שלום לכולם!

שלום לכולם!

נרשמתי לקורס פסיכומטרי דרך "קידום" (אם אני לא טועה) וזה מסגרת של כל בה ילדים מהבית ספר שלי (סליחה לא הצגתי את עצמי: אני אורטל בת 17.5 עולה לי"ב) כעיקרון נפגשים ויש מדריך והכל. עכשיו, שלחו לנו פתק בו כתוב (ואני מצטטת): האחריות להרשמה לבחינה הפסיכומטרית של המרכז הארצי לבחינות והערכה חלה עליך! אז ככה: ההרשמה הבנתי צריך להירשם, ב"סטימצקי" אם אני לא טועה, אבל מה כוללת הערכה, מה אני צריכה לעשות, וכו'? תודה רבה מראש לכל מי שעונה לי!

Romonov

New member
שלום

בגדול בערכה יש טופס אותו את צריכה למלא (יש הוראות לזה),ואח"כ לשלם בבנק (עדיף הדואר),ואז לשלוח אותו בדואר רשום למרכז הארצי, ויש שם גם חוברת מידע על הבחינה וכל מיני פרטים, כמו כן בחינה בת 6 פרקים להתנסות עצמית(מומלץ לפתור אותה לקראת המבחן כשאת יודעת את החומר ולא "לבזבז"אתה בהתחלה) אורטל אין לך מה לדאוג תקני את הערכה לכי הביתה תעייני בה הכל מוסבר שם,יש לך בערך עד ל25.8.04 (כי טופס ההרשמה צריך להגיד אליהם בדואר רשום עם ל30.8.04-אני מניח שאת עושה את הבחינה באוקטובר). בכלליות האתר של המרכז הארצי הוא http://www.nite.org.il אם בא לך יש שם הרבה מידע וגם אחרי המבחן שם תוכלי לבדוק את הציון.

תודה רבה!!!

חוץ מחוברת מידע יש גם חוברות שמתרגלים איתם? כן אני עושה את הפסיכומטרי באוקטובר (הקורס מתחיל ב-11 לחודש). גם לי נראה עדיף ללמוד את כל החומר ואת הבחינה להתנסות עצמית לעות בסוף (לדעתי זה יעיל יותר). ואיך אני יודעת שטופס ההרשמה הגיע אליהם? תודה רבה!!!!

Romonov

New member
בערך

יש רק את ה 6 פרקים שהזכרתי בהודעה הקודמת. כשאת שולחת משהו בדואר רשום מקבלים אישור דואר רשום ושם יש קוד שאיתו את יכולה לבדוק באינטרנט באתר של הדואר מה קורה עם החבילה/דבר דואר (בחלון מצד שמאל למעלה). חוץ מזה יש מצב שהמרכז ישלח לך אישור קליטה ויש מצב שלא תלוי מתי הטופס שלך מגיע לשם. בערך משהו כמו חודש, שלושה שבועות לפני הבחינה את אמורה לקבל כבר את ההזמנה עצמה עם הפרטים (איפה ומתי). בקשר לחוברות תרגול,המכון שמלמד אותך ידאג לך... אבל אם ברצונך לתרגל עוד ועוד (תלוי בך בד"כ) את יכולה לדאוג לעצמך לחוברות של מכון נוסף, אחת הדרכים להשיג חוברות רשומה כאן , את החומר הזה אף מכון לא ימכור לך אם את לא עושה את הקורס אצלו, יש גם חוברות של המכונים לקנות בחנויות, אבל אני כבר לא יודע מה הן שוות.

אממממ....

כעיקרון המכון שאני לומדת דרכו שלח לי 2 חוברות - הסרת חולדה ממתימטיקה וכזה של אוצר מילים. שבני דודים שלי למדו (משהו כמו 10 שנים) היו להם חוברות ענקיות של מלא תרגולים ולכאלה חוברות אני מתכוונת. ולפי ההודעה שצרפת, אתה מדבר על "ספרים נקיים" אתה מדבר על אותן חוברות תרגול ענקיות שבני דודים שלי למדו איתם (שם כמדומני לא היו הסברים אלא תרגול- והרבה)? תודה!

Romonov

New member
כן

יש ספרים עם יותר חומר תיאורתי ויש עם פחות. אם אני לא טועה ברובם יש פתרונות מלאים לתרגול (בגלל זה הם כל כך עבים). את עוד תקבלי כשהקורס יתחיל את החוברות\ספרים,ועוד במהלך הקורס עצמו. "ספרים נקיים" הכוונה היא בדיוק לספרים(חוברות) הללו ,אבל משומשים בד"כ מסומנים(זאת אומרת פתרו אותם),אני פשוט הצעתי דרך לקנות ספרים נקיים ללא סימון-או לחלופין עם סימון מועט.

תודה רבה

זה כל כך מפחיד שלא ממש אומרים לך מה צריך לקנות ומה לא.... אפשר להשתגע
!!!!!!!!

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif חחחח ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

חכי, השלב שמשתגעים בו עוד קצת רחוק
אמממ אל תדאגי- אני לא חושבת שאת צריכה לנסות להשיג ספרים נוספים. יספיקו לך הספרים של קידום. פשוט- את עושה קורס תיכון, וזה יהיה לך לחוץ גם ככה- יהיה המון שיעורים ודברים לעשות, ומעט מדי זמן, ככה שבטח לא תספיקי לתרגל מעוד מקורות.... <אם כן- כמובן שזה מצוין
>

T®ansg®ession

New member
נצל"ש

היום התחיל הקורס של קידום תיכון החומר מאד קשה ואני לא יודעת אם אני יכולה להתמודד עם זה המבחן סימולציה היה ממש קשה, הספקתי מעט מאד והרב, אם לא הכל טעויות :( את המילים אני אולי מסוגלת ללמוד אם אני אשב עם המילון כמה שעות ביום אבל בקשר לכמותי שום דבר לא יעזור אני פשוט גרועה בזה, אין לי חשיבה מתמטית בגרוש אוף

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif סבלנות ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

זה רק ההתחלה. מעטים מאוד ממש מצליחים במבחן הזה. יהיה טוב, לא לדאוג, רק להקשיב למדריך, להכין שיעורי בית, ללמוד מילים וכו', ויהיה טוב.

dana810

New member
את לא צריכה לדאוג

את לא תצטרכי חשיבה מתמטית ברמה גבוהה כדי לעבור את הפסיכומטרי בשלום. זה כמובן לא יכול להזיק אבל המתמטיקה של הפסיכומטרי היא לא ברמה גבוהה. מדובר על מתמטיקה בסיסית, וגם ככה, יתנו לך בקורס יופי של שיטות כדי "להתחמק" מכל מיני חישובים מיותרים. כל שאלה היא בסה"כ פתירה, ואם לא מצאת אז ילמדו אותך להשתמש בדרכים אלטרנטיביות.. לגבי במבחן סימולציה הראשון שעשית.. הממוצע במבחן הזה הוא בערך 17% כשתקבלו חזרה את המבחנים המדריך שלכם יסביר לכם שאין בכלל קשר לציון שתקבלו בסוף. הציון הסופי שלך יושפע מכמה תלמדי. בהצלחה

T®ansg®ession

New member
תודה לשניכם

זה באמת עזר לי :) אני מקווה שיהיה טוב פשוט במתמטיקה יש לי בעיה בבסיס לא למדתי מתמטיקה בכתות ד'-ו' והשלמתי את הרב לבד..
עד עכשיו זה לא כ"כ הפריע לי אבל זה בדיוק מה שצריך לדעת בשביל הפסיכו'

dana810

New member
כל מה שאת צריכה לדעת

בשביל הפסיכומטרי את תלמדי בקורס..

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif../images/Emo45.gif../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

במילא כמעט אף אחד לא זוכר את החומר הזה

אמממ

אם לא למדת מתמ בכיתות ד-ו אז זה בסדר,תהיי רגועה..יהיה בסדר בהצלחה.

FICLUB

New member
תגידו, מי שנרשם מוקדם...

תגידו, מי שנשרשם מוקדם יותר מקבל מקומות טובים יותר או החדרים זה עיניין אקראי לחלוטין?

שנוצון

New member
מי שנרשם מוקדם.....

מקבל את האוניברסיטה שהכי קרובה אליו כדי להיבחן. זהו. שום דבר מעבר.

למעלה