שלום לכולם

tuty fruty

New member
בקשר לפילים

לא עדיף לקחת מעט פילים ולקנות שם אם אני יצטרך או שלא יהיה שם מקום לקנות?

newKiticat

New member
לא!!!

למרות שאני אישית הייתי עם דיגטלית, צפיתי בכל חבריי וחישוביהם. המקומות היחידים שתוכלי לקנות בהם הם מקומות המיועדים לתיירים, והמחירים בהתאם!!!! קחי 8-10, תלוי עד כמה את כפייתית עם המצלמה, ומקסימום תחזירי פילים לארץ, פשוט אל תפתחי אותם ואל תתעסקי.

thunderstorm

New member
נתנו לך פה הרבה עצות טובות...

בקשר לביגוד - תבדקי באינטרנט מה מזג האוויר בפולין, ותיקחי בגדים בהתאם, אבל גם אם את לוקחת בגדים קצרים, תיקחי גם ארוכים ואפילו מעיל גשם - אין לדעת מה יהיה, מזג אוויר הפכפכך. בקשר לציוד נוסף, דברים שלדעתי חשובים:
מוסיקה - לאו דווקא שירי שואה או משהו בסגנון, אלא דווקא שירים שאת מתחברת אליהם ועוזרים לך להרגיש טוב יותר.
נרות נשמה+מצית/גפרורים
אוכל - לא יותר מדי מנות חמות וחטיפים... חבל על המקום, ולמרות שהאוכל הפולני באמת מגעיל בד"כ, תמיד אפשר למצוא דברים אכילים וסבירים פלוס. אפשר לקחת קצת אוכל שעושה טוב, אבל לא צריך להגזים..
מצלמה+פילמים - חשוב, אבל (וזה חשוב) - לא להגזים עם הצילומים. חשוב לחוות את המסע, ולא דרך העדשה.
בקבוק מים מינרלים - תמיד טוב שיש בתיק, מה גם שאסור לשתות מים מהברז בפולין, ובאוטובוסים יש רק בקבוקים גדולים שמשמשים את כל האוטובוס, אז זה יותר נוח להעביר מים לבקבוק קטן משלך שיהיה לך מתי שאת רוצה.
שקיות זבל - תמיד טוב, גם כדי לשים בהן כביסה מלוכלכת וגם כדי לא ללכלך...
חגורת כסף - למסמכים (דרכון וכרטיס טיסה תמיד תמיד תמיד עלייך!!) וכסף. אין צורך להביא הרבה כסף, שיהיה לך קצת כסף כיס לשטויות אם מתחשק לך. בעיקרון, 50 דולר זה לחלוטין מספיק לשמונה ימים, ועוד יישאר לך עודף..
מחברת וכלי כתיבה - לנהל יומן מסע זה מאוד מאוד מומלץ..
קלפים או משו בסגנון - לאוטובוס ולמלון, זה נחמד ומעביר את הזמן.. שתהיה לך נסיעה טובה, אם יש לך עוד שאלות - אנחנו פה! תחזרי לספר חוויות

tuty fruty

New member
תודה רבה

בקשר למוזיקה אז אני לא לוקחת דיסקמן וכו' יש לי פשוט טראומה פעם אחרונה שלקחתי דיסקמן המסגרת שכבתית גנבו לי אותו יחד עם מלא דיסקמנים. ובקשר למנות חמות יש לך אולי דרך להמליץ לי איך לקחת מנות חמות שלא יתפוצצו לי בתיק יש לי נסיון רע עם הדברים האלה תודה מראש רנה

T00L

New member
קחי המון אוכל

כמו שנאמר בכמה שירשורים במשך 8 ימים אוכלים רק שניצל וצ'יפס (נשמע טעים אבל לא במשך 24 שעות ביממה) כל האוכל בלי תיבול אין מלח אין קטשופ לא כלום, ארוחות צהריים אררוזוזת מגעילות בטירוף עם מיץ פסיפלורה ותפוח רקוב כשיש הזדמנות תנצלי ותיקני לך אוכל כי האוכל שם הכי זול בעולם בערך וקחי איתך מנות חמות מעבר לזה לא משו מיוחד שלא לוקחים לחו"ל ויומן.. אם את מתכוונת לכתוב והרבה פילמים למצלמה בקיצור מקווה שיהיה מסע מוצלח:)

tuty fruty

New member
תודה רבה

אמרו לנו שלא נוכל לקנות שם ארוחות צהריםם רק בשתי מקומות מסודרים לא יודעת משהו שקשור לביטחון וכו'... ויומן איתי לאורך כל הדרך גם בבית אז בטח בפולין.

tuty fruty

New member
תודה רבה

אני בטוחה שאחרי המסע אני עאוד יחזור לפה ויספר הרבה חוויות

L i T a L 1

New member
חזרתי לפני יומים אז אם

את רוצה יש לי שלל של עצות.
תביאי אוכל כי את משתגעת בדרכים! משעמם בטירוף ומה שעושים (לרועא המזל) זה לבלוס.
תביאי מוזיקה גם חברה שלי פחדה לאבד והיא לא הביאה והיא ממש הצטערה!
אל תיקחי יותר מדי בגדים חמים בגלל שקר רק בקרקוב בכל השאר חמים+ ויש מקומות שממש חם בהם! תיקחי מעיל גשם כזה מנילון זה עוזר.
חובה לקחת מטריה מתקפלת
חובה לקחת יומן
מצלמה אבל לא יותר מדי פילים אם יש דיגיטלית יותר טוב אבל לא לעבור את כל המסע דרך המצלמה.
אל תיקחי יותר מ4 מכנסים וגם זה המון.
תיקחי החלפה חגיגית לקבלת שבת. עכשיו עצות.....
לפני שאת אוכלת את העוף תיבדקי שהוא מבושל למה העוף שלהם לא מבושל.
במידניק תסתכלי טוב על הכל ותישאבי לתוכך [בעיקר בחדר עם הנעלים] כי אצלנו עשו הכל נורא מהר ורק כשיצאנו הבנתי שהיינו במחנה
אסור לקחת שום דבר שרשום עליו בעברית.
אל תיקחי יותר מ100 דולר אני השתמשתי ב30 דולר.
הזלוטי נורא קרוב לשקל אז תדעי להעריך נכון כמה את משלמת על כל דבר...
אל תיקחי יורו הם לא מקבלים את זה לרוב אם אני יזכר בעוד דברים אני יגיד אם יש לך שאלות... חופשי תהני

tuty fruty

New member
תודה רבה

יש לי עוד שאלה איפה אני יכולה להחליף לזלוטי וכמה להחליף וכמה להשאיר בדולרים?

L i T a L 1

New member
יש כמעט בכל מקום להחליף

יגידו לכם. ולדעתי תפרטי כל פעם מעט דולרים בשביל שלא תתקעי אם זלוטים כי אי אפשר להחליף חזרה.... תחליפי בהתחלה 20-30 דולר ותיראי איך את מסתדרת

היא יכולה להחליף בשדה התעופה

בפולין כשהיא חוזרת. עדיף שהיא תמיר יותר כסף כדי שלא תתקע ללא זלוטי במידת הצורך. מה שנשאר שפשוט תמיר חזרה בשדה התעופה לפני שהיא חוזרת לארץ. חבל שכל פעם היא תצטרך לחפש מקום להחליף בו כסף...

שיהיה מסע מוצלח ומשמעותי!

לא קראתי את השרשור עד הסוף עדיין, אבל ראיתי שענו לך על השאלות אז אני רק אוסיף את מה שנראה לי חשוב: לקחת שפתון(נגד התייבשות כזה) והמון טישו, באמת צריך הרבה, לי זה נגמר בקצב של חבילה ליום, וזה עדיף על נייר טואלט כי בשימוש רב זה מגרה את העור...חוץ מאם הוא ממש רך. אני מבינה את החששות שלך, אבל אל תדאגי מלהשתנות, השינוי הוא חיובי, רק חיובי, מבינים הרבה דברים, מעריכים פתאום דברים שנראו זניחים, המסע הזה נותן משמעות להרבה דברים "קטנים". אז שיהיה מסע מוצלח, פרבולה
נ"ב-ראיתי שכתבו על גניבת ת"ז, אז רק שתדעי שהחשש העיקרי(עד כמה שידוע לי)הוא מצוענים, אז שימי לב טוב על הדברים.

למעלה