שלום לכולם....

קוקה1

New member
שלום לכולם....

אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים אבל אני אנסה... טוב, אחי נשוי בערך 10 שנים לאחרונה הנישואים עלי על שרטון ועלה נושא הגרושין, קצת רקע על הזוג הם באמצע שנות ה-30 יש שני ילדים 9,7 היא רוסיה, כבר בתחילת הנישואין היו בעיות של כסף, היו הבטחות רבות מצד הורייה כגון עזרה במימון החתונה וכדומה, ובכל פעם הוריי נאלצו לשלם לבד, במהלך השנים אחי היה דואג לכלכלת הבית מ-א' עד ת' ראוי לציין שהיא רוב השנים עבדה אך מעולם לא השתתפה בכלכלה (הטעות הגדולה ביותר של אחי) היא תמיד נתנה הרגשה של.."אתה תממן את הבית והאוכל והצרכים של הילדים.. ואני עם המשכורת שלי אדאג להיות יפה ולהתלבש בצו האופנה.." וכך היה היא חיה בתחושה שהיא לא צריכה לתרום כסף..שלא לדבר על כך שחובות היא תמיד טענה שהם לא שלה בקיצור הבחורה התחתנה לטוב עד שזה מגיע לרע כשיש רע היא לא קשורה... אבל כל זה היה בינו לבינה (למרות שאבא שלי היה מממן ראשי בסיפור הזה) תמיד אמרנו לאחי שביום שהיא לא תקבל ממנו כסף או שהוא יגיד לה שהיא צריכה לעזור בכלכלת הבית היא תרצה לעזוב אותו וכמובן שכך היה... לאחרונה אחי נקלע לקשיים כלכליים ולראשונה מזה 10 שנים הוא נתן לה להרגיש שהמצב הכלכלי קשה, בתוך חודשיים היא עזבה את הבית ולקחה את הילדים, עכשיו היא לא נותנת לו לראות אותם היא אמרה לו רוצה את הילדים תביא כסף, הנקודה היא שאנחנו שימשנו לה משפחה עזרנו לה עם הילדים היא קיבלה מאתנו עזרה כלכלית ועכשיו היא מלכלכת עלינו, ולא מוכנה שנתקרב לילדים סתם דוגמא ממש שבועות אחדים לפני שהעניין התפוצץ הם היו באילת הילדים היו אצל אמא שלה היא רצתה שהם ישארו שם עוד יום ואמא שלה אמרה לה "אם את לא באה לקחת אותם הם יהיו נעולים בחדר עד שתבואי אז אני בשעה 11 בלילה לקחתי את בתי הפעוטה ונסעתי להביא לה את הילדים הוריה גרים באזור הצפון ואנחנו במרכז. והתודה שלה שלא נתקרב לילדים. כמובן שאחי לא טלית והוא גם לא בסדר בהרבה דברים. אני יודעת שאני צד שלישי בסיפור אבל אני ממש מתוסכלת מהעניין אשמח לשמוע את דעתכם....

קוקה1

New member
אנחנו צברים...נולדנו בארץ

הוריי מיוון סביר להניח שזה כמעט בילתי אפשרי המיזוג הזה אני מכירה עוד זוג שמתגרש והיא גם רוסיה והם בקושי 3 שנים יחד....

ymz

New member
מה קשר לזה שהיא רוסיה פולניה

מרוקאית או כל דבר אחר? אני מכירה הרבה זוגות מעורבים עולה+ילד/ה הארץ כולל את עצמי וזה לא קשור בכלל.

ymz

New member
אני מבינה את הכאב שלך שבעיניין

מכוון שמדובר באחיך, אך יחד עם זאת לדעתי את לא צריכה להתערב בבעיות אשר קשורות לזוגיות שלהם. ובטח שלא לעלות את הנושא לדיון בפני הפורום אם זה לא לבקשת אחיך.

קוקה1

New member
העלתי את הנושא בכדי לקרוא דעות

נוספות בעניין ועד כמה שידוע לי בפורומים אנשים בד"כ תחת שם בדוי כך שממילא לא יודעים מי אני ואחי כן יודע , אני לא מתערבת בבעיות שקשורות בזוגיות שלהם מה שיותר מטריד אותי הוא עניין הילדים וחוץ מזה אני חושבת שלאורך כל הדרך הייתי מעורבת מרצון וגם בעל כורחי אם זה בלעזור לה עם הילדים או בכסף או בכל דבר אחר שקשור לשניהם אז עכשיו כשיש בעיות אני צריכה לשבת בצד ולשתוק ולספוג ממנה התנהגות שכזו? לא נראה לי. ולגבי מוצאה אני לא רוצה לעשות הכללות אבל במקרה הספציפי שלנו העובדה שהיא רוסיה הינה מכשול מאוד רציני ואנחנו ראינו את זה מההתחלה (רק שאחי לא ראה ורק עכשיו הוא פתח את עיניו סוף סוף).

קוקה1

New member
ובהמשך למה שספרתי כאן

אני מודאגת מאוד מהילדים אני יודעת בוודאות שהם רוצים לראות את אבא שלהם וגיסתי פשוט אוסרת עליהם אפילו לשוחח איתו בטלפון (היא איימה על הילדה שאם היא תדבר עם אבא שלה אז היא תהיה איתה ברוגז) אני גם יודעת שהיא מסיתה את הילדים נגדו והוא כבר מרגיש זאת בהתנהגות הילדה (בת 9) הילדה די קרירה אליו, אם כל העובדה שאחי נפגע מעניין הילדים אני יודעת שנגרם לילדים נזק פי כמה וכמה איך אפשר למנוע מהאמא ה"חכמה" שלהם לעשות זאת? בעבר שהם היו מסוכסכים היא התנהגה דומה והסברתי להשהיא גורמת נזק ומערערת את בטחון הילדים והיא הסכימה איתי אז מה עכשיו דיברתי לקירות?

ymz

New member
אין ספק שאחיך התחתן עם אישה נצלנית

ולא חכמה במיוחד אבל הוא היה צריך לראות זאת עוד טרם החתונה. מצד שני אולי זה המחיר שהוא משלם על אישה "קטנה" בבית שתבשל תנקה ותגדל ילדים. אני מסכימה שלא נכון לערב את הילדים בכל הנגוע ליחסים בין בני הזוג זה פשוט לא מגיע להם וגם לא תורם להסתגלותם למצב הנוצר שהוא בהחלט לא קל עבורם. למרות שלי עדיין אין ילדים אני משוכנעת שילדים צריכים להישאר מחוץ לכל המריבות והלכלוך שאת מתארת כאן. ומגיע להם שיהיה להם קשר עם אביהם למרות הגירושין. כמו כן אחיך הוא עדיין האב ומין הראוי שישאר להיות חלק פעיל מחייהם. לפי התיאור שלך בו אנו רואים רק צד אחד של המטבע התנהגותה של האם בהחלט לא מתקבלת על הדעת במקרה הזה. לדעתי אחיך צריך לפנות לעובדים סוציאלים או בטח יש איזשהו ארגון המגן על זכות הגבר במשפחה? מקווה שהתהליך הקשה הזה עבור אחיך יעבור בצורה חלקה עד כמה שיותר.

קוקה1

New member
את צודקת למטבע אכן שני צדדים

והיא לא אשמה לבד בנפילת הנישואין אלא האשמה מוטלת על שניהם, אבל זה פחות מעניין אותי, כי כל אחד אוכל את מה שהוא בישל לעצמו, כל מה שמעציב אותי זה ההסתה המכוערת שהיא עושה נגדנו ונגד אחי למרות שאני לא סבלתי אותה רוב הזמן מעולם לא העזתי לומר לילדים מילה רעה על אמא שלהם ורוצה לשמוע קטע... היא היתה חייבת לי כסף והילדה קלטה אותנו רבות על זה אז היא הציעה לי לשלם את החוב של אמא שלה, כדי שאני לא "יפגע באמא", ובאותה נשימה היא אמרה לי "גם אם תעשי לאמא משהו לא אכפת לי אני יאהב אותך בכל מקרה" בקיצור אני נאכלת....

י רדן

New member
אכן עניין לא פשוט, ומורכב

מבינה את הקושי וההרגשה, בעיקר כי הייתם היית מאוד מעורבת בחייהם עם זה מבחינת עזרה כספית, וטיפול ועזרה בילדים. אין מה לדוש ולדון במה היה אילו לא היה נישא ל"רוסיה" אין שום קשר למוצא קשור לאישיות ולאיך הדברים התגלגלו. כדאי לחשוב מה מפה והלאה עושים. לדעתי אחיך צריך לגשת לשרותי הרווחה באזור מגוריו לפקידת סעד ע"מ לדאוג להסדרי ראייה. או לגישור.

למעלה