שלום לכולם

רותוש

New member
שלום לכולם

חבר שלי ואני עוברים לגור יחד בספטמבר ומאוד רוצים נחש ראשון. ביקרתי באתר שלך יונתן, וקראתי הרבה מאוד חומר, אך נותרתי עם מספר שאלות- 1. איזה סוג הוא המומלץ ביותר עבור מגדלים מתחילים ללא נסיון כלל? - שהמטרה היא שהנחש יהיה מאוד ידידותי שאוהב לטייל על אנשים. הבנתי מכמה אנשים שכרכן התירס הוא נחש מצויין לצורך זה, אולם באתר שלך יונתן לא מצאתי איזכור בנושא. 2. הבנתי שעדיף נחש ראשון לקנות נחש בוגר. האם הבנתי נכון ומדוע? 3. נניח שיש לי קצת בעייה (אם אין פתרון אחר אז אני אתגבר), לתת לנחש עכבר או גוזל, האם יש מזון לנחשים לא בצורתו הטבעית? (שאלה קצת דבילית, אני יודעת...).

GUYLI9

New member
יש לי תשובה אחת

אין מזון לנחשים שהוא לא חיי ובגלל זה אני לא מגדל נחש אבל יש נחשים שאוכלים דגים (חיים) שזה פחות גרוע(לפי דעתי) עדיף לקנות בוגר כי אני לא יודע...

נחש ראשון

לדעתי הנחש המושלם בתור נחש ראשון, גם יפה מאוד (לטעמי ) וגם לא יקר, זה קינג קליפורניה. לא עושה בעיות אכילה, ועמיד מאוד מפניי טעויות. כמו שגיא אמר אין פתרון בקשר לאוכל, חוץ מסוגיי נחשים שאוכלים דגים. מה שכן אפשר לעשות זה להאכיל נחש במזון קפוא.

רותוש

New member
תודה לכולם בנתיים,

הבנתי שזה פחות טוב המזון הקפוא. הקינג אוהב שמחזיקים אותו? כי הבנתי שיש הרבה נחשים שממש מעדיפים שיניחו להם.

GUYLI9

New member
אבל אני מניח

שהם פחות אוהבים את זה וגם האוכל החיים עדיף על קפוא.. אני צודק?

gaichuk

New member
לא מדוייק...

לפי איך שהם מתנפלים על עכבר מת,בין אם היה קפוא או שסתם חטף זפטה, נראה לי שאין להם בעיה... לגבי העדיפות,הנושא כבר נידון בעבר ואפשר להריץ חיפוש. למיטב זכרוני,הגענו למסקנה שאין מסקנות והסכמנו שלא להסכים...

אני יודע..

שלידידה שלי יש נחש (לא זוכר איזה) והיא מאכילה אותו בעכברים חיים בעיקר בגלל שאם יום אחד הוא יברח אז הוא ידע לתפוס אוכל לבד.

gaichuk

New member
ברוכה הבאה.

הכרכן תירס כמו ששמעת הוא אכן הנחש המומלץ למגדל מתחיל. שקט,רגוע,אוכל טוב,לא קטן מדי ולא גדול מדי. אפשר להחזיק ולטייל איתו ואכן עדיף נחש בוגר. הסיבה שבוגר עדיף היא המזון בעיקר. כשהוא כבר בוגר הוא יכול לאכול עכברים ואפילו חולדות צעירות וגם גוזלים ואפרוחים בני יום. מזון לא בצורתו הטבעית? מה זה? חי? ישנה אפשרות לקנות עכברים קפואים ולהפשיר כל פעם את הכמות הדרושה. כל עוד המלאי טרי ולא עומד חודשים במקפיא,אין שום בעיה. ישנם נחשים שניזונים מדגים אבל הסוגים האלו מדיפים ריח,צריכים כלי לטבילה וה'יציאות'...
אני מציע לך לבדוק טוב את נושא ההתגברות על האי נעימות (?) וללכת על כרכן תירס. בכל הכח. שווה.

רותוש

New member
תודה ../images/Emo24.gif

והמלצות מאיפה לקנות כרכן מותר לתת פה, או שזה נקרא פירסום?

אפשר לקנות את הנחש ואת כל הציוד...

ואת כל הציוד הדרוש ב2 מקומות אצל רפי בילד הגונגל ברינתיה או אצל שימעון בבית החיות שזה ליד יבנה.... אני זוכר רק את המספר של רפי....052250029

שלום רותוש וברוכה הבאה לפורום

קודם כל ברכות ובהצלחה על המעבר! אני חייב להסכים עם כל מה שגיא אמר בנוגע לדברים שכדאי להתחשב בהם כשמתחילים לגדל נחש. אני הייתי מצטרף למי שהמליץ על נחש מלך קליפורניה שגם הוא כמו גם כרכן תירס נחש מעולה למגדלים מתחילים. ואם באמת אין לך בעיה עם לתת עכברים מופשרים אז את בעיית האוכל כמעט פתרת (עכשיו צריכה להסכים לאחסן אותם בפריזר שלך...). את לא חייבת להתחיל מנחש בוגר אם יש לך אפשרות לרכוש מזון בגודל המתאים אז אין עדיפות מיוחדת לנחשים בוגרים, ואם את יכולה לרכוש גורי עכברים קפואים אז גם נחש צעיר שרגיל למזון קפוא יתאים לך. אם יש עוד משהו שטרם נענה אשמח לענות.

רותוש

New member
המון תודה

כשאנחנו נרכוש וודאי יהיו לי עוד שאלות. אנחנו למעשה נמצאים חודש לפני המעבר. יש משהו שאנחנו צריכים לעשות עכשיו? כמו לדוגמא- כבר ללכת לחפש ולסמן נחשים פוטנציאלים? או, כבר לקנות טרריום?

שובל09

New member
אף פעם...

אין משהו רע בללכת לברר, אז תתכילו מעכשיו, ואפילו כבר תיקנו ציוד... אבל את הנחש תיקנו רק כמה ימים אחרי שהטרריום עבד, כדי שתראו אין בעיות לחות וטמפ'... וגם אני ממליץ על הכרכן תירס... יש לי אחד, ואני באמת נהנה ממנו!

כדאי שתתחילו לבדוק כמה הכל יעלה לכם

תבררו כמה יעלו טרריום כמו שאתם צריכים וכבל חימום ויתר הדברים להם זקוק הנחש.

למעלה