שלום לכולם....

קוקה1

New member
שלום לכולם....

ביקרתי בפורום זה בעבר ויש לי שאלה אם תוכלו לעזור לי... בתי הבכורה ליהיא בת שנה וכמעט 9 חודשים החלה לאחרונה לנשוך אותי להרביץ ולירוק מעולם לא הרמנו עליה יד גם לא מכה קטנה ולא הבעתי כלפיה אהבה בצורת נשיכה... היא לא הולכת לגן כמו כן לאחרונה היא מאוד רוצה שאני ארים אותה...(היא עדיין לא מדברת) יש לה אחות בת חצי שנה מה דעתכם זה נובע מקנאה? אשמח לקבל עצות כיצד לגרום לה להפסיק לנשוך ולהרביץ...

kokopeli 1

New member
גם

קנאה אבל בעיקר חוסר יכולת לבטא בשפת המבוגרים את מה שיש לה לומר. היא כבר מתחילה להיות מודעת לעצמה, לצרכים שלה, לרצונות שלה ולרגשות שלה, אבל לא מסוגלת עדיין להביע את כל אלה בצורה שלברורה לך. נסי לתמלל עבורה את מה שהיא רוצה לומר, ובמקביל להנחות אותה לדרך הנכונה להביע את זה, שלא במילים. "אני מבינה שאת מקנאה אבל אסור להרביץ. בואי אני אחבק גם אותך" "את בטח מאוד עייפה, בואי לנוח במקום לבעוט" וכן הלאה בהצלחה

מטפל

New member
ל-קוקה1 שלום

את מתארת התנהגות של תוקפנות בגיל מאוד צעיר, כלפי דמות משמעותית. מאחר ואין אפשרות להביע המלל את התחושות והרגשות והמחשבות, אזי אנו עדים לביטוי חווית תסכול מסוימת בצורה הבסיסית ביותר. אני שותף להשערתך כי מדובר בתחושות של קינאה, ברמה הטריאדית (המשולשת), בה הילד חש קינאה כלפי משאב כלשהו המבוגר מעניק למישהו אחר, משהו שהילד עצמו זקוק לו. ממליץ לך להבין קודם כל את העובדה שמדובר בפתרון היחיד שהילדה יודעת לתת לעצמה והצורה היחידה בה היא יכולה להביע את עצמה. כלומר התנהגותה הינה נורמטיבית. ככלל, רואי לציין שכל עוד התסכול הינו ברמה אופטימלית, אזי זה מחשל את הילדה ומלמד אותה להתמודד עם הסביבה....למשל בפעוטון היא אמורה לחוות גם כן שהמטפלות עסוקות עם ילדים אחרים.....ולהתפתח מיזה.... נסי להיזכר היכן מופיעות הסיטואציות הללו? כשאת מניקה? כשאת מחתלת את האחות הקטנה יותר? כשאת לוקחת את האחות הקטנה על הידייים? וכו..... כמובן שאם ישנה החרפה, מומלץ לפנות לייעוץ. כל טוב. אלון

למעלה