שלום לכולם

אביגל ג

New member
שלום לכולם

אני חדשה, התחלתי לקרוא כאן רק מתחילת השבוע. בכל אופן. אני בת 16 וחצי, בינואר אהיה בת 17. אני חושבת אולי אולי לעשות את הפסיכומטרי באוקטובר של שנה הבאה. ז"א לשבת ולשבת כל חופש גדול הבא בין יא' ליב' כדי לסיים עם הפסיכומטרי (בתקווה שיהיה טוב). בכל מקרה, הבנתי שאין כמעט שינויים בספרים, אין כמעט מילים חדשות וכל מיני דברים כאלה. אז חשבתי לעצמי אולי אני אקנה עכשיו ספרים של השנה וקצת אתחיל ללמוד, מי יודע? אולי זה דווקא יעזור לי ליא'??? אז יש לי כמה שאלות: 1.אתם חושבים שאם אני אקנה ספר של 2004 יהיה שינוי ל-2005? (כלומר אילו שינויים יכולים להיות?) 2.האם אני יכולה לקנות ספרים מבלי להרשם לקורס? (והרי אני רק קונה את הספר עוד לא מבטיחה להתחיל ללמוד ממש, הרי יש לי עוד יותר משנה) ואיפה אפשר לקנות? ואם כן, כמה זה עולה? 3.בספר, אם אפשר לקנות אותו (מבלי להרשם לקורס) יש בו הסברים או רק תרגילים? מה בעצם יש בתוך הספר? 4.האם אני יכולה בעצם לעשות עכשיו (באוקטובר שנה הבאה אבל בכל אופן) את הפסיכומטרי ואחרי הצבא בע"ה לנסות להתקבל באוניברסיטה לרפואה (אני מאוד רוצה)...הם לא ידרשו ממני לעשות פסיכומטרי עדכני יותר? (לא יודעת, אני חושבת על כל מיני אופציות שונות שעלולות לקרות פתאום) אני חושבת שזהו בינתיים. אני אודה מאוד לכל מי שיענה לי.
מראש.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif תשובות ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

1. תקני כבר 2005
נדמה לי יצאו כבר. והשינוים שבספרים הם קטנים, אבל יש. שנה הבאה בטח יהיה 2006. 2. כן, אפשר לקנות בחנות ספרים -קידום, אנקורי, הייקיו. המחירים באיזור ה 250 ש"ח. אפשר לקנות משומשים ולמחוק... דרך אנשים שעשו... 3. יש הסברים, ואז תרגילים. 4. את יכולה לעשות עכשיו, ולהשתמש בו במשך 7 שנים הבאות. נדמה לי שבאת"א ואב"ג את יכולה 10 שנים, אבל לא סגורה על זה. 5. כן אני יודעת שאין 5, אבל ככה. אין צורך להתחיל ללמוד עכשיו, לפסיכומטרי שתעשי עוד שנה. זה לא יעיל ולא מועיל. תחיי את הרגע, תהני מהחופש, שבין י' לי"א. כי אם תבחרי לעשות פסיכו' בתחילת י"ב, לא בדיוק יהיה לך כזה חופש גדול בין י"א לי"ב. אם את רוצה להכין את עצמך מעכשיו לבחינה, תתחילי לקרוא יותר באנגלית על מנת לשפר את השפה, ולקרוא ספרים קשים בעיברית, שיש בהם אוצר מילים גבוה. זה מאוד יעזור לך.

אביגל ג

New member
תשובות לתשובות ../images/Emo3.gif

1.מתי בערך יהיה ספר של 2006? ועוד לא הגענו לשנת 2005 וכבר יש ספר בשבילו?? הגיוני או שהיית צינית? 2.איזה ספרים מומלצים? הכוונה מי מכיר מה וממליץ? אשמח לתגובות כאן... 3.אחלה
4.אז רגע...אם מחשבים את השנים, רק נגיד בגיל 21 או 20 אני אוכל ללכת לאוניברסיטה (אחרי הצבא) אם אני אהיה במהלך ה-7 או 10 שנים הללו כבר סטודנטית, אני אצטרך לעשות שוב את הפסיכומטרי? 5.אני דווקא הייתי מעדיפה ללמוד עכשיו ולסיים עם זה...אבל כיוון שיש לי מספיק בגרויות השנה ואני רוצה ללמוד לנהוג וכו'..אני אוותר על זה אבל חשבתי אולי אם יהיה לי במקרה זמן פנוי, ולא התכוונתי ללמוד עכשיו בחופש, אלא במשך שנת הלימודים או לקראת סיומה (אוהבת לחשוב לעתיד...)

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif תשובות ../images/Emo9.gif ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

1. התשובה הייתה נטולת ציניות. שנה שעברה עשיתי פסיכו' >במועד אוקטובר 2003< ולמדתי מספר של 2004. כנראה זה הולך כאילו שנה קדימה או משהו. 2. אני מניחה שהכל מומלץ, כי כל הספרים הם בערך על אותו עיקרון. אני לא ראיתי את הספר של הייקיו אף פעם, אז באופן אישי אני יכולה להמליץ על אנקורי/קידום שאותם כן ראיתי. 4. כן, אם לא תתחילי ללמוד 7 שנים אחרי הבחינה <או 10> תצטרכי לעשות שוב. אבל אם את עשה את הבחינה בגיל 17, סביר להניח שעד גיל 24, תתחילי ללמוד, לא ? בעיקר אם תשתחררי מהצבא בגיל 20-21 כמו כל בחורה נורמלית. 5. בזמן הפנוי תקראי קצת ספרים. תשקיעי גם בבגרויות, הן לא פחות חשובות. בסוף י"א, יבואו אליכם לבית ספר נציגים של אחד המכונים <סביר להניח קידום> ויציעו קורס, שמתקיים בסוף החופש, ובתחילת י"ב, וזה משהו שכדאי לשקול.

אביגל ג

New member
../images/Emo26.gif

1.אוקי אני שמחה לדעת שיש אנשים שחושבים לעתיד, כמוני
וטוב לדעת שיש כזה דבר.. 2.אקח לתשומת ליבי. 4.הבנתי, ברור שאני אתחיל...אני רצה לסיים עם זה כמה שיותר מהר
ז"א שלהתחיל כמה שיותר מהר (ומוקדם) ללמוד באוניברסיטה... 5.אני משקיעה משקיעה, לא לדאוג...אני טיפוס כזה למדן. תודה על התשובות!!!

למעלה