שלום לכולם

אמרוקאי

New member
WOW ../images/Emo70.gif

רק נעלמתי לזמן מה, וכשחזרתי מה מצאתי? פורום ער ותוסס מלא חיים ומשתתפים. טוב, הבנתי את הרמז - הפורום כנראה הרבה יותר אטרקטיבי בּלעדַי...
(בכל מרוקאי יש משהו מן הפולניוּת
) ועכשיו, זר ברכות לקובי המנהל היוצא ולאלמרה ושרונהה המנהלים הנכנסים. כל הכבוד על הטרנספורמציה שעשיתם כאן. איך הצלחתם במכה אחת להביא כל כך הרבה חברים? מתחיל להזכיר לי את הסיפור על מוריס והיונים...

אלמרה

New member
../images/Emo140.gifברוך בואך בשערנו ידיד יקר!

אוףףףףףף כמה המתנתי לך כאן, כתבתי לך מסר אישי מה לא עשיתי? אבל עד אמריקה לא יכולתי להגיע לכן מחיתי דמעה והמתנתי. תודה לך על הברכות, הפורום מתחיל לצבור תאוצה וגולשים רבים וטובים נאספים כאן למען המורשת והתרבות שלנו בני העדה הגאים ולמען הנחלתם לדורות הבאים. הפורום ממש לא שלם בלעדיך ועל כן אני רק יכול להזכר בבמשפט: "ותחזינה עינינו בשובך לציון ברחמים...וגו'". ברוך הבא ביק לעזיז דל'פורום כתוב לנו, איך היה בקורך בארץ (אם זכור לי היית אמור לבקר) האם ראית את ההצגה אלקסיידה דלמיז'ירייה? ועוד כל מה שתרצה לחלוק.

אמרוקאי

New member
../images/Emo51.gif על קבלת הפנים המלבבת הזאת

צר לי שנעדרתי כל כך הרבה זמן מהפורום בלי להשאיר סימן. מביקורי בארץ חזרתי רק אתמול. הביקור בארץ היה קצר מדי לטעמי (12 יום) והוקדש בעיקר לביקור וחיבוק בני משפחה. זה היה יותר עבור ילדי (שיראו את הסבא והסבתא ואת כל הבני/ות דודים/ות) מאשר עבורי, אבל יש אומרים שזהו הסיפוק האמיתי.
מחצית מהזמן הייתי בעיירה דרומית נידחת בנגב (היכן שפעם היו כמעט רק מרוקאים, אך נראה שהרכב האוכלוסיה השתנה מאז שסיימתי שם את התיכון, ועכשיו תמצא שם לא מעט חנויות ועסקים עם כיתוב רוסי בלבד...). לצערי לא זכיתי לראות את ההצגה האמורה, אבל מי יודע אולי יצא לי לראות אותם כאן בצפון אמריקה? ידוע לך אם יש להם תוכניות להופיע במונטריאול באיזשהו שלב? (אינני מתגורר בקנדה, אבל יש לי אפשרות די נוחה להגיע למונטריאול). הייתי רוצה לסיים את מסמך התעתיק שמשום מה נדמה לי שאיננו שלם. בזמנו שמחתי לקבל מחמאות, אבל אני בתור יקה (בכל מרוקאי מסתתר משהו מן הייקיות
) הייתי שמח לקבל גם ביקורת (בונה כמובן) במטרה להגיע לכללים שהרוב המכריע של משתתפי הפורום ירגיש שקל לו ונוח לו להשתמש בהם. ניסיתי ככל יכולתי לשמור על הקבלה בין האלפבית הערבי לזה העברי, אבל אינני בלשן ומאוד יתכן שפיספסתי בכמה מקומות. למשל, לא ציינתי בטבלה את הצליל גּ (דגושה). יש צליל כזה בכלל בערבית מרוקאית? עוד משהו שצורם לי זה חוסר עקביות מסוים (inconsistency) בכל מה שקשור לעובדה שיצרתי שני תעתיקים: אחד עם ניקוד (שלם יותר אך מצריך במחשב תמיכה עברית הכוללת ניקוד) , ואחד ללא ניקוד. למשל, באופן אידיאלי האות הערבית ﺙ (TH) צריכה להכתב בעברית ת לא דגושה ללא גרש, אבל אז איך תציין את הצליל ﺕ ללא ניקוד? למזלנו נראה שאין את הצליל (TH) בערבית המרוקאית ואז נראה שהבעיה נפתרה כביכול (אינני מומחה לערבית המרוקאית, לכן אני מזמין כאן את המומחים לתקן). כמו כן, נדמה לי שצריך לבחון את הכללים במצב כתיב מעורב (חלק עם ניקוד, חלק ללא). ולבסוף, יהיה מאוד מועיל להשוות את הכללים הללו למסמכים אותנטיים ממרוקו בהם נכתבה ערבית מרוקאית באותיות עבריות (ראה צילום הגדה של פסח). בקיצור, יהיה נחמד ללטש...
קיץ נחמד שיהיה לכם שם. אצלנו עכשיו 18 מעלות צלסיוס ואני יוצא עוד מעט לטייל קצת באופניים.

אלמרה

New member
לא ניתן לך 100 ימי חסד (גם לנו אין)

ועל כן אנא הצטייד בניר זכוכית או אצלכם שם ב- Sanding paper והתחל ללטש את התעתיק יא חביבי!! המסמך המפואר הזה שלך נמצא בטאגליינס (הכתב רץ למעלה מידי פעם מציג אותו לבחירה) ואני משוכנע שגם גוגול ישמח להירתם ויש לו ידע...

אמרוקאי

New member
אלמרה, קלטת בדיוק את הענין

כדי להשלים את מלאכת הליטוש אני זקוק לעזרתם של ידענים גדולים ממני. לדוד של שרה היו איזה 150 פועל ופועלת שהכניסו מכות למוריס כשהיה צריך. אני לא צריך 150 פועל ופועלת, רק איזה גוגול אחד או שניים...

אמרוקאי

New member
מנין לי לדעת? אני מרוקאי, שכחת?

ממתי מרוקאים יודעים חשבון?
אבל שאלתי איזה חבר רוסי והוא גילה לי שיש 100 אפסים אחרי האחד. דהיינו one googol = 1.0 × 10^100 ועכשיו, פתור לי בבקשה את משוואות מקסוול.

Dolphiny

New member
באילו תנאים לפתור ?

איזה תווך ? אילו תנאי שפה ? התחלה ? וגם אני מרוקאי בוביק... לא יודע חשבון...

shimons1

New member
שלום לכולם

כמה שאני שמח במקרה נכנסתי לגלוש בתפוז ומה אני מוצא פורם של העדה שלי הללויה אז ככה אני יליד הארץ ההורים שלי ילידי קזבלנקה האמא של אבא שלי מטנגיר והאבא שלו מסאוירה- מוגדורשנהים כבר לא איתנו לצערי יש לי עדין דודה בקזבלנקה בפעם הראשונה שביקרתי במרקו ההיתי בן16 ולאחר הצבא התחלתי לנסוע כול שנה חרשתי את מרוקו לאורכה ורוחבה אני מאוד מתגעגע מאז האינתפאדה האחרונה לא נותנים לבעלי דרכון ישראלי להיכנס כבר 3 שניים שלא ההיתי ואני מלא געגועים לאחרונה סימתי את תהליך ההגירה לקנדה ואני הולך לגור במונטריאול מה שמשמח אותי שבעוד 3 שניים שאני אקבל את הדרכון הקנדי אני אוכל לנוסע בלי בעיות למרוקו טוב חברים אני מבטחי לעצמי שמהיום והלאהאני אהיה פעיל בפורם בשלאמה סימון

dpinto

New member
גדול , מרחבה ביכום! אהלן לכולם!

היי שמעון , אהלן חברי פורום יקרים.......... אתם מוזמנים לקומנה שלי אתם תדלקו על זה אני בטוח! פינטו מדבר אליכם? שמעון אנחנו במ"שפ ממוגדור , הייתי שם לפני כמה שנים מקום מדליק. הילולה של רבי חיים פינטו זצוק"ל . ביי דניאל קישור בהמשך

שרונהה

New member
ברוך הבא dpinto../images/Emo39.gif

קומונה נחמדה יש לך שם נשמח לארח ולהתארח ברוך הבא ביק

שרונהה

New member
ברוך הבא shimons1../images/Emo39.gif

ואנחנו שמחים שמצאת אותנו רושמים לפנינו את הבטחתך להיות פעיל בפורום. ברוך הבא ביק

למעלה