שלום לכולם!

who is this

New member
שלום לכולם!

אוקיי, אז ככה: אני אתמול בשעה טובה ומוצלחת חתמתי קלירנס ועזבתי את הטכני.. ביליתי בטכני שנתיים תמימות והסקתץי כמה מסקנות בקשר לטכני... אז הנה הן לפניכם, קראו והשכילו:
הלימודים: הלימודים בטכני, הם מאד מאד נמוכים, ושאני אומר מאד זה מאד יחסית לבתי ספר אזרחיים. אני עובר לבי"ס ארחי מרשת עמ"ל ויש לי טונה של חומר להשלים, בעיקר במתמטיקה ובפיסיקה. אם באתם לטכני בשביל ללמוד ברמה גבוהה, עשו אחורה פנה. עוד דבר שקשור ללימודים הוא קמפוסים, בתחילת השנה הבטיח מפקד ביה"ס שינתנו שיעורי עזר למתקשים. לא שמעתי ולא ראיתי שהיה אי פעם קמפוס במקצוע כזה או אחר, וזה לא רק אני. למשל, תלמידי חמש יח' רצו קמפוס ולא היה להם ככה גם בפיסקה. מי שרוצה להצליח בלימודים חייב להיות בעל כוח רצון גדול מאד משום שצמיד תרצו להיות עם החבר'ה וגם אין עליכם השגחה, ככה שקל מאד ליפול בלימודים.
משמעת: המשמעת בטכני לא כל כך קשה כמו שזה נראה. מי שלא מסתדר עם המשמצעת בטכני, לא יסתדר בצבא. המשמעת בטכני לא מקשה על החיים, ורוב החוקים שנוגעים לשוחרים הם גם בכל הצבא ככה שלא המציאו אותם על מנת ששוחרים יסבלו.
מסגרת הפנימיה: יתרון גדול מאד של הפנימיה שנסגרה השנה לתלמידים החדשים הוא שאתם כל הזמן ביחד מה שתורם לגיבוש הכיתתי וגם בלימודים, שאפשר ללמוד בקבוצת למידה לפני מבחנים או להכין ביחד שיעורי בית. הדבר היחיד שהשאיר אותי בטכני היה החברה ומה שעשינו אחרי הלימודים.
המגורים: המגורים ברמה סבירה, אמנם לא מצדיקים את שמם (הילטונים) אך עדיין ראויים למגורי אדם. דרך אגב, החד"א עובר שיפוצים, סתם לידע כללי.
המדריכים: מדריך משפיע המון על השוחר ועל הקורס שהוא מדריך. אם נפלתם על מדריך טוב, יהיה לכם יותר קל והרבה יותר זמן חופשי. אם נפלתם על מדריך מניאק ( סליחה על הביטוי), אכלתם אותה. אבל מדריך יכול להשתנות בהתנהגות שלו כלפי השוחר או הקורבס לטובה או לרעה. הכל זה עניין של יחס גורר יחס, למה למדריך שהקורס שלו מניאק איתו להיות בסדר עם הקורס? נכון, הוא יהיה גם רע אל הקורס, ולהפך. אל תנסו ישר להאשים את המדריך בכל מה שקורה או בעונש שקיבלתם. סתכלו קודם אם אתם עשיתם משהו לא בסדר.
מה הלאה אחרי הטכני: אחרי שתסיימו את לימודיכם בטכני, שתי אפשרויות עומדות לפניכם. 1. להמשיך לי"ג -י"ד שזה אומר לעשות תואר הנדסאי ואז לעשות קרוס ואז לשרת במערך הטכני של חיל האויר. המסלול הוא שנה וחצי. באותה מידה אם אתם מספיק מוכשרים אתם יכולים ללכת לעשות עתודה אקדמאית, לצאת מהנדסים, קצינים ועם קבע. ממה ששמעתי, עדיף לעשות עתודה כי זה נותן יותר אפשרויות בעתיד. 2. אחרי סיום י"ב תצאו לטירונות בת שבועיים, ואז תעשו קורס במקצוע שלכם בביסל"ט שבבח"א 21 (הטכני). לאחר מכן, תצאו לבסיסי חיל האויר השונים ותעבדו במקצוע שרכשתם.
בכללי: מהטכני, תצאו טכנאים. אם זו שאיפתכם בחיים, אז תהיו בטכני. אם לא, אל תהיו. הטכני בעקרון רוצה שתהיו חיילים, לא תלמידים. אם הם היו רוצים שתהיו תלמידים הם לא היו עושים לכם שבוע ר"מ על חשבון לימדים, לא ישאירו אתכם שישי לפני בגות וכדומה. חדשים: ההחלטה בידיכם, תעשו את החושבים כי מה שרואים במיון זה לא המציאות היומיומית של הטכני. ותיקים: אתם יכולים לעזוב, אתם יכולים להישאר. אתם יודעים איך כל דבר עובד בטכני. בברכת הרם כנפיים ולא ידיים, עומר.

סיכום מעניין ומרתק

ואני מסכים עם רוב דבריך. אני מאחל לך הצלחה בהמשך הדרך!

כל הכבוד...

שאחרי שנתיים בטכני הגעת למסקנה שאתה תהיהי טכנאי... שמע באמת כל הכבוד איך הגעת לזה... ואני חייב לתקן אותך כל היחידות ההתנדבותיות פתוחות לכל מי שבטכני ואם אתה רוצה סיירת שייטת או טטיס אז אתה יכול ללכת ואם לא אז תהיהי בחיל האוויר כי אני לא מוצא שום דבר רע בחיל האוויר... וזו גם די אחלה קריירה...

למעלה