שלום לכולם

שלום לכולם

מצטערת שפתחתי שרשור חדש... יש לי שאלה: אתם אומנם פירטתם לא פעם על הפרקים שנבחנים בהם, אבל לא הבנתי כמעט כלום. למשל מישהו אמר שכדאי לא להתייחס לפרק שלא הלך לנו טוב בבחינה כי הוא יכול להיות פרק פיילוט. השאלה היא, מה זה פרק פיילוט? חשבתי שנבחנים רק ב-3 פרקים וזהו (אנגלית, כמותי והשלישי שאני לא זוכרת) ואין עוד......

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif הסבר ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

קודם כל הרגישי חופשי לפתוח הודעות חדשות עם שאלות
כולנו היינו שם פעם, וכולנו חששנו לשאול, נראה לי
ואין סיבה. עכשיו- הבחינה מורכבת מ 8 פרקים סה"כ. הנושאים הם כמותי, אנגלית, מילולי. יש 2 פרקים מכל סוג, שמשפיעים על הציון. כלומר 6 פרקים, שקובעים את העתיד שלך. אבל בבחינה יש 8 פרקים. וכמה שידוע לכולנו 8-6 זה לא בדיוק 0. אז כן, יש 2 פרקים נוספים. שיכולים להיות בכל אחד משלושת הנושאים- שנראים בדיוק כמו פרק רגיל, אבל לא משמשים לציון שלך, אלא לסטטיסטיקות ומחקרים של הגוף שבונה את הבחינה. אלה הם פרקי הפיילוט. בזמן שאת עושה בחינה, את לא יכולה לדעת שמדובר בפיילוט, ולכן עלייך להתייחס ברצינות גמורה לכל פרק. לפעמים קורה שהפרק נראה קשה, או שלא מספיקים לפתור עד הסוף וכו', וזה משפיע מאוד על המורל בבחינה, ומוריד מהיכולת להתמודד עם הפרקים הבאים. לכן נהוג להמליץ לאנשים- אם לא הלך טוב בפרק מסוים, לא להתייאש, כי אולי בכלל מדובר בפיילוט, שכאמור לא משפיע על הציון. אך כמובן- את זה לא ניתן לדעת. עכשיו ברור ?
אם עוד לא, תשאלי

למעלה