שלום לכולם.

l Zeus l

New member
שלום לכולם.

יש לי נושא מסויים שרציתי להעלות לדיון, ואני לא רואה מקום יותר מתאים מפורום משחקי תפקידים... אני שה"ם במשחק ביני לבין כמה חברים שלי. אחד מהם החליט שהוא רוצה לשחק אישה... אמרתי לו שאין שום בעיה, והכל הלך חלק, עד שהגיעה הבעיה: איך לפנות אליו? השחקן עצמו מעדיף שאפנה אליו כ"אתה", ואני מעדיף ההפך (בשביל לשמור על תחושת המציאותיות במשחק). אז השאלה שלי היא כזאת: בעקרון, מה לדעתכם יותר חשוב, הנוחות של השחקנים או הריאליסטיות של המשחק? אני אשמח לשמוע את דעת כולם בנושא (גם שחקנים חסרי נסיון)

gambakupu

New member
למה שלא תפנה אליו בשם של הדמות

במקום בשם גוף? בכל מקרה לרוב (לדעתי) נוחות השחקנים יותר חשובה. אלא אם הם מחליטים לפתע לבצע את המסחר בשקלים או דולרים, כשהעולם מבוסס על יפן הפיאודלית.

l Zeus l

New member
תחשוב טוב.

גם אם אני אפנה אליו בשם הדמות עדיין יש את העניין של פעלים... את הדעה אני מקבל.

gambakupu

New member
אבל זה כואב

ומה עם שאר השחקנים? הוא מבקש גם מהם לפנות אליו בזכר? הם מתקשים? אם הם באופן טבעי פונים אליו בזכר אז הנוחות של כולם (לדעתי) יותר חשובה. אם הם מעדיפים לפנות אליו בנקבה, דבר עם כולם על זה ותגיעו להחלטה מי מתפשר. באיזשהו שלב אני מאמין שתתרגלו לרעיון (זכר או נקבה). אני יודע שאני התעקשתי (מאחר והיה שחקן אחד שהתקשה) שיפנה אליי בנקבה כששיחקתי דמות נשית. או איכו.......

Illithid

New member
זה מעט יותר מסובך.

חלק מהשחקנים מתעקשים לקרוא לו בזכר, השאר בנקבה.

התבלבלות

גם לי יש (היה?) שחקן ששיחק דמות של אישה. הוא בחר שאני אפנה אליו בלשון נקבה וגם אני חשבתי שזה יהיה יותר נוח. אבל (תמיד יש אבל) התבלבלויות חוזרות ונשנות ויאוש כל פעם מחדש כשעוצרים אותך באמצע הדיבור ומדגישים לך טעות בין זכר לנקבה קוטעים את המשחק די הרבה ובכלליות די מרגיזים. אני ממליץ לנסות לפנות אליו בלשון נקבה כמה מפגשים , אם זה מצליח ואין התבלבלויות טעויות ושאר ירקות (לפחות לא ברמה שמפריעה לסדר הטוב של המשחק) אז להמשיך ככה ושלום על ישראל , אם לא אז לדבר איתו להסביר לו את המצב ולהתחיל לפנות אליו בלשון זכר.

gambakupu

New member
היה. ולמה לא אמרת?

בכל מקרה, חומה מאסיבית בגובה שני מטר, יותר הורס...

Gilgam69

New member
שלום וברכה

הסוגיה הזו מוכרת. אם השחקן מעדיף שתפנה אליו בגוף זכר בעודו משחק דמות נקבה הפתרון האידיאלי לדעתי הוא שבתוך המשחק תפנה אל הדמות שלו בגוף שלישי ממין נקבה בעוד שאל השחקן עצמו תפנה בגוף זכר. לדוגמה: השה"ם מסתכל על השחקן ואומר: "שומר הלילה ניגש לביאטריס ושואל אותה 'מה מעשיך פה בשעה הזו של הלילה?', מה אתה עונה לו?" או "מה ביאטריס עונה לו?"

backdoorslam

New member
אבל אז...

אבל במצב כזה הדבר ידרוש ישור קו מול כל הקבוצה ומעבר כולל לגוף שלישי. לא?

l o r e

New member
שחקנים לפני ריאליסטיות

משחק תפקידים נועד להיות כיף. אם לשחקן מסויים מפריע משהו עדיף לוותר עליו מאשר לפגוע בשחקן. האפשרות הטובה ביותר שהוצאה היא לפנות לשחקן בגוף ראשון זכר, אבל לדבר על הדמות בגוף שלישי נקבה.

l Zeus l

New member
קבוצה לפני שחקנים

חלק גדול מההנאה במ"ת הוא בהרגשה שאתה מסתובב בעולם חי וקיים. שיורדת תחושת המציאותיות, כך יכולה לרדת גם ההנאה. צריך לחשוב מה יותר דומיננטי: חוסר הנוחות שנגרם לשחקן או ההנאה של הקבוצה כולה. אני אדבר עם השחקנים ונראה אם נוכל להגיע להסכמה.

l o r e

New member
קצת פשיסטי

קבוצה מורכבת משחקנים. אל תגרום לסתם חיכוכים אם אתה יכול להמנע מהם.

DDN

New member
גיהנום!

לשה"מ ולשאר השחקנים גיהנום. איזה יופי. יאללה בלגאן! בנוסגות', אני משחק את דומיניק, וניהאו משחקת את אדריאן. אנחנו דווקא מעדיפים שכשפונים לדמות, יפנו אליה במין הדמות, כמובן שכשחקנים אנחנו פונים אחד לשני בכינויי המין המתאימים. "ניהאו - תעבירי לי את הפופקורן בבקשה" "אדריאן, מה אתה חושב?" כשדרגורן השה"מ פונה אלינו הוא דווקא עושה זאת בגוף שלישי: "מה דומיניק עושה?" "את מי אדריאן תוקף?" גם בקבוצה השניה בה אני משחק זה קורה. בכל מקרה, זה האידיאל לדעתי - בדיאלוגים בין דמויות לפנות במין הדמות (אחרת זו שבירה של SOD לדעתי) בתיאורי פעולות לדבר בגוף שלישי (כמו שניהאו הציעה לדעתי) אז כן, אל השחקן תפנה כ"אתה" אל הדמות תפנה כ"את" וכשאתה שואל אותו מה הוא רוצה לעשות, תשאל "מה <הכנס את שם הדמות כאן> עושה?"

למעלה