שלום לכולם!!

תגובה קצרה

מה שתואר שם זאת השמדת עם בגלל בעיה מסוימת שחלק קטן באוכלוסיה שם עושה. אני מגדיר את זה כגזענות לשמה: "לישר את עזה כי משם יורים את הקאסמים" או משהו בסגנון. אמרתי את זה בקיצוניות כדי להמחיש שגם הרעיון הוא קיצוני ומטומטם. לא כל הערבים מחבלים! אפילו לא רובם! הפתרון לא יבוא בכח. לא סתם המציאו את הביטוי מעגל הדמים. כח מצד אחד מביא לכח מהצד השני. כבר ראינו שאפשר לדבר וזה אפילו יצא טוב (ההודנה) אז צריך להבין שמשם יבוא הפתרון-מהצד המדיני, ולא מהצד הצבאי או מהצד הקיצוני החולני של הטרנספר

למה אתה חושב שזו גזענות??

אני לא מבינה למה אתה מחשיב את המשפט הזה לגזענות. זה אמצעי בטחון. גזענות זו אפליה, העדפה של גזע של בני אדם על האחרים, משהו כזה. אבל מה שהצעתי זו לא גזענות - זה לצורך ביטחון והצלת חיים!! נכון - לא כל הערבים מחבלים אבל רובם הגדול הם עויינים, ובהם צריך לטפל!! אני בלית ברירה מוכנה לחיות עם המשת"פים הערביים שעוזרים לנו כי פה רואים איך הם מנסים לשנות את המצב.. אם אנשים כאלה יש מקום פחות או יותר להדברות ולא עם ערבים אחרים. ואנחנו חייבים להשתמש בכוח, ולחסל את כל הרוע!! הרוע לא יעלם הוא רק יגדל!! ושאתה נותן שטחים הערבים רואים את זה כניצחון וכפרס על פעולותיהם המסואבות, לכן אסור לנו לתת להם את ההרגשה שהם מנצחים!! ההודנה הייתה הפסקת אש ביניהם, כי היו אז סיכסוכים שהם רצו לקחת פסק זמן מהתקיפות שלהם נגדנו כדי להתחמש מחדש, לא בגלל שהם רצו שלום..

אני אסביר

"לישר את עזה כי משם יוצאים המחבלים" זאת הכללה כלפי הציבור בעזה שהוא ציבור של מחבלים. לא צריך לפגוע בכל הציבור שם בגלל קומץ. מעשה כולל כלפי כלל הציבור שם ללא אבחנה זאת גזענות. חוץ מזה המשפט "רובם הגדול הם עוינים" גם קצת מפריע לי. קודם כל לא בדקת וזאת הנחה לא מבוססת. באותה מידה ניתן להגדיר אותנו כציבור שרובו עוין מפני שהוא בעד פעולות צה"ל בשטחים ובניית גדר ההפרדה בתוואי הנוכחי שלה- דברים שפוגעים ישירות באיכות חייהם של הפלשתינאים. אני אישית לא חושב שצריך לטפל במרבית הציבור שם בכח בדיוק כמו שאני מאמין שלא צריך לטפל בציבור שלנו בכח. בקיצוניים שלא מוכנים להתפשר, משני הצדדים, צריך לטפל בכח- את כל השאר אפשר לשכנע, לשנות ולהתפשר איתם. אחרי הכל אני מניח שאם היינו חיים בתנאים שלהם גם היינו "ציבור עוין" אבל לא טרוריסטים ולכן צריך להבין אותם ולנסות לתקן את הבעיות שאנחנו גורמים להם ולא לטפל בהם בכח.

הם - קומץ?! הצחקת אותי!!

תגיד, איפה אתה חי?! אתה לא רואה איך בהפגנות שלהם הם הרבה כל כך?! הם המונים!! ואפילו אם תתעלם לרגע מהמחבלים עצמם (שהם המון!), תגלה את משפחותיהם שמעודדים אותם (זה כולל את האמהות, האבות, האחים האחיות הדודים הבני דודים, בקיצר - כל החמולה..), ורובם הגדול הוא בהחלט עויין - הם שונאים אותנו!! לא צריך להיות גאונים בשביל זה.. וסליחה - אם הם לא היו עושים פיגועים לא היינו צריכים לבנות את גדר ההפרדה, אז סליחה באמת שאנחנו חיים!! אני אומרת לחסל אותם ללא רחם!!!

תגובה

א- אני גאה בזה שהם הרבה בהפגנות. צריך שאנשים יביאו את דעתם בהפגנות ולא בהתפוצצויות, גם אם ההפגנות מכוונות נגדנו. ב- אני לא מתפלא שהם שונאים אותנו. תחליפי אותם בעצמך ותראי שגם את היית שונאת אותנו. אנחנו עושים שם מעשי בריונות ופוגעים בזכויותיהם על בסיס יומיומי. ילדים שנולדים לסיטואציה שיש להם צבא כובש ששולט עליהם בבריונות מפתחים שנאה כלפי הצבא, משום מה. בכל זאת המתאבדים ותומכיהם הם קומץ. לפיגועים בשטחי הקו הירוק יש גינוי כמעט מלא על ידי הציבור הפלשתינאי ולפיגועים בשטחים פחות מפני שזו מלחמה ישירה מול הצבא הכובש. אם את אומרת שצריך שחסל אותם כי הם ציבור עוין אז הם יגידו שצריך לחסל את כל המתנחלים וגם חלק גדול במדינה שלנו שעוין כלפיהם. אבל זאת לא הגישה הנכונה. לא צריך לחסל כל מי שנגדך אלא כל מי שמסכן אותך. ג- בקשר לגדר ההפרדה. אולי הגדר באמת נחוצה אבל בתוואי הנוכחי שלה היא רק יוצרת דיכוי ופגיעה משמעותית בחייהם של כל הפלשתינאים ללא אבחנה. מפרידה חקלאים מהאדמה שלהם וחוצה כפרים. קלקיליה הולכת להיראות ממש כמו גטו: מוקפת חומה מכל הצדדים עם מעט פתחים והרבה צבא מסביב. אני לא מאמין שהדרך שלנו לחיות בבטחון זה לדכא את העם השני עד עפר. אני כן מאמין בהפרדות מהם אבל לא כזאת שמדכאת אותם. צריך לשנות את התוואי כדי שימנע פיגועים אבל לא יפגע בזכויות ויש לנו אפשרות כזאת שפשוט צריך לבצע.

אתה גאה?!

אל תשכח שהם בהפגנותיהם משתמשים ברובים ויורים ללא הרף כדי להמריד ולהתסיס ולכוון את חבריהם המחבלים לרצח חיילים וישראלים אחרים! הם לובשים מסכות כדי שצה"ל לא יראה אותם! בהפגנות הם שורפים דגלי ישראל וקוראים איטבח אל יהוד! לזה אתה קורא הפגנה?! כל הפגנה כזו מכילה בתוכה אלפי ערבים שנפשם יוצאת להרוג אותנו!! בזה אתה גאה בהם?! אולי אתה חלק מהם, שייך להם!! הייתי רווה נחת מהם אם היו מתנהגים כמו בני אדם ולא כמו בני שטן!! ב. אנחנו לא עושים שם מעשי ביריונות ולא בטיח. צה"ל (שבזכותו אתה חי) מגן עלינו שהוא עושה את כל הסגרים, העוצרים, הכתרים, הסיכול הממוקד ואיך שלא תקרא לזה. לא מתאים להם - שלא יחיו בארץ ישראל. זוהי המדינה של היהודים!! המתאבדים ותומכיהם הם לא קומץ. אתה מגן על הרוצחים האלה?! הם משדרים שעה שעה את שידוריהם המסיתים כנגד ישראל ושרים שירי הלל את השהידים, חתיכת משת"פ. ג. למה תמיד אנחנו צריכים לוותר?! כל האדמה הזו היא שלנו ואסור לוותר אפילו על רגב קטן!! למה עוד להקטין לנו את השטח?! השטח הזה נחוץ לנו לבניית ישובים חדשים או הרחבת ישובים קיימים. לא ניתן להם לגנוב עד חלקי אדמה השייכים לנו!!

נמאס

אני לא בעד הפגנות שקוראות לחיסול היהודים אבל את רק נכנעת לתעמולה אנטי פלסטינית אם את חושבת שאלו ההפגנות היחידות שיש. אני נגד הפגנות של החמאס או הפגנות תמיכה ביאסין או בחיזבאללה. אני כן בעד הפגנות ספונטניות של העם נגד הכיבוש. כל שאר תגובתך היא תגובה בריונית כמו מעשי צה"ל בשטחים. את חושבת שלך מגיעות יותר זכויות מלהם שזוהי גזענות לשמה. אני לא אכנס לקללות שהתחלת להגיד לי אבל רק דבר אחד יש להגיד לך: תגובתך גזענית ולכן לא שווה התיחסות רצינית. אם את רואה את עצמך כמי שמגיע לה יותר זכויות מליושב על ידך את גזענית וזה גרוע לא פחות מכל גזענות אחרת. לעם היהודי לא מגיע יחס כזה בדיוק כמו שלעם הפלסטיני לא מגיע יחס כזה. מי שחושב אחרת הוא גזען!

nuna4

New member
זאת הדרך....

לתקוף ללא רחם....... להרוס את כל הבנינים באיזור.. ואיתם גם האנשים!! לא להסס להרוג כמה שיותר ערבים שהם מחבלים...ואם לא בטוחים - אז גם להרוג ערבים!! לתקוף, להרוס, להרוג להשמיד! זאת הדרך הבטוחה ביותר! זאת הדרך! כך לא ננוצח, אבל גם לא נחזיק מעמד...

Robert Peterson

New member
זו הדרך היחידה מבחינה הטקטית

אבל לא ניתן לנצח את הטרור אם באותו הזמן מבטיחים לרוצחנו מדינה ודואגים להם לאצף טריטוריאלי.זה כבר 3 שנים , צה''ל , אחד מצבאות הטובים בעולם , נלחם בכנופיות רוצחים פלסטינים ונמצב רק הולך ומדרדר.האסטרטגיה ששרון אימץ עוד בתקופת ממשלת האחדות הראשונה שלו עם העבודה בנויה על קונצפציה מוטעת של לחימה מודרגת באינטנסיביות נמוכה שמטרתה להראות להם שדרל הטרור הם לא ישיגו דבר. למעשה הם הם משיגים כל מה שתיכננו להשעג ואפילו יותר מכך. הם אפילו לא חלמו שהיהודים יתנדבו לסגת מחלק מהשטחים- עזה תחילה , ללא שום תמורה וערובה. כל מה עליהם לעשות זה לחכות ובינתיים לרצוח באינטנסיביות נמוכה או גבוהנ , איך שמצליחים.דורות הבאים יקללו את היוזמה הדבילית ,ההרסנית ובלתי אחראית הזאת! חייבים לעצור את הטירוף של כניעה חד צדדית!

אין ברירה!!!

הם חיות לא ניתן להשיג איתם הסכמים ראיתה את הסכם אוסלו!! נתנו להם (יותר נכון נתן) נשק כמו טיפשים ועכשיו הם משתמשים בזה נגדנו!! אז זאת שיטה יותר טובה? אתה מעדיף את השיטות של רבין מאשר ללכת על השיטה של אריאל שרון בהרבה יותר טובה, היא לא מביאה שום נשק לערבים ומקימה הפרדה בינו לבין הערבים אומנם אני לא מסביר בשפה גבוהה כמו שאתה אבל אני מקווה שהבנת את הדברים שלי

למעלה