אתם לא משאירים לי ברירה...
האלבום שאיתו אני מציע להתחיל הוא תלוי העדפות מוסיקאליות של המומלץ. במלים אחרות, אם הבנאדם הוא פרוגרסיבי באופן בלתי נשלט ובוחן כל אלבום לפי מידת הרב שכבתיות של היצירה וכמות הקונטרפונקטים שלה - הייתי ממליץ לו להתחיל עם Hero&Heroine. פתיחת האלבום עם הקטע Autom מיד מביאה את פינק-פלויד לאוזנו של המאזין, ומכאן האלבום זורם נפלא אל לבו ונשמתו. ההרכב הזה הוא ההרכב שהופיע בפסטיבל נירפסט לפני כחודשיים ולדעתי הוא המוצלח ביותר מבחינת היכולות המוסיקאליות. האלבום Hero&Heroine נמכר בחנויות בארץ, ואפשר למצוא אותו במחיר 49 ש"ח באוזן, בקצת אחרת, בג'אזיס ואם יש קצת מזל אז גם בצליל. אם המאזין מתרגש לרקע צלילים אקוסטיים ושירת מלאכים, אם צ'מבלו, מנדולינות, סיטארים ואורגן האמונד דקיק עושים לו טוב (ולי הם עושים!!!), אזי מומלץ להתחיל עם From the Witchwood שאהוב מאד על כמה מחברי הטובים ונמנה על אחד מעשרה האלבומים שנמצאים במזוודת האי הבודד שלהם. אלבום שמלטף אותך מהשיר הראשון ועד לאחרון. בעיני זהו אלבום הפולק-רוק הטוב ביותר שהופק אי פעם. את האלבום תמצא ב"קצת אחרת" ובחנות המקוונת של ג'אזיס במחיר של 55 ש"ח (נדמה לי). אם אתה גר במקום שיש בסביבתו חנות של צליל, אני ממליץ להתחיל עם האלבום Grave new world שכבר אין לי כוח לכתוב עליו, ולו רק בשל העובדה שבעיני זה האלבום השני הטוב ביותר שיצא לאור בשנות השבעים (הראשון הוא Selling England של ג'נסיס, כמובן). תוכל לקרוא בסקירה שלי בשרת העיוור מדוע אני כל-כך אוהב את האלבום הזה. גם הוא נמכר בג'אסיס אבל הוא יצא במבצע האחרון של הליקון ולכן תוכל למצוא אותו ב"צליל" וכמובן גם באוזן ובקצת אחרת. שלושה אלבומים נוספים שניתנים להשגה בארץ והם משלימים את ה"קאנון" של הלהקה (הם כמובן הוציאו עוד כמה ואצלי בדיסקיה שוכנים אחר כבוד 28 מתוכם) הם Just a Collection of Antiques and Curios שהוא אלבום הופעה חייה בכיכובו של ריק וויקמן - כלומר מימי הפולק של הלהקה, האלבום Ghosts עם ההרכב של Hero&Heroine ופחות או יותר באותו סגנון פרוגרסיבי וכמובן האלבום המצליח והנמכר ביותר של הסטרובס - Bursting at the seams עם הלהיטים Part of the Union ו Lay down או בתרגום לעברית שמופיע על התקליטונים ששווקו בארץ ב 1973 - "חלק מהאיגוד" ו"הניחו". לסיכום, לפי סדר כרונולוגי: 1. Just a collection of antiques and curios - יצא ב 1970 2. From the witchwood - יצא ב 1971 שני אלה אלבומי פולק-רוק נפלאים עם ריק וויקמן על הקלידים. 3.Grave new world - יצא ב 1972 4. Bursting at the seams - יצא ב 1973 שני האלבומים המצליחים והנמכרים ביותר של הלהקה בבריטניה ובאירופה, בלי ריק וויקמן אבל יותר רוקיים מהאלבומים שבהם הוא השתתף. את ההרכב שניגן באלבומים אלה יצא לי לראות בהופעה חיה בלונדון לפני כחודש וחצי. 5. Hero&Heroine - יצא ב 1974 6. Gohsts - יצא ב 1974 שני האלבומים הפרוגרסיביים ביותר של הלהקה שהצליחו בעיקר באמריקה. ההרכב הזה ניגן בסיבוב הופעות בארה"ב ובקנדה ביוני-יולי השנה והקליט אלבום חדש לחלוטין בשם Deja fue שיצא לאור לפני כחודשיים ובהזדמנות קרובה אכתוב עליו סקירה. כל האלבומים האלה ניתנים להשגה בארץ במחירים סבירים בהחלט. כולם בגרסת רימסטר עם צליל מצויין וקטעי בונוס טובים שלא נוספו רק כדי להשלים זמן של דיסק!! ברוך הבא למועדון יקי