתי אף דיסק שלהם.

melancholy man

New member
מבחנתי

להתחיל עם From the Witchwood ובקשר לאםשרות להשיג אותם, אני בטוח שבקצת אחרת (ועד כמה שאני יודע גם בג'אזיס) יש אי אלו תותים למכירה, אמנם לא הייתי שם שנים אבל יש לי תחושה שגם באוזן תמצא. אגב לפני כמה חודשים נדהמתי לגלות סטרובס בצליל בכפ"ס, אז כנראה שהמהפכה של יקי מצליחה ואולי בקרוב היא תגיע גם לחנות התקליטים ליד ביתך....

ThE RhythM

New member
כן, למען האמת גם אני ראיתי

ב2(!) חנויות הדיסקים השונות שבקניון רחובות לפחות דיסק או 2 שלהם

giloni

New member
אתם לא משאירים לי ברירה...

האלבום שאיתו אני מציע להתחיל הוא תלוי העדפות מוסיקאליות של המומלץ. במלים אחרות, אם הבנאדם הוא פרוגרסיבי באופן בלתי נשלט ובוחן כל אלבום לפי מידת הרב שכבתיות של היצירה וכמות הקונטרפונקטים שלה - הייתי ממליץ לו להתחיל עם Hero&Heroine. פתיחת האלבום עם הקטע Autom מיד מביאה את פינק-פלויד לאוזנו של המאזין, ומכאן האלבום זורם נפלא אל לבו ונשמתו. ההרכב הזה הוא ההרכב שהופיע בפסטיבל נירפסט לפני כחודשיים ולדעתי הוא המוצלח ביותר מבחינת היכולות המוסיקאליות. האלבום Hero&Heroine נמכר בחנויות בארץ, ואפשר למצוא אותו במחיר 49 ש"ח באוזן, בקצת אחרת, בג'אזיס ואם יש קצת מזל אז גם בצליל. אם המאזין מתרגש לרקע צלילים אקוסטיים ושירת מלאכים, אם צ'מבלו, מנדולינות, סיטארים ואורגן האמונד דקיק עושים לו טוב (ולי הם עושים!!!), אזי מומלץ להתחיל עם From the Witchwood שאהוב מאד על כמה מחברי הטובים ונמנה על אחד מעשרה האלבומים שנמצאים במזוודת האי הבודד שלהם. אלבום שמלטף אותך מהשיר הראשון ועד לאחרון. בעיני זהו אלבום הפולק-רוק הטוב ביותר שהופק אי פעם. את האלבום תמצא ב"קצת אחרת" ובחנות המקוונת של ג'אזיס במחיר של 55 ש"ח (נדמה לי). אם אתה גר במקום שיש בסביבתו חנות של צליל, אני ממליץ להתחיל עם האלבום Grave new world שכבר אין לי כוח לכתוב עליו, ולו רק בשל העובדה שבעיני זה האלבום השני הטוב ביותר שיצא לאור בשנות השבעים (הראשון הוא Selling England של ג'נסיס, כמובן). תוכל לקרוא בסקירה שלי בשרת העיוור מדוע אני כל-כך אוהב את האלבום הזה. גם הוא נמכר בג'אסיס אבל הוא יצא במבצע האחרון של הליקון ולכן תוכל למצוא אותו ב"צליל" וכמובן גם באוזן ובקצת אחרת. שלושה אלבומים נוספים שניתנים להשגה בארץ והם משלימים את ה"קאנון" של הלהקה (הם כמובן הוציאו עוד כמה ואצלי בדיסקיה שוכנים אחר כבוד 28 מתוכם) הם Just a Collection of Antiques and Curios שהוא אלבום הופעה חייה בכיכובו של ריק וויקמן - כלומר מימי הפולק של הלהקה, האלבום Ghosts עם ההרכב של Hero&Heroine ופחות או יותר באותו סגנון פרוגרסיבי וכמובן האלבום המצליח והנמכר ביותר של הסטרובס - Bursting at the seams עם הלהיטים Part of the Union ו Lay down או בתרגום לעברית שמופיע על התקליטונים ששווקו בארץ ב 1973 - "חלק מהאיגוד" ו"הניחו". לסיכום, לפי סדר כרונולוגי: 1. Just a collection of antiques and curios - יצא ב 1970 2. From the witchwood - יצא ב 1971 שני אלה אלבומי פולק-רוק נפלאים עם ריק וויקמן על הקלידים. 3.Grave new world - יצא ב 1972 4. Bursting at the seams - יצא ב 1973 שני האלבומים המצליחים והנמכרים ביותר של הלהקה בבריטניה ובאירופה, בלי ריק וויקמן אבל יותר רוקיים מהאלבומים שבהם הוא השתתף. את ההרכב שניגן באלבומים אלה יצא לי לראות בהופעה חיה בלונדון לפני כחודש וחצי. 5. Hero&Heroine - יצא ב 1974 6. Gohsts - יצא ב 1974 שני האלבומים הפרוגרסיביים ביותר של הלהקה שהצליחו בעיקר באמריקה. ההרכב הזה ניגן בסיבוב הופעות בארה"ב ובקנדה ביוני-יולי השנה והקליט אלבום חדש לחלוטין בשם Deja fue שיצא לאור לפני כחודשיים ובהזדמנות קרובה אכתוב עליו סקירה. כל האלבומים האלה ניתנים להשגה בארץ במחירים סבירים בהחלט. כולם בגרסת רימסטר עם צליל מצויין וקטעי בונוס טובים שלא נוספו רק כדי להשלים זמן של דיסק!! ברוך הבא למועדון יקי

giloni

New member
והנה גם קישור חשוב

ומומלץ לכל באי הפורום: אתר הבית המושקע של הלהקה שמכיל בתוכו כל דבר אפשרי וגם לא אפשרי הקשור בלהקה הזו. עבודה של משוגע אמיתי בשם דיק גרינר שיצא לי לפגוש בלונדון.

../images/Emo51.gif

אני אתחיל עם hero & heroine, משם אני מכיר את autumn המקסים (שהוצע להורדה באתר של אורי ברייטמן).

בדיוק שם חיפשתי

בסופר זאוס לא היה. ולטאואר לא נכנסתי כי לא היה לי זמן ורציתי דיסק ספציפי שבטח לא היה שם.

giloni

New member
בטאוור לא תמצא

עד לפני חודשיים אפשר היה למצוא בטאוור רחובות אבל אחרי שהגלובליזציה העזיבה את האירי שלנו משם, אני מניח שגם האלבומים שהוא הביא הלכו איתו. 6 האלבומים שהמלצתי עליהם נמצאים בחנות המקוונת ג'אזיס, חלקם נמצא גם בקצת אחרת וחלקם באוזן השלישית (שם כמובן העלות שלהם קצת יותר גבוהה). בצליל ראיתי את Grave והוא יצא במבצע של הליקון ב 49 ש"ח, כך שהוא ניתן להשגה בקלות. אל תזמין באינטרנט. בכל מקרה זה יצא יקר יותר. מחירי הדיסקים באירופה הם מטורפים ובארה"ב הם זולים רק במעט ועם דמי המשלוח זה יצא יקר מאד. יקי

למעלה