שלום לכולם!!(=

anti87

New member
שלום לכולם!!(=

שלום.. אני חדשה כאן.. אבל רציתי לבקש מכם עזרה במציאת מחזה!! כפי שרובכם בטח יודעים, כחלק מהבגרות המעשית בתיאטרון, בכיתה י"ב מעלים הפקה של מספר תלמידים מהמגמה (ב זה לפחות ככה אצלי בבי"ס). עכשיו אני כבר עכשיו מחפשת לי מחזה להתחיל לעבד לשנה הבאה כדי שלא תישאר לי ולצוות שלי הרבה עבודה... לכן רציתי לבקש מכם המלצות למחזות שהם גם חזקים ומשאירים את הצופה נפעם אבל גם בעלי מסר חברתי!! לדוגמא אני השנה עשיתי את הדיאלוג שלי מתוך "הנשים האבודות מטרויה" שזה מחזה עם מסר חברתי מאד חזק.. ז הייתי רוצה המלצה למחזה בסגנון הזה!! תודה רבה רבה מראש!!!

לכל מחזה (כמעט) יש מסר חברתי

לכן כמעט כל מחזה בא בחשבון. אני מציע לך (ולקבוצה) לבחור ז'אנר - קומדיה\דרמה\מעורב או אמירה\מחאה חברתית בה אתם מעונינים. כך נוכל ליעץ לכם טוב יותר. הנשים האבודות מטרוייה הוא טרגדיה, האם זה הכיוון שלך? (בכיתה י' שיחקתי בהפקה של י"ב לבגרות ב"נשים האבודות מטרויה")

anti87

New member
מממ...../images/Emo26.gif

המסר ש"הנשים האבודוצ מטרויה" מציג הוא אנטי מלחמתי, ביקורת על התנהלות המלחמה ועל כך שבמלחמה יש רק מנוצחים.. זה בעצם המסר שאני מחפשת וכיוצא בזה אני לא ממש מחפשת קומדיה.. כבר קראתי את "מבקר המדינה" שהיא סוג של סטירה על המדינה שלנו אבל אני מחשפ תמשהו יותר בכיוון דרמתי וטרגדיה זו אכן גם אופציה... אם יש לך הצעות אני ישמח לשמוע

Awaken

New member
תנסי אולי את המחזה

"הנשק והאדם" מאת ברנרד שו. זה מחזה שמוקיע את היחס הרומנטי אל גיבורי מלחמה, ומעביר ביקורת על המלחמה בכללי.

Minimal Affair

New member
ילדים, רוצה ילדים.

כל הספר "מה איכפת לציפור" של חנוך לוין מלא במחזות שהן או אנטי מלחמתיות, או אנטי ממשלתיות. אני אישית הייתי ממליץ לך אולי על "את ואני והמלחמה הבאה" העניין הוא שאת ואני, זה קברט, לכן אני לא יודע אם זה יתאים לך. אם הייתי מחפש את מה שאת מחפשת, הייתי לוקח את "הפטריוט" מחזה מאוד חצוף ונועז, וגם מצחיק. אפשר למצוא שם איזשהו מסר אנטי מלחמתי, אבל גם מסר חזק מאוד של אנטי ישראליות. בכל מקרה - אני במקומך הייתי קונה את הספר "מה איכפת לציפור" אני די בטוח שתמצאי שם משהו.

Minimal Affair

New member
דוגרי נדוש.

אבל אל תשכח - גם "הנשים האבודות מטרויה" זה של חנוך לוין. ונראה לי פשוט שהיא מחפשת משהו בסגנון של חנוך לוין.

חפשי חומרים של אפרים קישון

אני יודע שהוא כתב כמה מחזות פוליטיים (עוד מתקופת מלחמת ששת הימים), אז כדאי לך לשאול בספריות.

נסי את 'אמא קוראז'' של ברכט. אם את

רוצה מסר חברתי - 'אופרה בגרוש'. בכלל, ברכט הוא פציפיסט גדול. אבל צריך לדעת לשיר כדי לשחק אותו (זה לא אופרה, אבל יש שירים).

gamegir

New member
"מעגל הגיר הקווקזי", ברטולט ברכט.

בכלל, כמעט כל המחזות של ברכט מכילים איזשהו מסר אנטי-מלחמתי, או טני-משהו אחר. העיקר "אנטי". "מעגל הגיר" הוא מחזה ארוך וקצת מתיש, אבל הוא יפיפה ומאתגר מאוד. שימי לב שכל שחקן יצטרך לשחק כמות די נכבדת של דמויות. אני מוצא את זה מגניב.

"בית ברנרדה אלבה"

דרמה חברתית די קשה, תלוי איך את מסתכלת על זה... זה מחזה שמיועד בעקרון רק לבנות...אבל הוא בהחלט משאיר את הקהל נפעם ביותר...

totsade

New member
דווקא לא הייתי ממליצה על המחזה הזה

.. אבל זה רק דעתי, אני לא אהבתי..

למעלה