שלום לכולם

t s u k i

New member
שלום לכולם

הי, מאוד שמחתי למצוא את הפורום הזה, הוא גם מאוד מעניין, אבל כניראה קצת מתקדם בשבילי...
אני חדשה בשטח, אני מאוד רוצה ללמוד יפנית, אבל אני מעדיפה קורסים עם מורים ולא אתרים מהרשת (לא כולם כל כך כשרוניים...). יש המלצות? בבקשה? אריגטו (אחת מ10 המלים שאני יודעת להגיד ביפנית שאין לי מושג איך לכתוב אף אחת מהן...)

GnomeBubble

New member
חפשי בלוחות המודעות

יש הרבה מורים פרטיים. אבל אני אנצל את ההזדמנות הזאת להזכיר שכדאי ללמוד יפנית (וכל שפה) מיותר ממקור אחד. לימוד עם מורה טוב כדי לתת פידבק (גם הפורום טוב לזה), אבל בסופו של דבר את המסה הגדולה של החומר צריך ללמוד לבד ואי אפשר להעביר את זה בשיעור. זה בדיוק כמו לימודי אנגלית: כולנו למדנו (וחלק עדיין לומדים) אנגלית בבית ספר, אבל זה רק הבסיס - את רוב הידע המעשי, אוצר המילים והתבניות הלשוניות, אנחנו רוכשים מצפייה בסרטים וסדרות טלוויזיה באנגלית וחלק מאיתנו גם קוראים ספרים או מאמרים באנגלית. קחו לדוגמה מדינות גדולות (כמו מדינות אירופה וגם יפן) שבהן הסרטים והסדרות מדובבים והמגע היחיד של רוב האנשים עם האנגלית הוא רק דרך לימודים פורמליים בבית ספר: לא משנה כמה שנים הם לומדים אנגלית, אם הם נתקלים בה רק בבית הספר האנגלית שלהם תהיה מאוד מוגבלת. א\ בלי להמעיט בערך של לימוד אם מורה, אני מציע שבכל זאת בינתיים תקראי קצת מאמרים, תחפשי סתם מילים שמעניינות אותך במילון, תלמדי את שיטות הכתב קטקאנה והירגאנה (דרך מצויינת להתחיל לדעתי). סתם נסי קצת לגעת בשפה ותתני לעצמך יותר קרדיט כי קשה הופך לכיף כשהשפה מתחילה לעניין. אם תלמדי גם בעצמך וגם דרך שיעורים פרטיים זה יחזק מאוד את השליטה שלך בשפה.

t s u k i

New member
תודה ../images/Emo140.gif

הסיבה העיקרית שאני רוצה לימודים... נקרא לזה מסורתיים? היא שיפנית כל כך שונה משפות אחרות שאני מכירה (טוב יש 2 זה לא כזה מפתיע). אני צריכה שמישהו יסביר לי את המבנה הדיקדוקי כי גם הוא (כך הבנתי) שונה מאוד. אוצר מלים מדאיג אותי פחות, אחת הסיבות שהגעתי דווקא ליפנית היא שאני רואה המון סרטים יפניים (אני מעריצה של קורוסאווה וקיטאנו
...), וגם התחלתי לשמוע מוזיקה יפנית, ונמאס לי להסתמך על תרגומים של אחרים. אבל אפילו הפורום הזה שמגדיר את עצמו כהתחלתי מתקדם מדי בשבילי כרגע, אני צריכה דחיפה ראשונית

GnomeBubble

New member
בגלל זה כנראה שינו את השם של הפורום

ל"יפן - שפה ותרבות"
אבל בכל אופן, אני שמתי לב שבפורום הזה מדברים על נושאים מכל סוג, החל בדברים פשוטים (מתחילים) ועד לנושאים די מתקדמים, אז אם יש לך שאלה של מתחילים זה המקום לשאול. בכל מקרה, אני מציע שתלכי בשני הכיוונים, גם לימוד פורמלי וגם לימוד עצמי. ותמשיכי לצפות בסרטים ולשמוע מוזיקה ופתאום תשימי לב שאת מזהה מילים ואח"כ גם משפטים, ואין הרגשה יותר טובה מזו. וכן, אני גם מאוד אוהב את קורוסאווה. ועדיין לא ראיתי הרבה סרטים של "ביט" טקאשי ("הרבה" זה מונח יחסי כשמתחשבים בעובדה שהוא מופיע כמעט בכל סרט יפני שלישי שיצא בשנים האחרונות ומביים כל סרט חמישי
), אבל את רובם אהבתי.

t s u k i

New member
כן, אין ספק שקיטאנו נפוץ בסרטים

בסרטים יפניים, לקח לי זמן לקלוט שהוא לא הבמאי של כולם. רווח לי, קצת הדאיג אותי הקצב שלו... למרות שגם ככה יש ליפנים נטייה להספקים לא אנושיים (ראה 31 הסרטים של קורוסאווה
). לצערי גיליתי שכניראה לא אוכל ללמוד ב"דיאלוג" כמו שתכננתי, לפחות לא כרגע, זה מתנגש לי בקורס אחר... אז אני אתחיל ללמוד לבד - איפ קורה לי שאני מזהה מלים כשאני שומעת שיר או רואה סרט - אלה רגעים נדירים של אושר
... אבל משפטים זה עוד קצת רחוק, כניראה... אגב, שאלה אולי מטופשת (אמרת שאפשר לשאול שאלות של מתחילים, לא?) הורדתי את ה IME, כך שאני רואה יופי את כל הדברים שאתם כותבים ביפנית (לא שאני מבינה משהו...), אבל לא הבנתי איך אתם כותבים, לא צריך מקלדת מיוחדת בשביל זה?

GnomeBubble

New member
לא צריכים מקלדת מיוחדת

פשוט את עוברת למצב יפנית עם Alt-Shift. אז זה עדיין יכתוב לך באנגלית, אבל אפשר ללחוץ לחיצה ימנית על סימן של עט (נראה לי, אבל יכול להיות שזה שונה בגרסאות שונות של חלונות - לי יש חלונות 2000|) ותקבלי תפריט שמאפשר לבחור סוג כתב ועוד כל מיני אפשרויות. יש גם קיצור מהיר שמחליף בין מצב אנגלית למצב הירגאנה Ctrl ותילדה (~). פשוט צריך לכתוב במצב הירגאנה קצת, וכשרוצים להמיר את מה שכתבת לקאנג'י לוחצים על רווח ובוחרים את ההמרה המתאימה.

t s u k i

New member
הממ... שימושי ../images/Emo13.gif

עכשיו אני רק צריכה ללמוד לכתוב ביפנית...^^

למעלה