שלום לכולם

dean a

New member
שלום לכולם

אני חדש פה ובג'אז בכלל. לפני שנה התחלתי לקחת שיעורי אילתור בנוסף לשיעורי גיטרה וזה ממש פתח לי את הראש לג'אז. עכשיו, אני רוצה להיכנס יותר ברצינות לג'אז ולשמוע יותר ג'אז. תוכלו להמליץ לי על דיסקים טובים כדי להתחיל בג'אז? אמנים חשובים במיוחד? תקליטים חשובים במיוחד? תודה

Raptor Bass

New member
השיטה לפי דעתי, זה פשוט לשמוע

כמה שיותר, המגוון עצום. אני אמליץ לך על מספר אמנים חשובים לפי דעתי: Charlie Parker Miles Davis Duke Ellington Thelonius Monk Jaco Pastorious Louie Armstrong Chick Corea Stan Gets Steely Dan Mongo Santamaria John Coltrane נראה לי שזה יספיק לך בינתיים...

Rubycon

New member
The Jazz Royalty

The jazz being so majestic has a royalty. Moreover, I'd really like to recommend Ornette Coleman, Eric Dolphy, Don Cherry, Herbie Hancock, Sun Ra, Greg Cohen, Pharoah Sanders, Sam Rivers, Carla Bley, Dave Holland, Archie Shepp and John Zorn, in addition to all of the artists that Raptor Bass had mentioned. Have fun.

אומנים אני מכיר

אבל לכל אומן כזה יש עשרות אלבומים, ואין לי מושג מאיפה להתחיל, ומה טוב ופחות טוב. לכן, אם אפשר, אני רוצה שמות של אלבומים של אותם אומנים. ד"א, לא ידעתי ש-Steely Dan הם כאלה ג'אזיים.....

seafox

New member
גם אני לא חושב

שהם כ"כ ג'אזיים.יש כמה מוטיביים בכמה שירים,אבל זה לא מתבטא בכולם. אבל מה שכן,הם להקה גדולה.

Raptor Bass

New member
כך שם של אמן, תכתוב אותו

ב-www.allmusic.com, יש לך שם רשימה של כל האלבומים שהוא הוציא ומסמנים לך שם את המומלצים. מסמנים לך גם אמנים שקשורים אליו בדרך כלשהי, זאת הדרך הכי טובה להתחיל לשמוע ולהתעניין.

aerophoebe

New member
היי, אני גם רוצה להיכנס...

למעמקי הבלוז. ההצעות יעזרו גם לי.

למעלה