שלום לכולם

לזר

New member
שלום לכולם

אני ותיק חדש בפורום. ברכות לכל המשתתפים. לפתיחה אצרף לכם תמונה להורדת רמת הסוכרת. זהירות מהיפו. בהנאה רבה

יפיופי

New member
לזר התגעגעתי אליך וגם לצילומים

טוב שחזרת

לזר

New member
איך אפשר שלא להגיב?

איזה מילים! ואין אנו אפילו מכירים אישית. אשתדל שלא לאכזב אותך. מדי פעם אשלח לכם מטעמי הצבע בנגב. להתקרא! (במקום להתראות או להתכתב)

ברוך השב ה-../images/Emo82.gif

וטוב לראותך אותך. ועוד יותר כיף לראות את הצילומים המדהימים שלך
ולרבים החדשים ביננו אולי תתן איזה כמה מילים על מי אתה ועל תורות האיזון והאכילה שלך
רק תזהיר אותם לשבת קודם טוב...........

לזר

New member
תודה שוש וברוכים כל הנמצאים

דיווח קצר: מאז אני בגלות, משקלי עלה בשני ק"ג וכמות האינסולין במשאבה עלה ב-5 יחידות ביום. סה"כ המשקל תקין, אבל כנראה ההזנחה הזמנית ניכרת. HBA1C בסביבות 6.5 (על סמך ניחוש על בסיס מדידות הסוכר שלי 5 פעמים לפחות ביום). מרגיש טוב ועושה המון עבודה בצילום בנוסף לעבודה שלי. הזמן לא שינה את הגישה שלי לתזונה. כרגיל אין אצלי בגטים או חלה, כי זה רצח לשמו לכל אדם, כולל אותנו כמובן. לא אוכל הרבה עוגות (רק טעימות). האינדקס הגליקמי הפך להיות טבע שני שלי ואני נעזר בו כבר אוטומטית - אין צורך לעיין בטבלאות. אני מת על פירות, החל מאשקוליות וכלה בדובדבנים. שניהם לא מזיזים לי את הסוכר בכלל, אבל, כל אחד יבדוק לעצמו. רק בריאות

לזר

New member
לגבי ארוחת הבוקר

חזרתי לירקות וגבינות בינתיים, כי מחיר הארוחה שלי עולה בהתמדה. קיצוצים מתחייבים. עם שוקולד אין שום בעייה ומדי פעם אפשר להתכבד כמובן. כרגיל אני משתמש בשוקולד 70% קקאו, ועדיין אין בארץ מרכיב של 80% קקאו וזה חבל. התכתבתי על כך עם עלית, אבל... ערב טוב

ברוך השב, לזר.

אפשר קצת הסבר למה הכוונה במשפט "האינדקס הגליקמי הפך להיות טבע שני שלי ואני נעזר בו כבר אוטומטית " - איך בדיוק אתה נעזר בו ? ואיך אתה יודע אם משהו ספציפי מזיז לך את הסוכר או לא - אתה אוכל אותו ללא תוספת בולוסים/אינסולין ומודד את רמת הסוכר לפני האכילה וכשעה אחרי ?

לזר

New member
קצת הסבר, בסדר

שלום פינה בלב, לגבי האינדקס, אני מתכוון שכבר יש לי אותו בראש מנסיון איתו (שנתיים בערך) ןלכן, אין צורך לחפש בטבלאות שוב ושוב את הערך שלו. כמובן שיש צורך לבצע בולוס בהתאם למזון והאינדקס. דוגמה אופיינית שלי היא הפיצה. זהו מזון אצלי ערמומי למד. הפיצה מעלה אצלי את רמת הסוכר החל מהשעה השנייה לאחר שאכלתי לי את המנה, כך שאם אבצע בולוס מידי, זה יכול להוביל להיפו!!! אני משהה את הבולוס או מתכנן בולוס מתמשך על פני 4 שעות לכיסוי ה"חטא" שעשיתי. גלידה שמנה ובריאת תאבון תבוא אצלי בגודל של קונוס והליכה של 40 דקות וללא שוב בולוס. בסיום ההליכה, רמת הסוכר חוזרת למצבה ההתחלתי. זה כבר הרגל אצלי (לא קבוע). אגב, פיצה דומה למנת ספגטי עסיסי מבחינת התנהגות רמת הסוכר. ויש עוד: סטייק עסיסי (שאין בו פחמימות כידוע) מעלה את רמת הסוכר שלי החל מהשעה השלישית לאחר האוכל. אני נוהג לשכוח שאכלתי סטייק רק אם גם שתיתי יין אדום יבש לידו. אז אני לא דואג לבולוס כלשהו עבורו. (אבל, אין צ'יפס ואין פיתה!) ערב טוב

תודה על ההסבר, לזר. ../images/Emo51.gif ../images/Emo39.gif

התרשמתי מהשליטה ! הלוואי עליי לדעת כמה בולוסים אני צריכה לשים עבור כל סוג מזון ומתי ... בינתיים פיצה, גלידה ושות' הם לגמרה מחוץ לתפריט עבורי, לפחות עד תום ההריון
. אז אולי ארשה לעצמי לעשות קצת ניסויים במזונות ולראות איך הם משפיעים עליי ... (מקווה מאוד להחזיק מעמד, אם כי הפרסומת של ארטיק מגנום בטלווזיה מציבה בפניי אתגר התאפקות קשה כל יום מחדש
...). אם כך, לא הבנתי למה התכוונת כשכתבת שאשכוליות ודובדבנים לא מזיזים לך את הסוכר. הריי אם אתה שם בולוס מתאים, אז שום מזון לא יזיז לך את הסוכר, לא ?

לזר

New member
לגבי אשכוליות ודובדבנים

רב הציבור סבור שהפירות מכילים סוכרים לכן הם בחזקת אסור. ובכן, ברצוני לציין, שלשני הפירות האלה יש אינדקס גליקמי מאוד נמוך, כלומר, אפשר לאכול אותם כמעט חופשי כמו אדם בריא לחלוטין. נסי 100 גרם דובדבנים ובדקי רמת סוכר לפני ושעתיים אחרי. אגב גלידה. אני מדבר על כל הגדלידות השמנות שאפשר למצוא במקררים ברשתות השיווק מסוג "קרמריה" וכדומה. לגלידה יש אינדקס נמוך, משום שהגלידות מכילות שומנים וחלב. שניהם מורידים בצורה משמעותית את האינדקס ולכן אפשר לזלוז (קונוס אחד) בשקט. בכל מקרה, אני נעזר בגלידה רק לאיזון טרם הליכה ולא עושה מזה הרגל, כי יש משמעות גם לשמומנים שבגלידה מבחינה תזונתית. יום נעים

תודה לך לזר,

אם גם אצלי דובדבנים לא יקפיצו את הסוכר, זו בהחלט תהיה המתקה (תרתי משמע) של הגלולה ... אשכוליות אני פחות אוהבת, אבל עכשיו, עם כל האיסורים החדשים, אולי אלמד לאהוב. גלידה, בכלל נשמע חלום, שכבר כמעט וויתרתי עליו במחשבותי, אני חוששת לבדוק את השפעתו על הסוכר שלי עכשיו (בשלב כה מוקדם של ההריון) אז אתאפק עד לשלב מאוחר יותר, ואם אצליח, עד אחרי הריון. אם תזכר בעוד מאכלים מתוקים/פחממתיים

OOPS נשלח בלי שהתכוונתי ...

רציתי לבקש, שאם תזכר בעוד מאכלים מתוקים/פחממתיים עם ערך גלוקמי נמוך, תספר לנו עליהם. אני, בתור חדשה בנושא, מרגישה שידע כזה מאוד יקל. תודה !

לזר

New member
אני צריך להזהר

כל הזמן פספסתי את נושא ההריון. הפרק הזה חסר לי משום מה (לא יצא לי להיות בהריון). לא יודע הרבה על גישות התזונה של בן אדם וחצי. זה מורכב יותר וככל הנראה דורש הקפדה יתירה. אני מקווה שבסוף ההריון כבר תשכחי מהסוכרת ההריונית. ביי

אולי בגלגול הבא יצא לך ../images/Emo6.gif

הסוכרת שלי היא כנראה לא הריונית, גיליתי אותה רק בהריון, כי פשוט לא עשיתי בדיקת גלוקוז בצום, לפני ההריון. לפניי שבועיים שלושה, עם תחילת ההריון, במיסגרת המון בדיקות שנהוג לעשות, אחת מהן סוכר בצום, התגלה במקרה שאני סוכרתית. כך שלצערי, לא נראה שאוכל לשכוח מהסכרת לאחר ההריון, אולי רק אוכל טיפ-טיפ-טיפה להתיר את הרסן, ולעשות "ניסויים" כדי לבדוק מה מאוד משפיע על רמת הסוכר שלי, ומה פחות. לעת עתה, בשלבים מוקדמים אלו של ההריון, בהם נוצרים אברי העובר, מאוד קריטי שאהיה מאוזנת, ולכן אני מנסה להצמד עד כמה שאני מצליחה לדיאטת הפחממות המשעממת שקיבלתי מהדיאטנית (2 פרוסות לחם קל בבוקר\ערב ו3-4 כפות פחממות כגון פסטה/אורז/פירה לצהריים ו2 פירות לאורך היום). על אף שאני לא ממש שבעה מהארוחות הדלות בפחממות במשטר הזה. כך שכל הטיפים שלך לגבי אשכוליות, דובדבנים, גלידות וכו רלבנטיים לגביי, ובוודאי יהיו גם לאחר ההריון.

לזר

New member
הבנתי. עוד טיפ קטן לגבי ת"א

פירה זה נהדר, אבל לא ת"א אפויים. יש הבדל משמעותי. אפילו צ'יפס עדיף על ת"א אפויים כאשר מדובר באינדקס הגליקמי שלהם. ככל שהמזון יבש (כן, יש חשיבות לבישול המזון) יותר, כך רמת הסוכר עולה מהר יותר אחרי האוכל. ת"א במצב של פירה הם העדיפים ביותר. למה צ'יפס? בגלל השמן שמוריד את האינדקס של ת"א. אגב, ת"א אפויים בעלי אינדקס של 100 (כמו גלוקוז). אם את נוהגת להוסיף לימון לסלט והרבה לימון, הרי זה משובח. לימון ויין אדום יבש מורידים את אינדקס הגליקמי. כל טוב

תודה על הטיפ המצויין!

באמת לא ידעתי - הנחתי שתפו"א זה תפו"א ולא משנה מה צורת בישולו ... (ודווקא בארוחת הצהריים בעבודה, העדפתי תפו"א אפוי על פני הציפס בהנחה שהוא יותר בריא).מבינה שטעיתי. האמת שעד עכשיו (כלומר בשבועיים -שלושה מאז נודע לי שאני סכרתית) הסתכלתי על כמות הפחממות במזונות, ולא התייחסתי לכך שיש הבדלים בין הפחממות (בשל האינדקס הגליקמי). אתחיל לשים לב גם לזה. כך שאולי אוכל אפילו להגדיל במקצת את כמות הפחממות שאני אוכלת, אם אבחר מזונות עם אינדקס גלוקמי נמוך יותר. תודה! ושוב אשמח לעוד טיפים מועילים מסוג זה, במידה ויצוצו בזכרונך.

לזר

New member
רציתי להוסיף עוד משהו

סוכרת היא מחלה מתוחכמת ואכזרית. האכזריות היא בכך, שהסיבוכים עקב המחלה מחלחלים לאט עם הזמן, כאשר האדם לא סובל קשות במשך השנים. התחכום קשור לשליטה שלנו במחלה. אני מקווה שלא אפתיע אותך, אם אגיד שלעיתים אני מעוניין ברמת סוכר גבוהה! למשל, טרם הליכה של 10 ק"מ אני מעלה במכוון את רמת הסוכר שלי ל-200 תוך ציפיה לירידה מתונה עד 100 ולא רק בגלל ההליכה, אלה גם הבולוס שאני עושה. זה לא פשוט ולא אמליץ לאף אחד אם הוא לא מכיר את עצמו, אבל עם טייפ 2 זה לא קל לבצע. האינסולין המהיר הוא ממש פלא עבור שליטה כזו. וזה אפשרי ועוד איך. לגבי הפחמימות, אני ממליץ קודם לקרוא את האתר שלי בנושא האינדקס. הנה כתובת האתר שלי מופיעה למעלה, אבל אפנה אותך בדיוק לדף המתאים. על תחליטי מהר, אלה לאחר שתרגישי שנוח לך עם הנושא. http://www.tcb.ac.il/Extra/type1file/gi.html

../images/Emo51.gif

העפתי מבט בקישור - הרבה אינפורמציה חשובה. בטח נדרש די זמן ללמוד, להפנים ולהשתמש בתבונה ... אגב,לגבי אכזריות המחלה, לצערי,יש לי דוגמא בבית, אבי , שנושא את הסכרת כבר הרבה מאוד שנים. בגיל 45 עבר התקף לב קשה ולאחריו ניתוח מעקפים, והיום (בגיל 55) מאושפז אחרי ארוע מוחי. הרופאים מניחים שאחד הגורמים המרכזיים הן להתקף הלב שלו והן לארוע המוחי היא הסכרת. כמו כן, מצב הכליות שלו לא טוב. מקווה שאשכיל לשמור על איזון, ולרכוש את הידע והתחכום הדרושים לשלוט במחלה ועל ידי כך להמנע מהסיבוכים שהופיעו אצלו בגילאים צעירים כאלו. מאחלת את זה לי ולכולנו. ערב טוב ורק בריאות.

למעלה